Målrigt da Espergærde indledte forårssæsonen

af 19. marts 2023Senior+1 Kommentar

EIF vaklede da anden halvsæson indledtes hjemme på kunstgræs mod ellers ikke skræmmende Lundtofte, der endte med at tabe 5-3.

Da sæsonen 2022/2023 blev indledt sidste år i august tabte EIF højst overraskende for dem selv åbningskampen ude mod Lundtofte med 2-1. Dette nederlag skulle nu revancheres hjemme på kunstgræsbanen for enden af Bybjergvej. Men det skulle trods trænerteamets advarsler om at tage for let på opgaven slet ikke blive let.

Ganske vist åbnede hjemmeholdet med et solidt helbanepres, der allerede i det 4. minut gav bonus, da Victor Montell på oplæg efter en lang aflevering løftede bolden over Lundtoftes keeper, der kun lige fik fingerspidserne på bolden, der via modsatte stolpe gik i mål til 1-0 føring til EIF. Minuttet efter ville Valdemar Holze gerne have haft et straffespark, men det var dommeren ikke med på.

Espergærdes debuterende målmand Nicklas Nilsson, der erstattede skadede Nicolai Johansen, fik ikke clearet et indlæg fra højre ordentligt, så Mads Thygesen midt for mål nemt kunne sætte indersiden på bolden og udligne til 1-1.

Værre skulle det imidlertid blive for Espergærde efter 32 minutter, hvor William Thygesen kunne udmanøvrere Espergærdeforsvaret med et par kropsfinter for til slut at lægge bolden til venstre for Niclas Nilsson, der var chanceløs, da Lundtofte scorede til 2-1.

Til alt for hjemmeholdet fik kampens spiller Andreas Kirkeby på et glimrende oplæg fra Valdemar Holze udlignet til 2-2 efter 37 minutter, da Holze glimrende tæmmede et fremlæg og resolut spillede på tværs, hvor Kirkeby køligt lagde bolden langs jorden og i mål.

I anden halvleg var der nok adskillige i Espergærde, der kun betragtede det som en formssag at køre en sikker sejr hjem. Det budskab havde Lundtofte åbenbart ikke opsnappet, og de fortsatte uimponeret med at følge med i Espergærdes til tider manglende tempo, overblik, forsvar og opbakning. Heldigvis for EIF udnyttede de to rutinerede midtbanespillere Frederik Roepstorff og Andreas Kirkeby deres glimrende boldforståelse, da ”Robber” efter 60 minutter tæmmede en fremlægning og spillede Kirkeby, der igen midt for mål sendte bolden i kassen med et sikkert indersidespark til 3-2 til hjemmeholdet. Og det skulle også blive 4-2, da Nikolaj Bay-Smith sendte en bold ind fra højre til Asger Møller Olsen, der øgede til 4-2. Både oplægger og målscorer var kommet på banen efter pausen. Og så var den berømte ged næsten barberet. Og dog. Lundtofte havde stadig ikke forstået, at de ikke var inviteret til at lege med, så de fortsatte med at blande sig. Det gav bonus efter et indkast i det 77. minut, hvor bolden endte hos Mads Thygesen, der fra kanten af straffesparkfeltet sendte bolden i en bue over Nilsson i målet og ind under overlæggeren til reducering 3-4. Og så brændte det igen lidt på hos hjemmeholdet. Men heldigvis fik den sidste af Espergærdes indhoppere, Jakob Thorup, sat punktum til 5-3 i overtiden.

Cheftræner Dennis Madsen var naturligvis glad for de tre points i kampen, som han beskrev som ”rodet”, hvilket han bestemt havde ret i. Hvor Espergærde i virkeligheden står, vil måske vise sig allerede på torsdag aften kl. 19, hvor EIF stiller til kamp på lysbanen i Hørsholm, hvor hjemmeholdet, som kun har tabt en kamp, nemlig åbningskampen mod Espergærde i efteråret skal vise, om de kan køre den gode stime videre. Modsat kan EIF med en sejr for alvor blande sig i topstriden.