Kronborg Cup 2014

af 12. juni 2014Kronborg Cup0 Kommentarer

Kronborg Cup 2014, det store internationale fodboldstævne i Helsingør Kommune runder nu de 220 tilmeldte hold.

Kronborg Cup, som er det officielle navn på det store danske fodboldstævne i Helsingør har officielt haft åben for tilmeldinger til stævnet, som afvikles fra fredag den 8. – søndag den 10. august på flere fodboldanlæg rundt omkring i kommunen.

Det er den syvende udgave af stævnet, som har et godt ry på det danske fodboldlandkort, når de mange fodboldklubber rundt omkring i Danmark skal finde en god fodboldoplevelse til deres hold som optakt til efterårssæsonen, som for alvor starter op umiddelbart efter Kronborg Cup. Og med mere end 220 tilmeldte klubber på nuværende tidspunkt er Kronborg Cup godt på vej til at slå sin egen rekord fra 2013, hvor der var 270 deltagende hold.

”Og sådan en interesse for at være med i Kronborg Cup, siger noget om, at vi laver en event med masser af kvalitet”, fortæller en glad Henrik Svinggaard fra den nedsatte styregruppe, som repræsenterer de lokale fodboldklubber, Borsholm, Espergærde, Helsingør, Hornbæk og Snekkersten. ”Vi har deadline ultimo juni for de sidste tilmeldinger, så mon ikke det bliver den største udgave af Kronborg Cup nogensinde, og at vi dermed også fastholder vor status som den absolut største idrætsbegivenhed i Helsingør kommune”.

Kronborg Cup 2013 (Foto: Steen Agerskov Sørensen)

Kronborg Cup (Foto: Steen Agerskov Sørensen)

Topscorer indtil videre af tilmeldte klubber er Snekkersten IF med hele 23 hold. Dernæst Espergærde IF med 20 hold, Lyngby BK med 18 hold. Super-ligaklubben FC Nordsjælland/Farum har indtil videre tilmeldt 10 hold, og så er 10 udenlandske (læs svenske) hold pt. tilmeldt turneringen.

”Et nyt tiltag er Kronborg Girls Cup, hvor alle pigehold spiller samlet på et Idrætsanlæg, i dette tilfælde Espergærde. Endnu er der ikke tilmeldt ret mange pigehold, men når vi nu for alvor lancerer Kronborg Girls Cup, forventer vi at få flere tilmeldinger fra pigerne”, fortæller Henrik Svinggaard videre.

”På de mange tilmeldinger kan vi også se, at vi har tilmeldinger i alle rækker: pige- og drengehold, og fra de yngste børn på 8 år som spiller 5 mands fodbold til de ældste drenge og piger på 17 år, som spiller 11 mands fodbold”, fortæller Henrik Svinggaard. ”Vi har for alvor fået etableret Kronborg Cup på det danske fodboldlandkort, og det rygtes jo selvfølgelig blandt klubber og trænere, at her er de garanteret en god sportslig og social oplevelse”.

 

Samarbejde med Helsingør Kommune

Og så har Helsingør Kommune en afgørende aktie i, at 2014 udgaven af Kronborg Cup bliver den største nogensinde. Kronborg Cup ligger nemlig i den sidste weekend af skolernes sommerferie, hvor de fleste børn og forældre er hjemme fra sommerferie og fodboldsæsonen for alvor starter op.

”Vi er endnu ikke helt på plads med indkvartering af hold og spillere på kommunes skoler, men håber fortsat på at kunne få etableret et godt samarbejde med Helsingør kommune omkring brugen af skolerne, og dermed tiltrække endnu flere hold og turister til byen og kommune”.

”Der er et kæmpe uudnyttet potentiale i denne event, men her har vi brug for kommunen som en aktiv medspiller. Lige nu er det medarbejderne i Helsingør Idrætspark som sikrer en fin kvalitet på de baner, som der spilles på, og det er noget som der bliver lagt mærke til”.

”Dana Cup i Hjørring, som ligger i den anden ende af Danmarkskortet, har næsten 850 fodboldhold fra hele verden, så selvfølgelig kan det også lade sig gøre i den anden ende af Danmark, hvor vi oveni købet har et flot ”opland” i form af Sverige”, siger Henrik Svinggaard. ”Det er den syvende udgave af Kronborg Cup, og vi har bevist, at vi er levedygtige og har en event med udviklingspotentiale. Vi skaber omsætning og profilering af Helsingør Kommune i lighed med andre events i Helsingør Kommune, og har et ønske om at blive tænkt mere ind i nogle af de sammenhænge, som der er på det område. En vision som Sjællands største fodboldstævne kunne jo være en flot ambition at have i et aktivt samarbejde med Helsingør Kommune”, smiler Henrik Svinggaard.

0 kommentarer

Skriv en kommentar