Espergærde storsejrede over Avarta

af 21. april 2024Senior+0 Kommentarer

Stakkels Avarta frister en kummerlig tilværelse i bunden af Sjællandsserien og med et 1-8 nederlag i Espergærde er turen hjem til Rødovre næppe blevet sjovere.

Solen skinnede, men det var pivkoldt på og omkring opvisningsbanen udfor Espergærdes klubhus på Gymnasievej. Mange af de 175 publikummer skuttede sig, men hentede trøst i grillen, der bød på både varme pølser og flæskestegssandwich. Og så ellers en masse mål og chancer at klappe sig varme på.

Kampen startede langsomt. Først i det 18. minut skete der noget. Godt spillende Frederik Roepstorff kørte rundt med sin opdækning og løb fri i højre side, spillede fikst videre til Valdemar Holze, der gjorde chancen større ved at finde en energisk kæmpende Frederik Bay, der midt for Avartas mål sikkert bragte Espergærde foran 1-0.

Om føringsmålet gav EIF en følelse af sejrssikkerhed er svært at vide, men alle på hjemmeholdet stod og snorksov, da Avarta spillede en bold frem og bag om hjemmeholdets forsvar, hvor Gustav Ullitz tøvede med at komme rettidigt ud af sit mål, og så kunne Mads Timm udligne til 1-1.

I det 25. minut måtte Emil Rasmussen ud i ti minutter pga benspænd, men bare to minutter efter kom Valdemar Holze med et af sine karakteristiske ryk fri med Avartas målmand, men en albue i ryggen fratog Holze chancen. Da kun publikum reagerede, fortsatte spillet, men to minutter senere blev Nikolaj Bay nedlagt i feltet, og så fløjtede dommeren straffe, som Holze kanonerede i mål til 2-1. Espergærde var stadig i undertal, men nåede endnu en scoring, da samme Holze fandt Bertil Buemann, der øgede til 3-1 på et fint skud.

I det 37. minut blev Valdemar Holze i et nyt gennembrud fældet i det kriminelle felt, og så kunne han på straffesparket selv øge til 4-1. Og i det 41. minut kunne Bertil Buemann have blevet dobbelt målscorer, men hans parerede forsøg endte hos anfører Ludvig Pahl, der fra kanten af feltet sparkede bolden i mål til pausestillingen 5-1.

Efter 57 minutter pressede Frederik Bay Avartas Mads Timm så energisk, at Timm mistede kontrollen over bolden, som Bay nappede og vippede over Avartas målmand Mads Sickmann til 6-1.

80 minutter inde i kampen fik Espergærde et frispark lidt udenfor feltet i venstre side, og Bertil Buemann blev dobbelt målscorer ved at sende bolden langs græsset og ind ved nærmeste stolpe til 7-1. I efteråret 2022 vandt Espergærde med de samme cifre over Avarta i Rødovre, men det resultat blev overgået efter 87 minutter, hvor Frederik Bay sig frem til en aflevering fra lillebror Nikolaj Bay og stempler bolden i kassen, og dermed et hattrick til Frederik, der fastslog slutresultatet 8-1.

Mange stod stærkt i billedet hos Espergærde. Glædelige gensyn med Christian Poulsen, der sæsondebuterede på Sjællandsserieholdet efter en skadespause og et par kampe på andetholdet. Og ligeledes gensyn med den ”gamle” anfører Mikkel Barfod.

Målscorerne stod selvfølgelig stærkt i billedet, ligesom Mads Havemann Andersen blev publikumsfavorit og ”dagens fighter” og Frederik Bay, der vandt afstemningen blandt spillerne. Men generelt en flot holdindsats uden svage punkter.

Spændende kamp i vente på lørdag klokken 13:00, hvor Farum skal kæmpe hårdt for deres minimale chance for overlevelse, og så er der lokalopgør lørdag 4 maj klokken 14:00 hjemme mod Snekkersten.