Espergærde vandt for fjerde gang i træk på hjemmebane i foråret

af 30. april 2023Senior+0 Kommentarer

EIF fortsatte sin fine hjemmebanestatistik med sejr over Avarta på en flot græsbane.

På tærsklen til maj måned blev der endelig spillet fodbold på opvisningsbanen på Gymnasievej. Kommunens ”grønne” team havde lagt en formidabel indsats i klargøringen, og på trods af det elendige forårsvejr stod banen stort set perfekt for de 22 aktører, og et rekordpublikum på 243 tilskuere og 7 hunde kunne glæde sig over de fine omgivelser. Stor ros til de dygtige ”grønne” mænd.

Kampen startede ellers ikke alt for lovende. Hvis man kan tale om en ørkenvandring på et græstæppe, så var det det, der blev set de første 30 minutter. Ingen af holdene formåede at komme til nævneværdige chancer, men i det 31. minut ville en velspillende Jeppe Ødegaard det anderledes. Han afdriblede Avartas til tider knap så synkroniserede forsvar og lagde en flad aflevering helt ind foran mål, hvor altid farlige topscorer Valdemar Holze som sædvanlig var fulgt med, og fra kort afstand kunne han med indersiden af foden bringe hjemmeholdet på 1-0.

Kun 5 minutter senere kunne Frederik Roepstorff se sig selv blinke på måltavlen for sjette kamp i træk, da uselviske Victor Montell snørede Avartas midtbane og spillede bolden til ”Robber”, der lige uden for straffesparkfeltet løsnede et for Avartas målmand utageligt langskud, der borede sig i netmaskerne ved venstre stolpe og bragte EIF på 2-0 og dermed ”Robbers” ottende mål i 6 forårskampe. Imponerende.

Efter pausen fulgte Avarta trods sin status som bundhold godt med, og det var ikke uretfærdigt, at den lille angriber Pola Karim efter 51 minutters spil kunne reducere til 1-2 efter en klumpspilssituation, hvor hjemmeholdets forsvar snorksov. Rigtig spænding nåede der dog ikke at komme i kampen, før Christian Poulsen uselvisk fandt Valdemar Holze, der med sit andet mål på dagen øgede til 3-1 for EIF på en nøjagtigt slået tværpasning i feltet.

Men Avarta var ikke færdige med at bide Espergærde i haserne, og på et frispark i det 73. minut reducerede Nicolas Oberreuther lidt for let til 2-3, men allerede i det 75. minut tordnede dagens mand i skysovs anfører Peter Poulsen efter oplæg fra Valdemar Holze bolden i nettet fra 20 meters afstand. Et spektakulært mål, der først ramte undersiden af overliggeren, slog ned i jorden og derefter hoppede op i nettaget. Dermed 4-2 til Espergærde, der var længe om at komme i gang, men hele tiden fik scoret, når man stod og frygtede, at Avarta blev lukket ind i kampen.

Som cheftræner Dennis Madsen udtrykte det efter kampen: ”Det er irriterende, at vi altid skal lave så mange mål for at vinde”. Dertil kan passende repliceres, at det er det måske for et trænerteam, men det er altså også pokkers publikumsvenligt, og i rækken har kun Hørsholm og Glostrup formået at score flere mål end Espergærde.

For øvrigt var banen i lørdagens kamp omgivet af bolddrenge fra det nyligt oprettede ”Espergærde Fodboldakademi/Christian Nørgaard”, hvor en af Danmarks kendte udlandsproffer og landsholdsspiller Christian Nørgaard med en fortid i EIF’s ungdomsrækker har givet tilladelse til oprettelse af et fodboldakademi med hans navn. Som bekendt er Nørgaard i dag en af de bærende kræfter på Brentfords Premier League mandskab.

Og i disse VAR-tider hører det med til kampen, at den blev ledet af den kun 22-årige svenske dommer Elias Sundberg, der udviste myndighed og beslutsomhed, leverede en stort set fejlfri indsats uden brug af kort og kunne være godt tilfreds med sin indsats.

På lørdag venter en interessant kamp ude mod normalt velspillende Fredensborg, der er et sølle point foran EIF, der med en sejr kan bringe sig op på 3. pladsen. Det skal blive interessant at se, om EIF kan knække den dårlige vane med at tabe på udebane i foråret, hvor 3 kampe i streg på fremmed underlag indtil nu har givet tre nederlag. Ingen tvivl om, at Espergærde kan gøre det bedre, og det kan holdet passende vise på lørdag klokken 13 på Fredensborg Stadion.