Espergærde tabte til enmandshær

af 8. maj 2022Espergærde IF0 Kommentarer

Når det endelig skulle ske, så må EIF bare bebrejde sig selv efter en kamp i Stenløse, hvor stort set intet lykkedes, og hvor Stenløse i Mikkel Carentius havde den, der kunne sætte Espergærdes forsvar skakmat.

Der var ellers godt nyt under solen, da det indtil i lørdags ubesejrede tophold i serie 1 offentliggjorde truppen til udekampen mod Stenløse, en af bejlerne til en oprykningsplads i Serie 1. Både topscorer Valdemar Holze og forsvarskrumtappen Mikkel Barfod var tilbage i truppen efter langvarige skader, men måtte begge starte med at se kampen fra bænken.

Første halvleg blev overordnet set en noget trist affære. Hjemmeholdet havde gavn af en kraftig rygvind, men evnede ikke rigtigt at udnytte denne. Midt i halvlegen fik Stenløse dog fat i bolden på midtbanen, hvorfra Kristian Østerdal og sendte en høj, blød bold ud mod venstre side af Espergærdes forsvarsfelt. Her tog Mikkel Carentius chancen sendte flot bolden i en bue ind over Nicolai Johansen i Espergærdemålet.

Kort før pausen opstod et par episoder, hvor Espergærde kunne være kommet i yderligere vanskeligheder. Først blev Jeppe Ødegaard oversprintet af målscorer Carentius, der blev ramt af Ødegaard lige uden for straffesparkfeltet og trimlede omkuld. Dommeren vinkede afværgende, men set udefra lignede det et klart rødt kort til EIF’eren.

Kort efter faldt Stenløses Mads Nordby meget let i det kriminelle felt efter en løbeduel med Mads Lund Antonsen, men også her forblev fløjten tavs.

I anden halvleg fik både Andreas Holze og Mikkel Barfod spilletid. Holze vidste hurtigt sin farlighed, da han fter få minutter på banen løb en medvindsbold op, men alene med målmanden sendte han bolden over mål.

Umiddelbart efter snød målscoreren fra første halvleg Mikkel Carentius fuldstændig anfører Ludvig Pahl, der blev godt og grundigt tørret midt på banen. Carentius var lynhurtig, da han udmanøvrerede Pahl og styrtede alene ned mod Espergærdes mål og sikkert udplacerede Nicolai Johansen, der chanceløs måtte se til, at Stenløse efter 51 minutter kom på 2-0.

Med 20 minutter igen sendte Mads Nordby Mikkel Carentius ud på en ny løbetur, og den udnyttede Carentius til at løbe fra forsvaret og runde Nicolai Johansen og score i et tomt mål til 3-0. Det så alt for let ud. Hvorfor Espergærdeforsvaret ikke holdt afstand til Carentius i stedet for at stille sig direkte op af ham er lidt af en gåde. Men med 19 minutter igen havde Espergærde travlt.

Der var på denne lørdag ingen instrumenter i værktøjskassen til at lave et comeback for Espergærde. Det blev til utallige halvhjertede, men ufarlige forsøg. Jakob Thorup ramte kort før tid overliggeren på et fint forsøg, og han blev da også manden, der lukkede og slukkede kampen med et viljestærkt gennembrud, der afsluttedes med et flot spark fra midten af feltet mod modsatte stolpe, hvor bolden gik ind til reducering 1-3 fire minutter inde i overtiden.

EIF skal naturligvis uddrage læring af kampen, men den bør ikke blive et traume. Allerede på lørdag klokken 1330 er holdet igen at finde i Stenløseområdet, når der spilles mod Ølstykke, der er sidst i rækken. Det skal ikke være en sovepude, at man skal spille mod bundholdet, men en kærkommen lejlighed til at vise, at Stenløsekampen var ”en af de dage” og så komme videre ad rette spor.