Ny udebanesejr til Espergærde

af 31. maj 2021Espergærde IF1 Kommentar

Som nævnt efter EIF’s seneste hjemmebanenederlag har holdet set stærkest ud på udebane i oprykningsspillet. Det blev igen bekræftet, da EIF fightede sig til en 4-2 sejr i Værløse i lørdags.

Det startede ellers rigtig skidt for Espergærde. En lidt hasarderet tilbagelægning fra Christian Poulsen til Victor Montell blev ikke håndteret tilfredsstillende. Montell blev samtidig voldsomt presset af Værløses Carl Bundgaard Jensen, hvorved Montell faldt og Bundgaard havde frit løb mod mål og scorede sikkert til 1-0 for hjemmeholdet.

Flere mål blev det ikke til i første halvleg, men Espergærde havde rigeligt med chancer. Først blev Værløse efter 22 minutter reduceret til 10 mand, da Mathias Preuthun lavede et benspænd på Christian Poulsen. Espergærde spillede sig i overtallet til flere muligheder, men der manglede en skarpretter foran Værløsemålet.

Mod slutningen af halvlegen brændte det efter et Espergærde hjørnespark igen voldsomt på foran Værløses mål, men blandt andre kunne Malthe Holm ikke få bolden det sidste stykke ind over stregen.

Espergærde fortsatte anden halvleg med et helbanepres, som tydeligt frustrerede Værløse, der var noget i vildrede med deres egen gameplan. Presset medførte at Christian Poulsen fik en halv chance på kanten af Værløses straffesparkfelt, men hans forsøg ramte en Værløsearm. Det så på ingen måde forsætligt ud, og spilleren holdt da også armen tæt på kroppen, men straffespark blev der dømt. Det tordnede Tobias Nilsson stensikkert i kassen, og så stod det 1-1.

Værløse bød ikke rigtig på noget. Holdets frustrationer voksede i takt med, at intet lykkedes for dem. Og symptomatisk fik de endnu et gult kort, da en spiller i arrigskab sparkede bolden væk. I en kamp der ikke betød noget for oprykningen, var det svært udefra at se, hvorfor Værløse skulle opføre sig så tåbeligt og gøre tingene sværere for sig selv. Med 10 mand kom Værløse endnu mere på hælene, og det benyttede Frederik Bay til at sende et skud på mål efter eminent forarbejde af Ludvig Pahl. Bolden så ud til at være klart inde, men umiddelbart reagerede liniedommeren ikke. Men dommeren fløjtede af og konfererede kort med sin liniedommer, og denne ”VAR-situation” resulterede i, at dommeren pegede mod midten og dermed 2-1 til EIF.

Kort efter opstod tumult lige uden for Espergærdes straffesparkfelt. Egentlig så det ikke ud af meget, men dommeren besluttede at give et gult kort til en fra spiller fra begge hold. Det betød pause til Mads Bach Carlsen i det 77. minut.

Tre minutter senere fik Værløse en løs chance, og den omsatte Mathias Preuthun til at udligne til 2-2 på et flot langskud uden chance for Espergærdes målmand Nicolai Johansen.

Og så lignede det igen et helt unødvendigt pointtab til EIF ligesom hjemme mod Rudersdal i forrige kamp. Men holdet viste stor moral og ydmygede Værløse de sidste minutter af kampen. Efter 85 minutter bed en halvskadet Christian Poulsen tænderne sammen, tog et godt løb og spillede så Frederik Bay fri, og dermed stod det 3-2 til Espergærde.

I næste angreb skulle Patrick Bernth have øget til 4-2, men fra kort afstand brændte han den store chance. Imidlertid fik han ikke meget tid til at ærgre sig, så kunne han nemlig se Jakob Thorup spadsere gennem Værløseforsvaret, udenom keeper Mehmet Bektas og rulle bolden i mål. Faktisk så langsomt at en Værløsespiller nåede at sparke til bolden, men liniedommeren markerede øjeblikkeligt for mål og dermed slutresultat på 4-2 til Espergærde.

Typisk for Værløses svage indsats blev deres frustrationer krydret med et gult kort i overtiden til deres anfører, der højlydt påpegede alle de fejl, han mente, dommertrioen havde begået.

Flot indsats af Espergærde. Lidt mere skarphed i feltet havde tidligt fjernet enhver tvivl om resultatet i en kamp, der i store perioder fuldstændigt domineredes af EIF, hvis næste hjemmekamp mod Lyngby er fremrykket til førstkommende fredag 4. juni kl. 1830 på Gymnasievej. Det er årets sidste hjemmekamp, og hvis alle mand er lige så motiverede på fredag som i kampen mod Værløse, er der begrundet håb om, at sæsonens sidste hjemmekamp kan give tre points.