Espergærde tabte igen på udebane

af 22. april 2023Senior+0 Kommentarer

Endnu et miserabelt udebanenederlag på 3-2 til Rudersdal i Vedbæk fredag aften gjorde, at EIF nu har tabt 3 ud af 3 udebanekampe efter vinterpausen.

At være klubskribent stiller store krav til integritet, objektivitet og mavesyreproduktion. Især når Espergærde spiller på udebane, hvor holdet efter vinterferien har fået den meget dårlige vane at gå kollektivt ned og smide tre points, hvilket nu er sket i Hørsholm, Farum og som skrevet således også i fredags på en i øvrigt dejlig forårsaften, hvor der for første gang var lidt lune i luften og havde trukket omkring 150 tilskuere af huse. At græsbanen så mindede om et militært øvelsesterræn for kampvogne er en anden sag, men det kan ikke bruges som undskyldning, da Rudersdal med noget større held end Espergærde spillede på samme bane. Banen ligger stort øst – vest, så begge hold fik fornøjelsen at have den sene sol i øjnene i hver deres halvleg uden at det fik den store indflydelse.

Allerede i det 10. minut bragte hjemmeholdet sig foran, da en aflevering fra venstre lå lige i panden på Casper Strømmen, der fra nært hold kunne heade Rudersdal på 1-0.

Espergærde var dog ikke mere chokeret over det hurtige mål, end at holdet udlignede små minutter senere, da Patrick Bernth direkte på frispark lige uden for feltet tæt ved mållinjen sendte bolden langs jorden, hvor målmanden halvklarede og topscorer Valdemar Holze var over returen, og så stod det 1-1.

I det 23. minut ”kyssede” et Rudersdalindlæg overliggeren og sprang i spil igen, men efter 30 minutter var heldet ikke med Espergærde længere. En Rudersdalpasning ramte flere spillere foran mål og endte hos Oliver van Hauen, der kunne heade bolden over en paralyseret keeper Victor Sørensen, der blev fanget på halvdistancen. Dermed 2-1 til hjemmeholdet, hvilket resultat stod sig til pausen.

Så var der selvfølgelig begrundet håb om, at Espergærdespillerne ville få en hjælpende hånd/opsang i pausen, så 2. halvleg kunne vende billedet af et hold, der stort set ikke lykkedes med en fornuftig pasning i første halvleg.

Men nej. Allerede fem minutter inde i 2. halvleg slog Rudersdal til igen. Og igen blev en bold ikke clearet i EIFs forsvar. Den endte hos Rudersdals Sebastian Ibsen, hvis hårde skud fra højre side af straffesparkfeltet blev styret i mål af Oliver van Hauens inderside og dermed 3-1.

Espergærde formåede ikke at spille sig til nævneværdige chancer, mens Rudersdal blev ved med at lure på omstillinger, som kunne blive farlige med det vaklende forsvar, EIF lagde for dagen. Først i overtiden lykkedes det Frederik Roepstorff at tordne bolden i mål fra tæt hold til reducering 3-2, da en Rudersdalspiller utilsigtet afleverede til ham. Det var femte kamp i træk, at Roepstorff scorede. Midt i al elendigheden er det trods alt en flot præstation.

Senere i næsten 8 minutters tillægstid var Holze tæt på, men hans skud strøg over mål.

Ikke flere mål og slut efter 98 minutter. Undervejs fik Rudersdal 2 gule kort, et i hver halvleg.

Dermed nyt udebanenederlag til Espergærde. På lørdag er der hjemmebane på græs, hvis vejret ikke igen svigter. Det er bundholdet Avarta, der kommer på besøg kl. 1400. Og så er der internationalt snit over kampen, der skal dømmes af svenske opmænd.

Forhåbentlig kan EIF tage sig sammen og levere en ordentlig holdpræstation.