Kold krig i Espergærde

af 3. april 2022Espergærde IF0 Kommentarer

Espergærde måtte meget skuffende nøjes med 1-1 i en kamp, hvor stolperne stod i vejen og Farum med enkle midler blokerede. Espergærdes normalt flydende angrebsspil.

I sidste uges opgør i Espergærde fik Lyngby vist, at Espergærde godt kan tæmmes i hvert fald i noget af kampen, men omvendt viste EIF, at de er i glimrende form og kunne i de sidste 20 minutter udspille Lyngby og tage sejren med hjem.

I lørdagens kamp i bidende kolde Espergærde, den første på græs efter en lang træls vinter på kunstgræs, fik hjemmeholdet aldrig spillet til at flyde. Trods en masse gode intentioner og et generelt overtag i første halvleg, endte halvlegen målløs. 2-1 havde været en rimelig udgang, da først lynhurtige Valdemar Holze slap fri i venstre i det 14. minut og knaldhårdt sparkede mod mål fra venstre side af straffesparkfeltet. Lyngbys målmand kunne kun vende hovedet og se bolden hamre mod undersiden af overliggeren, ned på stregen og ud i spil.

Minuttet efter fik Jacob Thorup ikke rigtig kontrol over bolden og headede for kort baglæns. Dermed slap Tobias Trampedach helt fri og burde have scoret, men hans forsøg på lob endte langt over mål.

I det 28. minut blev Espergærde snydt for et straffe. Tæt under mål stiger Christian Poulsen til vejrs og header bolden mod tomt bur, men Mikkel Christiansen hopper også op og strækker begge arme i vejret på målstregen. Bolden rammer hans ene arm oppe under overliggeren og forhindrer en klar målscoring. Dommer Uffe Tomasson, som ellers dømte sol og vind lige, får absolut ikke plus i bogen for den manglende kendelse. Bedømmeren havde da også travlt med at notere i sin sorte bog.

Efter et kvarters spil i 2. halvleg måtte indskiftede Mikkel Uldahl redde EIF ud af en penibel situation, da han energisk fulgte efter bolden og fik sparket den væk på mållinjen.

Efter 61. minutter viste Holze igen sin farlighed, da han med venstrebenet var meget tæt på at bringe EIF på 1-0, men bolden strøg lige ved siden af mål. En dobbeltudskiftning efter knap 70 minutter bragte bla Malthe Holm på banen, og han var åbenbart godt tændt. På et opspil iværksat af ham, hvor han virkelig fik rykket bolden frem, endte det med en aflevering til Valdemar Holze, der tæt under mål spillede bolden mellem to modspillere til Christian Poulsen, der kynisk sparkede bolden ind til 1-0 føring til hjemmeholdet til stor glæde for de mere end 200 tilskuere. Men ak, jublen varede ikke længe, så udlignede Farum efter et kikset indgreb af keeper Nicolai Johansen, så Farums Mikkel Christiansen næsten på mållinjen kunne prikke bolden ind til 1-1.

I overtiden kunne Christian Poulsen være blevet matchvinder på et pragtfuldt skud fra venstrekanten. Mens Martin Kristensen i Farummålet stod paralyseret på målstregen, kunne han blot se, at bolden bragede ind på modsatte stolpe og ud i spil. Det var ikke Espergærdes heldige dag, og kort forinden var Malthe Holm blevet udvist med direkte rødt kort for en svinestreg, hvor han først rundede fire Farumspillere, men da den femte spiller kom i vejen for Holms løb kastede han sig frem med strakt ben, og så var Holm ude af det opgør.

En absolut godkendt indsats af Ludvig Pahl, der både fik publikums fighterpris og sit holds man of the match stemmer. Mange normalt bærende kræfter hos Espergærde havde lidt problemer med den jævnt knudrede, knaldhårde græsbane. Men som bekendt er intet så slemt, at det ikke er godt for noget. Espergærdes forfølgere tabte, så nu er EIF’s forspring i toppen på 12 points.

På lørdag venter Værløse på udebane, inden der er hjemmekamp tirsdag 12. april kl. 1830 på Gymnasievej mod AB.

Espergærdes målscorer mod Farum Christian Poulsen (tv) og holdkammerater Frederik Roepstorff og Jacob Thorup i infight med 3 modstandere i 1-1 kampen i lørdags i Espergærde. (Foto: Brian Jensen)