Mindeord

af 19. august 2016Espergærde IF0 Kommentarer

Det var med sorg, at vi i fodboldafdelingen den 10. august fik den besked, at Carl Anker var sovet stille ind. Carl blev 88 år.

Carl eller ”Calle” i folkemunde, var i perioden 1975-2002 et stort aktiv i Espergærde I.F. Fodboldafdeling. Carl nåede at være træner for årgangene 1956 op til 1966 og der er rigtig mange der i dag kan takke Carl for hvad de oplevede i ungdomsårene, hvor han var foregangsmand af rejser til bl.a. Canada, USA, Israel og Tyskland. Carl var et meget generøst menneske og hvis det kneb lidt med økonomien til turene, så sørgede han for at spillerne kom ind til fritids arbejde i hans firma, Skandinavisk Glas, for at tjene penge til rejserne. Efter tiden som ungdomstræner, blev Carl tilknyttet seniorafdelingen, hvor han havde kontakt til de fleste af dem som han havde trænet som ungdomsspillere.

Carls hjem stod altid åbent for forældre og spillere. Kælderen i hans hjem på Mørdrupvej 75, var gennem årene ofte genstand for festlige stunder og var indtil han flyttede for et par år siden, et museum af minder fra hans lange trænergerning.

Carl var også medstifter af Støtteforeningen til EIF Fodboldungdom som ydede en uvurderlig indsats for at skrabe midler sammen til gavn for vores ungdom og så var Carl i en årrække aktiv i fodboldbestyrelsen. Særligt i årene omkring 1990, da afdelingens økonomi skrantede, lagde han rigtig mange ressourcer i arbejdet for at rette økonomien op og få betalt alle. Man kunne altid stole på Carl og derfor satte han en stor ære i, at alle fik sit – for der var ingen der skulle sige, vi ikke betalte hvad vi skyldte.

Carl stoppede sin aktive træner og leder karriere som 74-årig i 2002, men han fortsatte med at komme i klubben, bl.a. til førsteholdets hjemmekampe hvor der var mange der gerne ville tale med ham om gamle dage. I 2011 blev Carl velfortjent æresmedlem i fodboldafdelingen.

Carl Anker var et fantastisk engageret og varmt menneske. En stor personlighed vi vil komme til at savne. Ære være hans minde.

Espergærde I.F. Fodboldafdeling

Bestyrelsen

EMNER:

0 kommentarer

Skriv en kommentar