Espergærde værste fjende er overtiden

af 2. oktober 2023Senior+0 Kommentarer

I 3 af de seneste 5 kampe har EIF ikke evnet at holde hovedet koldt de sidste minutter af kampene, og det har kostet nederlag til Hellebæk og Avedøre og i lørdags uafgjort i Snekkersten.

Hvis nogen/nogle undrer sig over, at dette referat ikke er at finde i Helsingør Dagblad skyldes det, at undertegnede har bedt Dagbladets sportsredaktør arrangere, at hjemmeholdet eller HD selv står for referaterne, når Espergærde er på besøg. Det er nu efterkommet i denne kamp mellem SIF og EIF, hvor redaktør Mayerhofer refererer, mens sidste weekend lokalkamp mellem Hellebæk og Snekkersten ikke er refereret nogetsteds. I alle andre kampe vil der refereres som normalt, og der laves også referat i alle kampe til EIF Fodbolds hjemmeside. Men tilbage til kampen mod Snekkersten.

I klubberne træner man frisparkskombinationer, løbe- og spilmønstre, øver hjørnespark og meget andet. I Espergærde skal man vist nu til at øve sig i, hvor længe en fodboldkamp varer. Mod Hellebæk lod man udeholdet score i 89. minut, i Avedøre lod man hjemmeholdet score i det 93. minut og i Snekkersten var det helt grotesk, hvor hjemmeholdet med et sublimt langhug afgjorde kampen i 6. tillægsminut. Det er ganske enkelt for ringe, at man ikke kan holde sin sti ren, men panikker og roder rundt i eget forsvar og smider points. At man så også kan finde en masse andre undskyldninger såsom dommerfejl, frispark der tages fra det ”forkerte” sted, indkast taget med en fod på banen osv osv er bare staffage til at dække egne utilstrækkeligheder.

I Snekkersten startede Espergærde ellers som lyn og torden. Stort helbanepres, fikse kombinationer og årvågent forsvarsspil, så EIF allerede i det 4. minut burde have været på måltavlen, da først Victor Ullits fra tæt hold brændte en kæmpechance på SIF’s glimrende keeper, og dernæst røg returen til Peter Poulsen, der fra tæt hold heller ikke kunne kontrollere bolden, men sparkede sit forsøg ved siden af målet.

I det 13. minut sparkede SIF en høj bold ind i Espergærdes forsvarsfelt, men den årvågne målmand Nicolaj Johansen kom glimrende ud og reddede sikkert ved at hoppe højt og gribe bolden over hovedet på Omar Maskinesh, der teatralsk kastede sig til jorden og simulerede en hovedskade. Han burde i stedet for vand i hovedet have haft en advarsel for groft og dårligt skuespil. Desværre gik det igen gennem hele kampen, at der var en tåbelig tendens til, at spillerne fra begge hold skulle ligge og vride og vende sig, hver eneste gang, der var nærkontakt. Som det også ses på tv-transmitterede kampe, er det blevet en fæl uskik, at der skal bruges mange minutter af en kamp på at behandle spillere, der ikke er skadet, men trænger til lidt opmærksomhed og en tår vand.

I det 20. minut kom hjemmeholdet foran. En lang centring fra højre fik lov at passere over Espergærdes forsvar og endte hos Nicolai Wisborg, der nemt kunne heade SIF på 1-0. Fire minutter før pausen fik Valdemar Holze en fin chance til at udligne, men han fik ikke ordentligt træf og dermed 1-0 ved pausen.

Tre minutter efter pausen fik Espergærde nyt håb. Et hjørnespark endte i et gevaldigt klumpspil lige foran hjemmeholdets bur. Peter Poulsen blev sidste i en række EIF’ere, der forsøgte sig, og det lykkedes ham fra klos hold at liste bolden over stregen til udligning 1-1. Espergærde fik yderligere bolden over mållinjen i det 60. minut, men det mål blev korrekt annulleret, da bolden i opspillet var ude over baglinjen.

Otte minutter senere havde Espergærde igen spilovertag. Holze missede en chance ved ikke at få træf på bolden. Det gjorde i stedet Ludvig Pahl, der med sit kolde venstreben hamrede til ”klatten” og han bragte flot EIF på sejrskurs, da bolden strøg i nettet til 2-1 føring til udeholdet.

Minuttet efter lavede Snekkersten først et tåbeligt frispark, der gav gult kort til Dennis Borup. Det blev Omar Maskinesh så sur over, at han lige skulle belære dommeren om reglerne. Den hjælp ønskede dommeren tilsyneladende ikke, så han takkede for assistancen ved at stange endnu et gult kort ud, nemlig til Omar Maskinesh, og så var SIF i undertal 9 mod 11 frem til det 80. minut. Den kæmpefordel kunne EIF ikke tage vare på, så da EIF igen skulle spille 11 mod 11 gik det helt galt. Alt sammenspil gik op i hat og briller, febrilske kombinationer og mistimede forsøg på at få kontrol over bolden eller sparke den langt væk fra forsvarszonen mislykkedes totalt. Hjemmeholdet vejrede morgenluft og i samme øjeblik dommeren kiggede på sit ur for at fløjte kampen af hamrede Max Silveira Brun til en ”stolpe ud” bold, der strøg ind i det fjerneste hjørne og dermed slutresultat 2-2. Det kan EIF kun takke sig selv for. Nu kan man så øve sig i klokken frem til på lørdag klokken 1400, hvor der kommer gæster fra Taastrup FC.