Espergærde skuffede fælt

af 20. maj 2021Espergærde IF1 Kommentar

Der var effektiviteten til forskel, da EIF tabte fuldstændig unødvendigt til et svagt Rudersdalhold, der imidlertid scorede fire mål på fem chancer.

Espergærde kan ikke være det bekendt. Mindre end 96 timer før hjemmekampen modRudersdal lørdag eftermiddag, nedspillede EIF topholdet Gladsaxe på udebane og gav store forhåbninger inden Rudersdalkampen. Men hjemmebanen virker lidt som etkompleks. 0-3 i forrige hjemmekamp mod Hillerød og nu 3-4 mod Rudersdal.

Allerede i det 11. minut bragte gæsterne sig foran ved David Poulsen, der scorede på et kluntet skinnebensskud, der blev rettet af på vej mod mål. Allerede her viste Espergærdes forsvar store mangler.

Efter 23 minutter kunne Christian Poulsen have udlignet. Jakob Thorup tilkæmpede sig energisk bolden og spillede bolden ud i venstre side, hvorfra ellers træfsikre Poulsen sendte sit skud snævert udenom modsatte målstolpe.

Efter 26 minutter brød anfører Oliver Holms lårskade op igen, og han måtte lade sig udskifte af Asger Møller Olsen. Et stort minus for EIF, der kunne have nydt godt af anførerens store fighteregenskaber. Umiddelbart efter udskiftningen kom Rudersdal på 2-0. Espergærdes forsvar løb mod højre, men bolden blev spillet ud i venstre side af straffesparkfeltet, hvorfra Jacob Thun forsøgte sig. Hans ikke særlig hårde skud snød fuldstændig en liggende Nicolai Johansen i Espergærdemålet, da bolden foretog et ”mærkeligt” spring på den ujævne bane og sprang i mål.

Nu så det sort ud for hjemmeholdet, men sorg skulle til glæde vendes på mindre end et minut. I det 36. minut fandt Tobias Nilsson med en fin aflevering indskiftede Asger Møller Olsen, der fra nært hold kunne sætte indersiden på bolden og reducere til 1-2. Og bolden var kun lige givet op, så tog Victor Montell en dribletur i Rudersdalfeltet. Pludselig faldt han, og dommeren pegede på pletten. Straffespark, som Tobias Nilsson hamrede ind til højre for Rudersdals målmand. Og så var foråret for en stund vendt tilbage til Espergærde.

Men 3 minutter før halvtid snorksov Espergærdes forsvar atter, og det benyttede Rudersdal sig af. To hurtige afleveringer, og så kunne Mads Emil Røstbjerg bringe gæsterne på pausestillingen 2-3.

Espergærde burde have benyttet pausen til at samle sig, få talt tingene igennem og komme ud med fornyet energi. Der er helt sikkert talt, men det var svært at finde det engagement, der skal til for at vinde kampe. Rudersdals engagement var såmænd ikkevæsentligt større, men de var tilsmilet af heldet og profiterede på et hjemmehold, der aldrig rigtigt lykkedes 100 procent. Man blev mere og mere klar over, at der skulle et lille mirakel til, hvis hjemmeholdet skulle have point.

Og måske kunne miraklet komme efter 53 minutter. Jeppe Ødegaard viste fine dribleegenskaber på højre fløj, gik til baglinien og spillede bolden skråt tilbage til en fuldstændig fri Jakob Roepstorff, der misbrugte kæmpemuligheden ved at banke bolden højt over mål.

Øjeblikket efter foretog EIF en dobbeltindskiftning. Ud med Roepstorff og Ødegaard og ind med Patrick Bernth og Frederik Bay, der begge har været væk på grund af skader.

Men efter 58 minutter syntes kampen afgjort. Igen snorksov Espergærdeforsvaret, og så kunne Mads Emil Røstbjerg uhindret smutte igennem og bringe sit hold på 4-2. Espergærde skal dog roses for at forsøge at slå tilbage. Men rigtig farlige blev man ikke. Dog blev der i de sidste minutter lagt stort pres på Rudersdal. Og efter 90 minutter slog Christian Poulsen bolden ind mellem venner og fjender på et hjørnespark. Det så Jeppe Ødegaard og scorede flot med et hælspark via den ene stolpe. Desværre for sent. Kampen endte 4-3 til Rudersdal, der må krediteres for at score på 80 procent af sine chancer.

Espergærde får nu to ugers kamppause og kan passende tænke over, hvorfor holdet leverer på så svingende niveau, som tilfældet er.