Espergærde vandt på svær udebane

af 14. september 2020Senior+1 Kommentar

Rudersdal, bygget på resterne af BSV, har hjemmebane i Vedbæk og viste sig igen som en meget vanskelig modstander. EIF spillede med stor fornuft og slog til på de rigtige tidspunkter, selv om det holdt hårdt.

Fredag aften var der to interessante seniorkampe, der involverede hold fra Helsingør kommune. Og ganske pudsigt udviklede de to kampe sig ret ens. FCH førte hjemme 3-0 og blev presset, da Silkeborg mod slutningen reducerede til 2-3. Espergærde spillede på udebane mod Rudersdal og kom foran med 3-0. Her fik hjemmeholdet også scoret to hurtige mål i anden halvleg, og så blev det også i Vedbæk meget spændende.

Som omtalt efter EIF’s sidste udekamp i Hillerød, skulle kampen mod Rudersdal blive 3. kamp i træk, hvor dommeren hed Frederik Feldborg. Uanset alle gode intentioner om at slette hukommelsesdisken efter hvert opgør og starte på en frisk, så kunne man i Espergærde jo huske, at holdet følte sig voldsomt snydt for et straffespark i anden halvleg, og det var selvfølgelig ikke gået dommerens næse forbi.

Men vi starter et helt andet sted. Allerede efter knap to minutters spiller skete der et væmmeligt uheld. I en situation, hvor EIF havde clearet bolden i eget felt, spurtede Mads Skovby direkte ind i en Rudersdalspiller ansigt mod ansigt. Værst så det ud med Skovby, der lå længe på banen og havde slået både pande og næse alvorligt. Han var da heller ikke i stand til at fortsætte, hvorfor tilbagevendte Christian Poulsen blev sat på banen. Held i uheld må man sige, for i 9. minut tabte Rudersdals ulykkesfugl Magnus Svendsen bolden, der blev erobret af Peter Poulsen. Hurtigt videre til Frederik Bay, der tog en hurtig spurt og vippede bolden ind til Christian Poulsen, der i en kontrolleret førsteberøring lobbede bolden elegant over målmanden, og så førte EIF 1-0.

Minuttet efter var Victor Montell i et godt rush mod Rudersdalmålet, men fik fejet benene væk.”Gerningsmanden” fik en påtale, men intet kort. I slutningen af kampen fik Rudersdal dog 2 gule kort efter at have reduceret EIF’s føring.

Første halvleg endte 1-0 til EIF, men med Rudersdal i boldbesiddelse 70 procent af tiden. Én gang måtte EIF sparke væk på stregen, men ellers var værternes forsøg heldigvis uskarpe og forbi Victor Sørensens mål.

Rudersdals Magnus Svendsen slog så til to gange i starten af anden halvleg. Først kunne han ikke holde indskiftede Mikkel Ludwig, der sled sig flot fri af sin oppasser og scorede usvigeligt sikkert langs jorden. Seks minutter senere tabte Magnus Svendsen bolden, der endte hos Peter Poulsen. Han stak bolden i dybden til energiske Frederik Bay, der ligesom Ludwig sikkert udplacerede målmanden. 3-0 til Espergærde i en kamp, hvor Rudersdal havde haft mest spil den første times tid.

Nu skulle Espergærde undgå problemer de sidste 30 minutter. Men det gik galt allerede efter 66 minutter. Rudersdal reducerede til 1-3 på hovedstød, hvor Victor Sørensen gik helt galt af et indlæg. Og så vejrede Rudersdal morgenluft. Espergærde satte Søren ”KK” Knudsen ind i midterforsvaret, og han fik en hovedrolle i det 76. minut, kort tid efter han var indskiftet. Der opstod forvirring i EIF’s forsvar, og Rudersdal fik sendt en pasning ind midt for Espergærdemålet. Helt upresset satte ”KK” hovedet på bolden og scorede et smukt mål. Desværre i eget net, men spektakulært så det ud.

Espergærde fik styr på tropperne, og selv om Rudersdal også pressede de sidste 12-14 minutter, ødelagde de det for sig selv ved at få to gule kort i forlængelse af hinanden. Og så skal det med, at det straffe, EIF blev snydt for i Hillerød, blev Rudersdal snydt for i fredags. Det kunne have bragt værterne på 3-3.

Helhjertet fighterindsats af Espergærde, hvor ingen faldt igennem. Godt med Tobias Nilsson tilbage i de bageste rækker.  Brødrene Poulsen brillerede med gode erobringer og fine pasninger og medvirken til og scoring af mål. Store løbearbejder af Oliver Holm, Frederik Bay, Bangsbo og Ludvig Pahl. Og så underholdt anfører Mikkel Barfod med skudfinter som bageste mand kampen igennem. Hele 4-5 gange fik han en modstander fintet bort ved at træde på bolden, men det var lige lovlig spændende til tider.

Så er der hjemmekamp på Gymnasievej på torsdag 17.9 klokken 1800. Der arbejdes på at starte kampen lidt tidligere, så der kan spilles på Bane 1 udenfor klubhuset. Der er desværre ikke lys på denne bane, så alternativet er kunstgræs, som på denne årstid bestemt ikke er attraktivt. EIF håber på græsbane og mange tilskuere.