Espergærde ydmyger rækkens nummer 2

af 26. september 2021Espergærde IF1 Kommentar

Trods 7 afbud formåede Espergærde i Smørum Idrætscenter at holde Ledøje Smørum nede og vinde en stensikker 5-0 sejr over rækkens nummer 2.

Hvis læsere af Helsingør Dagblad med indgående kendskab til EIF undrer sig over, at følgende navne Ludvig Pahl, Mads Bach Carlsen, Mikkel Barfod, Patrick Bernth, Peter Poulsen, Jakob Thorup og Oliver Holm ikke nævnes i det følgende, så skyldes det, at skader, sygdom og rejser forhindrede dem i at melde sig klar til lørdagens topopgør i serie 1 i Smørum mod LSF. Alle, på nær Oliver Holm, spillede i sidste uge for Espergærde i kampen mod Herlev, men nu måtte trænerduoen Madsen/Hilker i ugens løb finde egnet erstatning for de mange fravær. Seneste afbud kom lørdag morgen få timer før kampstart klokken 13.

Alligevel lykkedes det at sende en trup afsted, der rigeligt matchede LSF, der i 90 minutter ikke formåede at blive rigtig farlige. Ganske vist havde de flere forsøg end det ene, Herlev nåede at sende på mål i forrige kamp, men ingen af dem var særig kvalificerede. Så enten ramte værterne slet ikke målet, eller også tog keeper Nicolai Johansen sig af de forsøg, der trods alt var inden for målrammen. I øvrigt tredie clean sheet i træk af Johansen. Flot præstation.

Espergærde kom allerede i det 13. minut på 1-0. Eminent boldbehandling af Frederik Roepstorff og en kattepoteaflevering til Jeppe Ødegaard sendte den hurtige venstrekant mod LSF-målet, og efter en glimrende tæmning og et par hurtige træk kunne ”Øde” sende bolden sikkert i mål uden chance for målmanden.

I det 18. minut gav Frederik Roepstorff nyt bevis på sine chanceskabende afleveringer. Med en halvhård aflevering på ydersiden af forsvaret blev Valdemar Holze spillet fri. Han svigtede ikke, men fik braget et hårdt skud af. Keeperen fik lige fingerspidserne på, men kunne ikke forhindre bolden i at gå i nettet til 2-0 til gæsterne.

I det 19. minut fik dagens debutant hos EIF Alexander Holst et gult kort for en lille hævnakt, men han skulle senere komme ind og vise sit værd.

Efter en halv time var Holze helt fri, men skød lige på målmanden. Minuttet efter var det hurtige Victor Montells tur til at spurte fra forsvaret, men desværre blev hans indlæg for hårdt.

Efter 39 minutter måtte LSF se sig reduceret til 10 mand på grund af et gult kort også for en hævnakt.

Som halvlegen ebbede ud driblede Alexander Holst sig fri, men blev nedlagt bagfra. På det efterfølgende straffe scorede Valdemar Holze sikkert til pausestillingen 3-0 til EIF.

Kort inde i 2. halvleg fik LSF et nyt gult kort. Frustrationerne hos hjemmeholdet var til at få øje på, da EIF med få midler totalt stækkede rækkens nummer 2 og selv tilspillede sig mange chancer, som kunne have været bedre udnyttet. En af dem blev det dog, da Roepstorff, Ødegaard og Holze i det 64. minut flot kombinerede sig igennem LSF-forsvaret, der kun kunne se til, at Holze satte sidste fod på bolden til 4-0.

I det 81. minut kunne Holze have lavet endnu et mål, men igen endte hans forsøg lige på keeperen, der dog ikke kunne forhindre et debutantmål, da Alexander Holst efter 82 minutter afsluttede et flot 1-2 spil med Frederik Roepstorff til resultatet 5-0 til EIF.

Eminent holdpræstation. Flot debut af Alexander Holst, hattrick af Valdemar Holze, glimrende kantspil af Jeppe Ødegaard og Victor Montell, fodboldlækkerier af Frederik Roepstorff, genkomst efter skade til Tobias Nielson og igen rent bur af Nicolai Johansen tillige med en række andre glimrende indsatser af samtlige øvrige lover godt for de kommende kampe.

Dennis Madsen må være stolt over at have en trup, der på trods af stort mandefald kan vinde en topkamp efter 6 udskiftninger i startopstillingen. Nu bliver der lejlighed til at følge EIF hjemme både lørdag 2. oktober og lørdag 9. oktober, når de begge dage klokken 1400 møder henholdsvis Stenløse og Ølstykke på Gymnasievej.