Espergærde udstillet og udspillet af Fredensborg

af 6. maj 2023Senior+1 Kommentar

Espergærde fortsatte sin elendige udebanestatistik, da holdet efter 1-3 ved pausen gik helt ned i anden halvleg og tabte beskæmmende 1-6.

Det er svært at forestille sig, hvad der foregår inde i Espergærdespillernes hoveder, når de i dette forår spiller på udebane, men det ville uden tvivl have fået Freud til at søge psykolog, hvis han havde oplevet dette. Fire udebanekampe i foråret har resulteret i fire nederlag og en målscore på 6-15. Der er bundhold i Sjællandsserien, der kan levere bedre statistik en den, EIF kan fremvise.

Det hele startede ellers så godt. Føringsmål til EIF efter 10 minutter, da Andreas Kirkeby smed bolden ind fra højre til Victor Montell, der fra straffesparkfeltets kant via den ene opstander bragte udeholdet på sejrskurs med sin 0-1 scoring. Men ak, glæden blev kortvarig. Mikkel Barfod begik en af sine sjældne fejl, da han fik den dårlige ide, at han som bageste mand i venstre side skulle prøve at afdrible to modstandere. Der endte han overfor Lasse Spaniel med fortid og rutine fra Hillerøds divisionshold. Han takkede for gaven fra Barfod og lagde bolden modsat i en blød bue over målmand Victor Sørensen og udlignede til 1-1 efter 18 minutter. Og bolden var kun lige givet op, da Fredensborg straks erobrede den igen, så Phillip Adler kunne servere en aflevering for Mathias Olesen, der med et skud helt ude ved venstre stolpe kunne bringe hjemmeholdet på 2-1 i det 19. minut. Samme Mathias Olesen kunne i det 39. minut profitere af en mislykket stempling/tackling fra Peter Poulsen og dermed bringe Fredensborg på 3-1 med et velrettet skud udefra.

I anden halvleg skulle Espergærde så forventeligt drage fordel af den skrå nordøstlige medvind, som blæste over Fredensborgs nydelige stadionbane. Men den forventning blev blæst til skamme allerede tre minutter inde i anden halvleg, hvor et Fredensborghjørne eksekveret af Sebastian Jensen havnede på mållinien indenfor målrammen, hvor Luca de Biase let kunne sætte panden på bolden og øge til 4-1. Der anede man, at lyset var slukket hos EIF, der desværre fortsatte med elendigt forsvarsspil og mislykkede afleveringer og afslutninger. Når man har så dårlig en dag som EIF, så skal man ikke fortsætte med at prøve at kombinere sig frem over banen, når man gang på gang bliver gennemskuet og taber bolden til en modstander, der er anderledes målfokuseret. Ganske vist var der chancer i begge ender, og Espergærde kunne godt have scoret yderligere. Peter Poulsen havde et fint dykkende langskud, Mads Antonsen havde et skud på overliggeren og Nikolaj Bay-Smith havde en åben mulighed tæt under mål, men som det forstås på slutresultatet gav disse muligheder ikke pote. Samtidig må retfærdigvis nævnes, at Fredensborg havde stolpeskud ved Luca de Biase og 2-3 andre store muligheder, som kunne have bragt hjemmeholdet yderligere foran. Fredensborgs sidste to scoringer kom i slutningen af kampen. Først et klart straffespark efter 89 minutter, som kostede EIF et gult kort. Straffesparket blev sikkert sparket ind af Mathias Olesen, der dermed lavede hattrick. Og i overtiden scorede udskiftningsspilleren Oscar Baardsen til slutresultatet 6-1. Og med den attitude EIF lagde for dagen, kan der intet indvendes mod resultatet, men der er bestemt grund til selvransagelse i Espergærdes rækker. Den (manglende) indsats, som EIF leverede, var intet mindre end skammelig og mange af de medrejsende EIF-supportere blandt de cirka 200 tilskuere havde ”gode ideer” til denne artikels indhold med specielt fokus på udeholdets indstilling. Undertegnede har dog valgt at udelukke disse opfordringer, men vil dog gerne opfordre til, at der fremover bliver kæmpet med næb og klør, også når det ser sortest ud.

Hjemmekamp på lørdag klokken 14 mod Avedøre, hvor de fremmødte må forvente et anderledes fokuseret hjemmehold, der kæmper for alt, hvad de har kært og leverer en indsats alle på holdet, omkring holdet og kiggende på holdet kan glæde sig over.