Langgaber i Espergærde

af 3. september 2023Senior+1 Kommentar

Hellebæk vandt 0-1 i Espergærde på et mål i de døende minutter efter en kamp uden nerve og intensitet.

Hvis vi starter på det mere positive plan, så kom der små 300 tilskuere på Gymnasievej for at se lokalopgør mellem Espergærde og Hellebæk. Det var dejligt vejr, solen skinnede, og banen var i god stand. Inden kampen mellem EIF og Hellebæk havde EIF’s damehold spillet mod Tuse i kvindernes sjællandsserie. De havde gjort, hvad de kunne for at lægge op til herrekampen med en knusende 9-0 sejr over gæsterne.

Men første halvleg blev en parodi på en fodboldkamp. Der foregik stort set intet på banen, der kunne få tilskuerne pisket op til at lave en form for stemning. Det så nærmest ud som om Espergærde gerne ville, men ikke kunne skabe noget som helst. Og Hellebæk forblev stort set hele første halvleg på egen banehalvdel og på nær et forkølet forsøg på mål skabte de heller intet.

I anden halvleg skete der i det mindste en lille smule. Men holdene kunne ikke rigtig få lov at gå til stålet. Undertegnede er ikke fan af en dommer, der ved hjørnespark eller andre situationer, hvor der er lidt dyst om pladserne i feltet, kalder spillere til sig og skal belære dem om, hvad de må og ikke må. For så i næste lignende situation at kalde to andre spillere til sig og give dem samme reprimande. Vis dog lidt dommermod og mandshjerte og smid de spillere ud, som laver en gentagelse af noget, der er påtalt.

I anden halvleg kunne Espergærde ikke rigtig få spillet til at flyde, og Hellebæk kastede sig ind i alle skud, når der skulle forsvares. Men det er jo et dommerskøn, hvad der tillades. Eneste spiller, der så gult var Espergærdes Emil Steen Rasmussen, da han lavede et klart benspænd. Problemet var, at Valdemar Holze, Espergærdes topscorer, minuttet forinden var sparket ned på grænsen til Hellebæks straffesparkfelt, men det forløb upåtalt hen.

Og så fik EIF’s anfører Peter Poulsen en bold i ansigtet og måtte udenfor for at komme til hægterne. Det samme måtte indskiftede Patrick Bernt, da han kom på banen for EIF. Han fik et vrid i knæet og måtte også udgå. Og endelig måtte Tobias Nilsson, kåret til dagens spiller i Espergærde, forlade banen kort før tid, da en voldsom krampe låste hans ene ben, så heller ikke mere spil til ham.

Og kort før tid fik Hellebæk så spillet en bold ind i Espergærdes målfelt, hvor Jonas Jensen satte alt på et bræt og energisk kravlende og liggende kæmpede bolden over stregen og sikrede Hellebæk tre points.

Espergærde burde selvfølgelig have leveret meget bedre end det, de gjorde. Når man ikke formår at blive rigtig farlige på sine forsøg udover et glimrende frispark af Frederik Roepstorff, som Lukas Appel i udeholdets mål med nød og næppe fik bokset væk, som han også gjorde med et hjørnespark, der var tæt på at skrue i mål, så kan man ikke forvente det store. Og nu blev EIF overlistet til sidst og tabte dermed håneretten til Hellebæk. I hvert fald indtil der er mulighed for revanche ved Nordkysthallen til foråret.

Espergærde får en ny chance på fredag i Avedøre klokken 1800.