Espergærdes sejrsrække brudt i drama

af 1. november 2021Senior+0 Kommentarer

På en elendig kunstgræsbane fik EIF udlignet på et tvivlsomt straffespark i det 96. minut.

Det har sine omkostninger at være ubesejret tophold. Det har Espergærde fået at føle i de seneste kampe, hvor modstanderne enten har gravet sig dybt ned eller prøvet med frontalangreb fra første sekund. Bagsværd havde vurderet, at det ville være en fordel at henlægge kampen mod EIF til en forholdsvis nyanlagt og meget lille kunstgræsbane. I Espergærde er kunstgræsbanen 102 gange 65 meter. I Bagsværd måler banen kun 90 gange 60 meter og er funderet på sand med et ekstremt glat kunstgræstæppe ovenpå. Bagsværd var tydeligt mere vant til underlaget, som de træner på. For Espergærde var det ukendte forhold, og spillerne skøjtede rundt og havde svært ved at få fodfæste.

Hjemmeholdet kunne lægge pres på topholdet uden at skulle tage de lange spurter på den korte bane. Espergærdes afleveringer var ofte unøjagtige og blev ofte opfattet af modstanderne, der kunne lave hurtige omstillinger.

Efter knap 20 minutters spil kom Bagsværd på 1-0. En bold blev i højre side fanget af Tobias Nilsson, der blev hårdt presset bagfra af Oliver Borring Kjær. Nilsson søgte at dække bolden, men en aggressiv Borring Kjær skubbede og sled sig til bolden nærmest på baglinjen. Efter et par hurtige træk mod målet sparkede han fra en spids vinkel bolden forbi en chanceløs Nicolai Johansen i Espergærdemålet.

Føringen var fuldt fortjent efter et konstant helbanepres. Det gavnede heller ikke EIF, at topscorer Valdemar Holze allerede i begyndelsen af kampen måtte lade sig udskifte med noget, der lignede en ankelskade.

I første halvleg blev det kun til et par langskud på Bagsværdmålet, som keeper Emil Reeves Olsen sikkert tog sig af.

Anden halvleg startede som en gentagelse af første. Bagsværd i førersædet, og Espergærde konstant søgende efter de muligheder, der i efterårets tidligere kampe har givet mange chancer og mange mål.

Efter 57 minuters spil var Oliver Borring Kjær igen på færde og øgede til 2-0 efter en fin dribletur på et skud fra distancen. Bolden blev undervejs rettet af i Espergærdeforsvaret og på det tidspunkt synes det første nederlag i efteråret at være uundgåeligt for EIF.

Efter 61 minutter fik Bagsværds Patrick Mortensen gult kort og fem minutter senere var der gult kort til Espergærdes Victor Montell. Begge kort givet for hensynsløse tacklinger.

Espergærde skiftede Jakob Thorup ind. Hans fodboldsko havde bedre greb på det nye underlag. Han skulle vise sig særdeles værdifuld. Bagsværds pres kostede kræfter. Tempo og intensitet faldt hos hjemmeholdet, og EIF fik mere og mere greb om spillet. Efter 73 minutter reducerede Jakob Thorup til 1-2 frispillet af Jeppe Ødegaard. Thorup tog et par træk og reducerede sikkert med et skud ved nærmeste stolpe. I det hele taget spillede de tre på bænken en stor rolle for EIF. Den tidligere langtidsskadede anfører Oliver Holm kom ind og var tæt på at udligne efter 84 minutter, men sparkede over fra tæt hold.

En fuldstændig vanvittig afslutning fulgte. I overtiden klumpspil foran Bagsværds mål. Espergærdes tredje indskifter Asger Møller Olsen skød og via en modstander fortsatte bolden i mål, men blev sparket ud igen. Espergærde råbte og skreg, men hverken dommer eller linjedommer reagerede. Et par Bagsværdspillere bekræftede efter kampen, at bolden var inde. Kort efter fik EIF hjørne. Mads Bach Carlsen headede og fik samtidig en knytnæve i ansigtet af Bagsværds målmand, der boksede forbi bolden. Det lignede et klart straffe og følgestraf til målmanden. Men i stedet blev dømt et helt forkert hjørne. Bach ville åbenbart have hævn, så da bolden kom indover tromlede han direkte ind i keeperen og ny tumult opstod. Bagsværd prøvede at sparke væk, men bolden røg ud over baglinjen. Dommeren løb ud til linjedommeren, konfererede og kort efter pegede han på straffesparkpletten. Den dom var der ikke mange, der forstod. Men straffesparket scorede Jakob Thorup sikkert på til 2-2 efter 96 minutter. På en skidt dag viste EIF, at det betaler sig at kæmpe, selv meget lidt lykkedes i det meste af kampen. Tro kan flytte bjerge, og hele holdet kan være stolte af stadig at være ubesejret.

Nu venter to hjemmekampe inden den lange vinterferie. På lørdag mod Hundested klokken 1400 og næste lørdag klokken 1400 spilles den udsatte kamp mod Værløse. Begge forhåbentlig på bedre underlag end i Bagsværd.