Espergærde udnyttede sine chancer mod et godt Lyngbyhold

af 25. august 2020Senior+0 Kommentarer

På en meget hård kunstgræsbane forstod EIF at udnytte sine chancer og storsejrede med 4-1.

Såvel Espergærde som Lyngby havde sejret i første spillerunde. Espergærde med 3-0 hjemme over Brøndby og Lyngby 1-0 ude mod Lynge. Så der var tale om et lille topopgør, da de to hold mødtes under mystiske former på en elendig kunstgræsbane. Forklaring følger sidst i artiklen.

At spille på kunst på denne årstid virker særdeles malplaceret, især når banen er af en ældre generation.

Lyngby startede i godt tempo, men formåede ikke at udnytte deres lille overtag. Espergærde forstod at bide effektivt fra sig, så ingen af holdene kom i starten til store chancer. Største begivenhed det første kvarter var, da dommer Per Kofoed blev ramt af et drønhårdt skud på armen. Det sad lige på hans tidtagerur, der splintrede og måtte udskiftes.

Efter 25 minutter fik Espergærde vist tænder, da Jonas Lund på højre fløj tog et par hurtige træk og centrede ind foran mål, hvor Frederik Bay kun kunne snitte indlægget, som Lyngbykeeperen derpå boksede væk. Et par minutter senere var det Lyngby, der fik en god chance. En af Lyngbys bedste, Jonas Svinggaard, firsttimede et indlæg, men Victor Sørensen i Espergærdemålet strakte sig og fik bolden dirigeret uden om mål.

Efter 32 minutter fik EIF frispark 25-30 meter fra Lyngbymålet lidt til venstre for banens midte. Patrick Bernth blev sat til at eksekvere, og bolden blev kanoneret i mål helt uden chance for Jacob Kørschen, Lyngbys keeper. Minuttet efter fik Lyngby igen en chance, men Zacharias Pedersen bankede bolden et stykke over mål.

Efter 37 minutter viste Peter Poulsen evner på sin driblekunst, da han på midten af banen satte fart og rundede 3 Lyngbyspillere, inden han med en flot bold i dybden spillede Espergærdes nytilkomne Mads Skovby fri. Han lagde den fornuftigt uden om den fremstormende keeper, men desværre også lige uden om mål. EIF kunne godt have brugt et mål inden pausen, da Lyngby stadig var ganske farlige og spillede i et opskruet tempo, hvor Espergærde til tider haltede lidt efter.

Men Espergærde fik alligevel brudt Lyngbys overtag og med kun et minut tilbage af første halvleg sted Mads Bach Carlsen til vejrs og headede Frederik Bay fri. Han tog et træk og satte derefter indersiden på bolden, der stensikkert blev placeret uden om Jacob Kørschen og ind i mål ved fjerneste stolpe. Flot mål og 2-0 til EIF ved pausen.

I anden halvleg havde EIF fordel af den tiltagende vind. Det udmøntede sig især i nogle meget farlige indadskruede hjørnespark, som anfører Mikkel Barfod stod for. Mere om dem senere.

Først skulle Frederik Bay manifestere sig endnu en gang. Patrick Bernth modtog bolden omkring midten og holdt den tæt på kroppen med tre Lyngbyforsvarere omkring sig. Netop da de ville tackle ham, stak han bolden skråt til højre, hvor Frederik Bay kom til og satte speed på. Efter et par hurtige træk ind i feltet udplacerede Bay igen Jacob Kørschen, og så stod det 3-0 til Espergærde.

Lyngby prøvede at score efter 48 minutter, hvor Simon Hansen bankede bolden i mål, men liniedommer Mie Jørgensen vinkede korrekt for offside, så stadig 3-0 til EIF. Simon Hansen fik en chance mere knap 10 minutter senere, men han headede hårdt lige ved siden af mål.

Umiddelbart efter kom Mikkel Barfods første farlige hjørnespark. Det var på vej i mål, da en Lyngbyspiller hoppede til vejrs på målstregen og via overliggeren headede bolden ud i feltet.

Et kvarter før tid fik Lyngby deres største chance. Helt fri sendte Simon Hansen knaldhårdt bolden mod mål, men igen reddede Victor Sørensen med en refleks, og på returen fik Mikkel Barfod reddet på stregen.

Efter 87 minutter kom Barfods andet seværdige hjørnespark, der skruede hårdt mod fjerneste stolpe, hvor Peter Poulsen havde taget opstilling og kunne flugte bolden i mål til EIF føring 4-0.

Dermed var kampen afgjort. Zacharias Pedersen fik ganske vist reduceret for Lyngby kort før ordinær spilletids ophør, men lige lidt hjalp det.

4-1 stod sig og Espergærde med maksimumpoints efter 2 kampe og 6-1 i målscore er kommet flot fra start.

I øvrigt god indsats på stregen af Victor Sørensen, og flot og arbejdsom indsats af Frederik Bay, dagens mand i skysovs. Bagest holdt Mikkel Barfod styr på tropperne med Ludvig Pahl som effektiv bølgebryder.

Lyngby har i disse coronatider bestemt, at der ikke må komme tilskuere på deres anlæg. Men det bliver ikke respekteret. Godt 100 tilskuere til EIF’s kamp. Og på en anden bane var der mindst lige så mange til et U-17 opgør mellem Lyngby og Esbjerg. Man kunne nok på forsvarlig vis lukke 100 tilskuere ind. DBU’s regler siger jo max. 500 tilskuere, så der er vist noget, der skal gennemses hos Lyngby. Dispositionen med nul tilskuere virker mystisk.

På lørdag spiller Espergærde hjemme klokken 1400 på Gymnasievej mod Lynge. Det kræver samme kynisme, som der er lagt for dagen i de to første kampe. Kan holdet det, så kan man godt tillade sig at være forsigtig optimist.