Espergærde skuffede i sidste kamp

af 14. juni 2021Espergærde IF0 Kommentarer

Selv om der ”kun” var æren at spille for, er der ingen tvivl om, at EIF gerne ville vise, at de hørte til lidt højere oppe i serie 1 end den 4. plads, der allerede var garanteret, da holdet løb på banen på Skovdiget i Bagsværd, hvor lørdagens modstander AB har hjemme.

Træner Dennis Madsen havde besluttet at give en del marginalspillere chancen i startopstillingen, da bla anfører Oliver Holm og den tidligere anfører Mikkel Barfod måtte melde afbud pga skader, så indskifterne bestod af brødrene Christian og Peter Poulsen samt angriberen Jonas Lund. Alligevel herskede der optimisme før kampstart, men åbenbart var forventningsbilledet nogenlunde det samme hos hjemmeholdet, som lagde godt fra land med en god offensiv og et højt pres på EIF, der resulterede i en scoring, inden det første kvarter var passeret. Kampen igennem havde AB 10-12 hjørnespark og på et af de første fik bolden lov at passere lavt gennem EIF’s forsvar fra venstre mod højre, hvor Emil Ullum, bror til Peter Holm Ullum, AB’s målmand, let kunne trille bolden i mål til 1-0. Stik imod alle forventninger.

Espergærde fortsatte uanfægtet. Godt en halv time var spillet, da en af Espergærdes bedste på dagen, Victor Montell, susede igennem på højre fløj og kom alene med AB’s keeper. Vinklen var ganske vist spids, så Montell valgte at spille baglæns. Desværre til en AB-forsvarer. Han burde nok have været selvisk og forsøgt sig med at score. Ærgerligt.

Men han fik ret hurtigt revanche for beslutningen. Den hårdt skydende Tobias Nilsson forsøgte sig fra 20 meter og bolden hamrede på undersiden af AB’s overligger, men på returen var Victor Montell på pletten og udlignede til 1-1, som også blev halvlegsresultatet.

Så blev der foretaget nogle offensive indskiftninger i anden halvleg, og de tre fra bænken kom ind. Men AB havde tilsyneladende ikke fattet, at EIF nu lavede en omstilling rent teknisk og taktisk, så på et nyt hjørnespark efter 55 minutter headede Nick Skovgaard akademikerne på 2-1 efter et nyt gedigent forsvarskoks. Dem havde EIF desværre en del af kampen igennem.

Dagens dommer Thomas Brun og EIF er ikke på julekort, men omvendt, hvor mange er det i disse moderne tider? Efter 70 minutter gik lynhurtige Victor Montell igen solo i feltet. Headede bolden udenom sin direkte modstander og slap fri, men fik som tak et skub i ryggen og trimlede omkuld for næsen af dommeren, der slog afværgende ud med armene, og så røg aftalen om at undgå kommentarer til dommeren sig en tur, og der lød utvetydige mishagsytringer både fra banen og fra Espergærdevenlige tilskuere siddende udenfor.

Afslutningen blev ganske underholdende. Efter 88 minutter brillerede EIF med endnu en fejlaflevering fra forsvaret. Bolden blev opfattet af AB, der spillede Marcus Otte fri. Han kvitterede med sikker scoring til 3-1.

Altid arbejdsomme Frederik Bay gav ikke op. Først så han at Peter Holm Ullum som sidste mand skulle spille smart med bolden. Det benyttede Bay til at prikke bolden fra ham og direkte i mål til 2-3. Og minuttet efter, på kampens sidste berøring headede han bolden millimeter ved siden af målstolpen.

En kort opsummering af sæsonen må være, at den blev delvist smadret af coronasituationen. En 4. plads af 14 hold lyder måske tilfredsstillende, men mange havde håbet på mere. Nu er der en pause på ca. 5 uger, så starter træningen igen. Og med coronaen på retur kan man håbe, at den kommende sæson forløber som programsat, og for egen regning, med EIF i en meget dominerende rolle.