Espergærde tog point for sjette gang i træk

af 12. maj 2024Senior+0 Kommentarer

I en ganske intensiv kamp fik Espergærde et point med hjem efter 1-1 mod Taastrup, en af opryknings-kandidaterne.

Alt startede ganske idyllisk. Solen skinnede mellem de drivende skyer, og det lille intime fodboldstadion i Taastrup Idrætspark omkransedes af et hegn, hvor der på den ene langside var ståpladser og 2 spillerbokse. På den anden side et par rækker med plasticsæder og bag det ene mål omklædningsrum, kiosk og andre faciliteter.

Banen, et ægte græstæppe, var absolut spilbar, og ca. 140 tilskuere var samlet for at se, hvad de 22 aktører og 3 ophavsmænd kunne præstere. Det blev til noget rodet spil med spredte, men ikke store chancer de første 25 minutter. Efter 26 minutter fik EIF’s angriber Frederik Bay en meget stor chance for at bringe sit hold på 0-1, men hans skud mislykkedes totalt. I stedet fik Taastrup muligheden minuttet efter, men et langskud blev rettet af i klumpen af spillere foran udeholdets mål, og Espergærdes på dagen mest iøjnefaldende spiller målmand Gustav Ullits reddede fremragende med et tigerspring ude ved venstre stolpe og vippede bolden udenommål. To minutter senere gentog han bedriften på endnu et nærgående Taastrupangreb.

Så blev Espergærde reduceret til 10 mand i det 34. minut, da midtbanedynamoen Frederik Roepstorff sprang højt med albuerne ude fra kroppen, og den ene af disse legemsdele ramte en modstander i hovedet. Det takserede dommeren til gult kort, og Taastrup udnyttede overtallet i det 38. minut, hvor Oliver Benn Larsen modtog en aflevering udenfor Espergærdes straffesparkfelt. Han driblede ind i feltet fra venstre side og med et flot skruet spark lagde han bolden over i modsatte side af målet utageligt for keeper Ullits og bragte Taastrup foran 1-0.

Med Roepstorff stadig ude pressede Taastrup voldsomt på. Ullits leverede en ny perleredning efter 38 minutter, da han flot fistede en bold over mål helt oppe under overliggeren. Efter klumpspil på det følgende hjørne dømte dommeren korrekt straffe for hands, men Ullits viste igen sine evner, da han kastede sig og overbevisende greb Mathias Jensens jordstryger.

EIF begyndte anden halvleg aggressivt, og Frederik Bay satte fart mod Taastrups mål og fandt Andreas Holze, der blev tacklet i skudøjeblikket. Det lignede ellers en god mulighed for udligning. Men i det 58. minut blev alt delvist forløst for Espergærde. Nikolaj Bay-Smidt satte fart fra egen banehalvdel og gik den lige vej mod Taastrups mål. Lige uden for straffesparkfeltet tordnede Bay junior til bolden, der gik ind højt i målet ude ved højre stolpe og dermed 1-1.

Få minutter senere så Espergærdes målscorer gult, da dommeren vurderede, at Nick Bay i en tæt infight holdt i modstanderen.

I det 73. minut viste Valdemar Holze både sin hurtighed og sin farlighed, da han med bolden på tåspidserne løb fra to forfølgere og ind i feltet, men inden han fik afsluttet, fik han et koket skub i ryggen og mistede balancen. Dommeren lod som ingenting, og så kan man jo hyle, skrige og skabe sig, men det udømte straffe flagrede bort i den milde forårsluft, og trods flere små muligheder i begge ender efter diverse indlæg og hjørnespark i slutningen af kampen, stod resultatet 1-1 at læse på måltavlen, da dommeren fløjtede kampen af.

Taastrup mistede et skridt i sit oprykningsforsøg. Espergærde ligger lunt i midten af rækken og kan hverken rykke op eller ned, men forhåbentlig kan de på lørdag klokken 1400 tage 3 point med fra kampen mod Herstedøster hjemme på Gymnasievej.

Flotte indsatser af Gustav Ullits, Frederik Roepstorff og Nick Bay, men på en dag, hvor ikke alt lykkedes for Espergærde spilmæssigt var det godt at se Malthe Holm og Mads Back Carlsen komme på banen og tage ansvar på et hold, hvor alle mand kæmpede hele vejen for at få tre point med hjem.