Fængslende fodbold i Espergærde

af 19. april 2021Senior+0 Kommentarer

Gennem det grønne trådhegn, der omkranser kunstgræsbanen i Espergærde, kunne knap 100 borgere (tilskuere er forbudt) følge en medrivende kamp mellem Espergærde og Værløse i serie 1. Da kampen sluttede kunne de fleste af disse sammen med hjemmeholdet glæde sig over en hårdt tilkæmpet 3-1 sejr.

Heldigvis opererer man i fodbold ikke med fortjent og ufortjent. Men man kan som hold opsøge heldet, og det gjorde EIF fra starten af kampen, da Christian Poulsen allerede efter 7 minutter bragte hjemmeholdet i front 1-0. Et hurtigt taget frispark blev af Mikkel Barfod sendt hen over midten og ud i højre side, hvor lynhurtige Victor Montell brugte både hoved og fødder til at runde opdækningen og fra mållinien sende bolden skråt baglæns til en fri Christian Poulsen, der scorede sikkert.

Efter 24 minutter måtte EIF se sig reduceret i 10 minutter, da Frederik Bay indkasserede et gult kort for voldsomt spil. Kort før han fik lov at løbe på banen, slog Espergærde kontra på Værløses massive pres, da Ludvig Pahl forfulgte en lang clearing, og ikamp med Værløses keeper udenfor straffesparkfeltet vandt Pahl duellen, tog et hurtigt træk og lagde bolden tilrette for en fri Viktor Montell, der bragte EIF på 2-0.

Omkring dette mål havde Værløse to gange bolden i mål, men begge gange blev scoringen annulleret pga offside. Skidt for Værløse, godt for Espergærde.

Ti minutter før pausefløjtet scorede Værløse så igen. En tværpasning i Espergærdes straffesparkfelt endte hos Værløses Mathias Pedersen, der scorede på en ellers fantastisk godt spillende Victor Sørensen i EIF’s mål.

Anden halvleg var kun fire minutter gammel, da hjemmeholdets anfører Oliver Holm måtte udgå med en fibersprængning i baglåret. Ærgerligt, da han indtil da havde leveret en kanonindsats i forsvaret. Espergærde kom sig hurtigt over ærgrelsen, og efter 53 minutter blev Christian Poulsen dobbelt målscorer, da han udnyttede, at lillebror Peter Poulsen med en god, dyb stikning sendte Frederik Bay afsted, og han fandt uselvisk Christian Poulsen, der igen var helt sikker og bragte hjemmeholdet på 3-1. Det hårde forarbejde kostede Bay en forstrækning i baglåret, og han måtte derfor udskiftes med Jonas Lund.

Tyve minutter før tid lavede indskiftede Asger Olsen straffespark ifølge dommeren. Ifølge Asger Olsen selv var der ikke skygge af en forseelse. Dommeren endte med at få ret og tildelte tillige Olsen et gult kort, så EIF igen skulle spille 10 minutter i undertal. Straffesparket blev Værløse målscorer Mathias Pedersen sat til at sparke. Et hårdt halvhøjt spark, som Victor Sørensen reddede fænomonalt ved at få en hånd på bolden og slå den over mål. En virkelig klasseredning.

Så fulgte et par situationer, hvor først Victor Montell og dernæst Jonas Lund blev fældet i det kriminelle felt, men ingen reaktion fra dommeren.

Værløse prøvede stadig at få spillet presset frem, men Victor Sørensen var vågen, og hvad hans forsvar ikke magtede at stoppe, var han selv rundt i feltet og få bremset med sikre indgribener.

Den efterhånden meget gamle og meget nedslidte kunstgræsbane, der nok snart må tage navneforandring til granulatbanen, da der er mere granulat end græs, tærede på kræfterne, og flere af hjemmeholdets spillere blev ofre for krampe i lægmusklerne, og da Frederik Bay måtte udgå midtvejs i anden halvleg med en fibersprængning, så var hjemmeholdet voldsomt presset på skadesfronten, men de spillere, der slap for skader, reddede sejren hjem på en enorm vilje. Flot, flot kæmpet.

Espergærde spiller næste lørdag i Ølstykke og er med sejren over Værløse sikker på deltagelse i oprykningsspillet. Nærmere om det efter Ølstykkekampen.

Rigtig mange hos EIF kunne have fortjent at få titlen ”dagens spiller”, men Victor Sørensens spektakulære straffesparkredning blev afgørende for hans valg til titlen.

Nu håber Espergærde på normaltilstande til næste hjemmekamp, så publikum kan se fodbold på opvisningsbanen, og cafeteriaet igen kan sælge grillpølser, drikkevarer mv.