Espergærde taber igen et ganske lige opgør

af 24. marts 2024Espergærde IF0 Kommentarer

Som referent fra en af de involverede klubber vil man altid få skudt i skoene, at man er forudindtaget og ens referat altid skal læses med det berømte ”gran salt”. Men er EIF pludselig så pressede, som forårets første pointløse opgør indikerer?

I dette tilfælde mødte Espergærde i lørdags sjællandsseriemodstanderen Bagsværd, der kæmper om oprykning til Danmarksserien med rivalerne fra Fredensborg. Kampen lørdag foregik igen på kunstgræs, lige som forrige lørdags kamp mod Rudersdal. Måske godt for spillerne, der ikke har prøvet andet under vinterforberedelserne, men sandelig skidt for publikum, der må undvære stort set alle faciliteter. Alligevel var der trods alt troppet omkring 125 småfrysende mennesker op. De oplevede sol, kraftig vind, regn og hagl og en fodboldkamp, der egentlig var ganske lige, men endte med et klart 0-3 nederlag til Espergærde. Og så fik fansene i det mindste lidt varme i kroppen, da de før kampen kunne klappe ad Victor Montell og Tobias Nilsson, der begge rundede 100 kampe i rødt og hvidt.

Bagsværd var toneangivende det første kvarters tid med to friløbere til Benjamin Bennett og et godt langskud fra Oliver Borring Kjær, hvor Bennetts ene forsøg og Kjærs skud blev glimrende reddet af årvågne Gustav Ullits i Espergærdemålet. Bennetts andet forsøg sparkede han udenom målet.

Så skete det, der har redet EIF som en mare i halvanden sæson. Peter Poulsen blev nedlagt og skadede sin ene underarm så slemt, at han måtte køres til skadestuen med mistanke om et brud. Resultatet af undersøgelsen foreligger ikke i skrivende stund. Også Tobias Nilsson måtte udskiftes efter 35 minutter pga en hårdhændet behandling. Han restituerede heldigvis på sidelinjen efter behandling og var med igen i anden halvleg. I EIF’s lejr er man voldsomt træt af skader.

Efter Bagsværds kvikke åbning kom Espergærde meget mere med. Først fik Bertil Hohlmann en kæmpechance alene med målmand Andreas Kudsk Jensen, der imidlertid klarede det ikke særligt velplacerede skud og sekunder efter var der Victor Ullitz, der forivrede sig og fra nært hold bankede bolden langt over mål.

Efter 40 minutter kom Bagsværd på 0-1. En tackling faldt så uheldig ud, at bolden fra en Espergærdefod gik til en fri Benjamin Bennett, der nemt dirigerede den uventede chance i mål. Minuttet efter burde indskiftede Victor Kløvborg have udlignet, da han helt fri modtog en tværpasning, men desværre formøblede han den store mulighed.

Anden halvleg blev resultatmæssigt endnu værre for hjemmeholdet, der slet ikke kan finde sin gamle målfarlighed frem. Bagsværd kunne derimod med to scoringer i anden halvlegs første kvarter afgøre matchen. Efter 56 minutter koksede det igen i Espergærdes forsvarsrækker. Det er jo desværre blevet en moderne foreteelse, at målmanden skal fungere som ”markspiller” og en temmelig unøjagtig aflevering bagud til Gustav Ullitz gav ham så store udfordringer, at hans clearing blev unøjagtig og havnede hos mange gange nævnte Benjamin Bennett, der scorede til 0-2.

0-3 blev det efter 60 minutter, hvor et opspil havnede hos Oliver Borring Kjær, der kunne lukke kampen, da EIF trods yderligere et par store chancer ikke formåede at svare igen.

Undervejs uddelte den udmærkede dommer Claus Meller 4 gule kort. Et til hvert hold i første halvleg og to til Bagsværd i de sidste 10 minutter af kampen. Men heller ikke i spil 11 mod 9 lykkedes det Espergærde at komme på tavlen. Fremragende indsats af alderspræsident Jeppe Ødegaard, der blev dagens fighter hos EIF.

Udover at score på ens chancer og lukke hullerne i forsvaret er det svært at pege på, hvad der går galt for EIF. Holdet synes tappet for selvtillid, når det gælder, og det er naturligvis en alvorlig ting. To kampe, 0 point og en følelse af, at 3, 4 eller 6 point ikke havde været umuligt.

Næste mulighed for point bliver ved Nordkysthallen på lørdag 6 april, hvor Hellebæk venter kl. 1400.