Espergærde vandt smal men sikker sejr

af 24. september 2023Senior+0 Kommentarer

Farum, der gæstede Gymnasievej i lørdags, havde inden kampen mod Espergærde kun høstet tre points, hvilket antal der ikke blev rokket ved i opgøret mod EIF, der vandt 3-1.

EIF var fra start toneangivende, og Farums taktik var åbenbart at pakke sig i forsvaret med alle ti markspillere foran målmanden. Lidt naivt at tro, at man kan holde et af rækkens flittigst scorende hold fra fadet på deres hjemmebane. Allerede i det andet minut brændte det alvorligt på for gæsterne, da altid farlige Valdemar Holze tog en glimrende dribletur, men hans sidste træk blev lidt for langt, men på forunderlig vis nåede han bolden inden baglinjen og hoppede over den. I landingen eksekverede han et flot målspark, der lagde bolden for fødderne af Victor Montell, der fik braget et hårdt spark af, som Farums keeper kun parerede med det yderste af handskespidserne.

Tobias Nilsson, bageste midterforsvarer i en trebackkæde, har udover sine defensive kvaliteter også en række offensive dyder. Blandt andre meget lange, hårde og snorlige afleveringer såvel diagonalt som i banens længderetning. En af disse lagde han frem til Valdemar Holze, der spurtede fra alt og alle, rundede målmanden og bragte hjemmeholdet på 1-0 efter 21 minutters spil. Et hjørne efter knap en halv times spil blev af Christian Poulsen lagt lige i panden på Victor Montell, der fra 2-3 meters afstand fra gæsternes mål headede lige ved siden af buret. Den burde have siddet i skabet.

Farum, der den første halve time havde været sjældne gæster på Espergærdes halvdel, kom lidt frem på banen det sidste kvarter af halvlegen, men var ikke i stand til at skabe noget af betydning, og spillerne kunne gå til pause med føring til hjemmeholdet med truende sorte skyer i horisonten. Om det var truslen om regn, der kun havde lokket knap 200 tilskuere til Gymnasievej skal være usagt.

Anden halvleg startede med det hurtigste mål, der er set længe, hvis overhovedet tidligere. Farums forsvar var ikke nået på plads. Espergærde skulle give bolden op. Den blev spillet til Valdemar Holze, der tog et par hurtige træk, så Frederik Bay var stukket af og spillede ham straks i dybden. Bay var alene med keeperen og han (Bay) svigtede ikke, men lagde sikkert bolden i mål langs jorden og 2-0. Da var det spillet 15 sekunder.

Man anede, at Farum ikke havde noget modsvar, men dommeren gav kampen lidt nerve, da han efter 59 minutter dømte straffe til gæsterne. Espergærdespillerne og hjemmeholdets objektive tilhængere, uanset hvor omkring banen de var placeret, om de så var ved at købe øl og pølser med ryggen til begivenhederne, ville sværge på, at frisparket blev lavet udenfor straffesparkfeltet, men dommeren fastholdt naturligvis sin beslutning, og Mikkel Ørting scorede sikkert til reducering 1-2.

I syv minutter havde Farum et spinkelt håb om at komme fra Espergærde med et brugbart resultat, men det forpurrede Frederik Bay med sit andet mål, da han efter 66 minutter udnyttede et hjørnespark fra Christian Poulsen og blandt venner og fjerner sendte bolden i mål til 3-1 føring til EIF, kampens resultat.

I anden halvleg havde dommeren brug for sine gule kort, da både Tobias Nilsson og Jakob Thorup efter hhv. 60 og 88 minutter fik 10 minutter på sidelinjen af dommer Danny Nielsen. Det samme fik gæsternes Rasmus Wessel Christensen efter 84 minutter. Derudover skete der ikke mere og 3-1 til EIF holdt hjem i en kamp på det jævne, men hvad skulle den ellers også være. Det var jo i lørdags trods alt jævndøgn. Fine indsatser af Christian Poulsen, Tobias Nilsson og den dobbelte målscorer Frederik Bay. Men man of the match, kåret af publikum, blev fortjent Victor Ullits.

Da Hellebæk og Snekkersten afviklede lokalopgør ved Nordkysthallen og spillede 1-1 samtidig med Espergærdes kamp mod Farum betød disse to resultater, at Espergærde nu overhalede såvel Snekkersten som Hellebæk i stillingen. På lørdag gæster Espergærde Sydkystanlægget til ”Slaget om Sydkysten”, hvor Snekkersten er værter. Det plejer at være ganske underholdende. Sidst var der godt 300 tilskuere på Snekkerstens hjemmebane. Det kunne være sjovt at slå det antal.