Roskilde kæmpede for livet i Espergærde

af 2. juni 2024Senior+1 Kommentar

5 mål, 5 stolpeskud, underlige afgørelser og mange brændte chancer gav noget af en kamp i Espergærde, der afgjorde i overtiden.

2 halvstore chancer, en til hvert hold, i kampens første 5 minutter indikerede, at en tæt kamp var undervejs. Roskilde, Sjællandsseriens bundprop, var ikke til sinds til at give op på forhånd, og sandelig om de i det 9. minut ikke bragte sig foran, da Marius Germundsson modtog en meget mistimet tilbagelægning fra Mads Lund Antonsen og kynisk bragte Roskilde på 0-1.

Espergærde kunne have udlignet kort efter. Valdemar Holze prikkede bolden mellem to forsvarere, der begge væltede ham omkuld i det kriminelle felt. Men nej, skønnede dommeren, og de kun 150 tilskuere havde meget hørbart en anden mening. I det 21. minut havde en Roskildespiller armen på bolden. Dommeren fløjtede og flyttede bolden få centimeter udenfor feltet. På det følgende frispark sendte Bertil Lautrop bolden på overliggeren. Minuttet efter modtog Frederik Bay en bold fra højre, men fint svævende i luften flugtede han det halvhøje indlæg på overliggeren. Og målrammen forfulgte Espergærde i denne periode. Bertil Lautrop tog i det 27. minut chancen udefra, men selvfølgelig, fristes man til at sige, ramte hans glimrende skud målstolpen til venstre for Roskildes keeper. Og idet 36. minut havde Holze igen en stor chance, men også hans forsøg ramte stolpen.

Efter 38 minutter lykkedes det Frederik Bay at score stensikkert fra nært hold, da Valdemar Holze spillede Mads Havemann Andersen ned langs sidelinjen, hvor ”Have” tog nogle fine træk, smækkede bolden perfekt ind til Bay og 1-1. I første halvlegs tillægstid havde Roskilde et godt hovedstød, der blev sendt lige over mål af målscorer Gudmundsson.

Anden halvleg blev også spændende. Først skabte Valdemar Holze lidt ro på for Espergærde, da han i det 58. minut hamrede bolden ind fra kanten af målfeltet. 2-1 målet blev flot fulgt op af Tobias Nilsson to minutter senere, da han fra 20 meter sendte et knaldhårdt langskud lige uden om Roskildemålet. Yderligere 2 minutter senere fik anfører Ludvig Pahl chancen fra stort set samme sted som Nilsson, men hans fremragende indersidespark på et indlæg fra venstre blev flot reddet ved foden af stolpen af målmand Jakup Kedzia.

Efter 65 minutter viste Vilhelm Beierholm, at Roskilde også kan skyde udefra. Et par meter udenfor straffesparkfeltet nettede han elegant uden chance for Gustav Ullitz.

Og så troede tilskuerne kampen afgjort efter 71 minutter, da Holze blev spillet fri, mens hans forsøg gik langt over mål.

Efter 76 minutter fik Marius Germundsson alene med Ullits chancen for at bringe Roskilde foran, men Espergærdes målmand viste høj klasse og reddede. Minuttet efter var det Victor Montells tur til at brænde i den anden ende, da han i fri position skød bolden direkte på Jakup Kedzia.

Afslutningen blev intens. I det 87. minut sendte Marius Gudmundsson et forsøg på stolpen. Så endelig, ved indgangen til tillægstiden, kunne EIF fejre Valdemar Holze som matchvinder, da han på en aflevering fra Victor Ullitz nettede til 3-2 og dermed sikrede 3 point til sit hold og en oprykning til 5. pladsen.

2 runder venter. Ude på lørdag klokken 13 i Fredensborg, hvor hjemmeholdet er sikret oprykning, og endelig sidste hjemmekamp lørdag 15 juni kl 1400 mod Birkerød.