Farum og Espergærde underholdt

af 29. august 2021Espergærde IF0 Kommentarer

På en udmærket græsbane omgivet af en transportabel siddetribune, en pølsevogn og en toiletvogn var samtlige aktører på banen med til at sikre gedigen underholdning i støvregnen for ca. 100 tilskuere.

Espergærde har øget forventningerne til egen præstation med sejre i de to første kampe. Og holdet skuffede da heller ikke, da de efter fuld spilletid kunne tage hjem med en 4-1 sejr i bagagen og en konsolidering af 1. pladsen. Maksimumpoints ni efter 3 kampe og plus otte i målscore.

Espergærde har rykket Christian Poulsen en anelse tilbage på banen, og fra denne position fordeler han dygtigt boldene til sine medspillere. Dybe afleveringer, tværballer og lange indlæg. Således viste han prøver på dette allerede efter godt fem minutter, hvor han sendte Victor Montell afsted i dybden. Alene med Farums keeper missede Montell, men returen røg til Poulsen, der centrede hårdt langs jorden mod fjerneste stolpe, hvor Jeppe Ødegaard kastede sig og kurede bolden i mål til 1-0 til EIF.

Farum kunne have udlignet efter 16 minutter, men Espergærdes på dagen meget dygtige målmand Nicolai Johansen kom med en fremragende parade i vejen for en friløber. Bolden blev spillet hurtigt retur mod Farummålet af Patrick Bernth til lynhurtige Valdemar Holze, der fra højre side af feltet flot lagde bolden ind øverst ved modsatte stolpe og dermed 2-0 til udeholdet.  Farumholdet så noget opgivende ud, og Valdemar Holze burde nok have øget til 3-0, da han brændte i en én mod én situation mod målmanden. Det var nu gået op for Farum, at Holze måtte holdes nede, så minuttet efter fik han sparket benene væk af en aggressiv Farumforsvarer, der måtte 10 minutter i straffeboksen.

Efter en god halv time headede en Farumspiller bolden på Espergærdes målstolpe efter et hjørne, og EIF slap med skrækken. Det gjorde holdet derimod ikke efter 36 minutter, hvor dommeren, der også ønskede at bidrage til underholdningen, så en arm i vejen for bolden. Hændelsen takserede han til straffe til Farum, men Mads Bach Carlsen slap for gult kort. Nicolai Johansen leverede en flot redning, og på returen fik Farum en ny kæmpechance, men Johansen kom flyvende gennem luften og reddede fænomonalt.

Efter 40 minutter havde Farum bolden i mål, men dommeren annullerede korrekt for et frispark begået forinden. Som afslutning på halvlegen leverede Valdemar Holze en sprint over 50 meter, rundede undervejs tre mand for endelig at tage et langt træk uden om keeperen og øge til 3-0. Flot.

Efter et par gode chancer i anden halvleg til henholdsvis Peter Poulsen og Mads Bach var der igen show med Holse. Han opfattede lynhurtigt en returbold i Farums felt og satte elegant indersiden på og øgede med sit fuldbyrdede hattrick til 4-0 efter 60 minutter.

Efter endnu nogle store chancer til begge sider fik Farum endelig et trøstemål 6 minutter før tid. Jacob Roepstorff lavede et skub i ryggen på en modstander og nyt straffe, som Lasse Lyby scorede på og dermed slutresultat 4-1 til Espergærde.

Igen en glimrende holdindsats, og når alle kommer i form bliver det endnu mindre morsomt for modstanderne at stille op mod Espergærde. Allerede nu rækker formen til at udfordre de fleste hold i rækken. Næste modstander bliver Værløse, der kommer til Espergærde på lørdag, hvor der er kamp på Gymnasievej kl. 1400.