Ny helstøbt indsats af Espergærde

af 25. april 2021Senior+1 Kommentar

Efter forrige lørdags flotte hjemmesejr over Værløse, kunne man frygte, at EIF ikke igen kunne yde en ny og lige så koncentreret holdindsats i Ølstykke, men den skepsis blev gjort grundigt til skamme.

Kampen i Ølstykke blev spillet på den gamle opvisningsbane, hvor så mange divisionskampe fandt sted i Ølstykkes velmagtsdage. Stadionrekorden er 3352, og den gamle hovedtribune med 852 sæder er stadig intakt. Sådan da. Derfor også paradoksalt, at folk skal samle borde og andet fundament at stå på, så de kan se fodboldkamp over hegnet ude fra det omliggende offentlige rum. Selv i coronatider må det være muligt at finde plads på arealet rundt om kampbanerne til de få tilskuere, der ønsker at se en seriekamp, uden at de skal risikere liv og lemmer for at smugkigge.

Men hastigt tilbage til fodbold og kampens 6. minut, hvor Østykkes Daniel Therkildsen pludselig kom helt fri med målmand Victor Sørensen, der havde vovet sig lidt for langt ud af sit bur. Heldigt for EIF og Sørensen var Therkildsen fuldstændig uskarp og sendte sit lob langt over og ved siden af mål.

Om det var det berømte ”wake-up call” til udeholdet skal der ikke gisnes om her, men fakta er at EIF skærpede sanserne og godt fem minutter senere modtog Simon Bangsbo et frispark, satte fart på op sidelinien på Ølstykkes halvdel og fra venstre side sendte han et godt indlæg ind foran mål, hvor Victor Montell nærmest slog knude på sig selv for at komme til at heade Espergærde foran 1-0.

Der skulle kun gå yderligere små 3 minutter, så satte Christian Poulsen, Espergærdes tomålsskytte fra Værløsekampen, fart og afdriblede og udplacerede 4 modstandere, og fra højre side udenfor straffesparkfeltet sparkede han dybt på bolden og skruede den over i venstre målhjørne, hvor Ølstykkes keeper kun kunne se til, da skuddet øgede EIF’s føring til 2-0.

Så overlod EIF for meget initiativ til Ølstykke, der kombinerede godt i modvinden og efter 24 minutter reducerede hjemmeholdet til 1-2, da Daniel Therkildsen fik lov at spadsere igennem forsvaret i højre side og fra baglinien sende bolden ind til en helt fri Magnus Pedersen, der stående én meter fra målstregen let satte foden på og scorede.

To minutter senere fik Christian Poulsen et gult kort for en paradoksal situation, som han ikke havde andel i. Dikteret af Ølstykkes anfører Matthias Pointinger blev Poulsen udpeget som skurk i en situation, som hverken dommer eller liniedommer så. Navnet var korrekt, men det var lillebror Peter Poulsen, der skulle have været ud at hvile sig i 10 minutter.

Efter 35 minutter burde Simon Bangsbo have bragt Espergærde på 3-1, men fritspillet i venstre side af straffesparkfeltet, sendte han bolden højt over Ølstykkemålet.

2. halvleg startede med Ølstykke i undertal, da holdet lige før pausen fik en 10 minutters udvisning for et benspænd. Og endnu en pådrog holdet sig, da den hårdt spillende anfører Matthias Pointinger fik 10 minutter på sidelinien for et voldsomt benspænd.

Efter 66 minutter måtte Victor Sørensen hive dagens første redning frem på et hårdt langskud. Og med et kvarter igen så det ud til, at EIF fik afgjort kampen. Indskiftede Jonas Lund fandt Ludvig Pahl, videre til Victor Montell, der passede til en fri Christian Poulsen, der sikkert scorede sit andet mål og bragte EIF på 3-1.

Victor Montell kom igen i fokus 2 minutter senere, hvor han lavede et noget unødvendigt benspænd. Straffe til Ølstykke, og Pointinger scorede til 2-3, og spændingen var tilbage.

Og Montell var igen i centrum efter 81 minutter, hvor Ølstykke lavede endnu et deres alt for karakteristiske benspænd bagfra, og stakkels Victor Montell måtte lige sunde sig lidt.

Efter 86 minutter afgjorde Mikkel Barfod kampen, da han på en aflevering fra Jacob Roepstorff fra højre side sendte et fladt skud hårdt modsat i venstre side af Ølstykkes mål. 4-2 til EIF, der gør det sublimt for tiden. Hele holdet ydede igen en koncentreret indsats, men det ville være forkert ikke at fremhæve Peter Poulsen, der ydede en kæmpe indsats på midtbanen. Bolderobrer, boldfordeler, spillende med forudseenhed og et vældigt engagement gjorde ham meget synlig, og holdkammeraterne kårede ham da også til dagens mand i skysovs.

EIF er nu klar til oprykningsspillet. Sejren i lørdags betød, at holdet nu er 4. pladsen kun 5 point fra en mulig oprykningsplads. Kampprogrammet for slutspillet foreligger endnu ikke, men vil blive meddelt snarest.