Espergærde vandt pligtsejr

af 22. maj 2022Senior+0 Kommentarer

Lørdagens kamp på Gymnasievej i Espergærde blev aldrig det store sus. Espergærde vandt 3-0, men spændende blev det aldrig rigtig. Til gengæld var der sæsonrekord med mere end 250 tilskuere.

Hvis man kan tillade sig at tale om, at en kamp er forholdsvis betydningsløs, så var lokalopgøret mellem Espergærde og Hellebæk en ret ligegyldig affære. Espergærde er med nu tre kampe igen allerede en sikker vinder af rækken og dermed oprykker til Sjællandsserien, mens Hellebæk hverken kan rykke op eller ned. Hellebæks motivation skulle ligge i, at de vandt over Espergærde. Det kæmpede de også fint for i dele af kampen, men hvor Espergærde lykkedes med at nette tre gange og tillige havde store muligheder til yderligere scoring, så var Hellebæk kun en gang tæt på. Resten af udeholdets muligheder blev brændt på skammeligste vis eller glimrende afværget af Espergærdes forudseende målmand Nicolai Johansen.

Første halvleg rummede tre store chancer til topscorer Valdemar Holze, der inden for få minutter brændte nogle oplagte muligheder. Faktisk skulle man helt hen til første halvlegs overtid, før der skete noget af betydning. Lynhurtige Holze blev spillet fri og trak i høj fart uden om Hellebæks målmand, der kastede sig og fjernede benene under Holze. Dommeren stod tæt på åstedet, og han fløjtede øjeblikkeligt og pegede på pletten. Valdemar Holze sparkede selv straffesparket og scorede meget sikkert til pausestillingen 1-0 til EIF.

Anden halvleg blev heldigvis lidt livligere end første. Efter 7 minutter fik Hellebæk deres største chance, da Emil Brodersen trak sig flot fri i højre side for derefter at trække skråt baglæns inde i feltet, hvorfra han ville lægge bolden ind ved modsatte stolpe. Skuddet blev imidlertid helt akavet, og bolden forsvandt langt op over mål.

I det 56. minut skiftede træner Dennis Madsen alle tre indskiftningsspillere ind. Heriblandt altid farlige Christian Poulsen, der da også viste sit værd lidt senere.

Først skulle begge hold lige have et gult kort. Andreas Kirkeby røg ud i det 59. minut for et skub i ryggen, og et par minutter senere måtte Hellebæks Tobias Holm samme vej.

Efter 62 minutter havde Mikkel Wargo et godt skud, men det var læst af Nicolai Johansen, der glimrende reddede ude ved den ene stolpe.

Efter 73 minutters spil viste Valdemar Holze virkelig sin klasse. I infight med to Hellebækforsvarere satte han sig igennem og rykkede mod baglinjen for så at servere bolden knaldhårdt på tværs af målet, hvor Christian Poulsen kom ilende til og øgede til 2-0 med et kontrolleret indersidespark.

Ti minutter senere stod Andreas Kirkeby med bolden på kanten af Hellebæks forsvarsfelt. På finurlig vis fik han givet bolden en god gammeldags ”tåhyler”, som Hellebæks målmand kun kunne halvklare. Returen stod Christian Poulsen klar til at modtage, og han scorede sit andet mål til slutstillingen 3-0 til EIF.

Mange i Espergærde ramte ikke deres normale niveau, men flot indsats af anfører Ludvig Pahl, der både fik publikumsprisen for Dagens Fighter og også blev stemt til tops af sine holdkammerater. Symptomatisk fik kun 6 ud af 14 mand stemmer.

Det blev ikke en kamp, der vil gå over i historien. Espergærde gjorde sin pligt som tophold, og Hellebæk stred det bedste, de kunne, men som tiden gik faldt udeholdet i tempo. Allerede på onsdag er Espergærde på færde igen, når holdet mødet Ballerup BK i Ballerup Idrætsby kl. 1830.