Espergærde sejr i Sjællandserie comeback på hjemmebane

af 21. august 2022Senior+1 Kommentar

I den første hjemmekamp i Sjællandsserien siden 2015, fik Espergærde genoprejsning efter nederlaget til Lundtofte tidligere på ugen, hvor sidste sæsons opryknings kandidater fra Hørsholm blev besejret 4-0.

Modsat Lundtofte kampen, hvor Espergærde brændte chancer på stribe, var effektiviteten mod Hørsholm i højsædet, med en særdeles velspillede Nicolai Johansen i Espergærdes mål.

Allerede efter 3 min. spil stod det 1-0 til hjemmeholdet. Et glimrende opspil i højre side endte hos Valdemar Holze som ekspederede bolden ind i det lille målfelt til Bertil Lautrup og videre igen til Jacob Thorup. Efter en tackling med målmanden, havnede bolden hos Holze som i mellemtiden var nået ind i det lille felt og sikkert kunne trille bolden over målstregen.

Derefter bølgende spillet frem og tilbage, indtil Hørsholm efter godt opspil i højre side, fik sendt bolden ind over, men det gode hovedstød fik Nicolai Johansen mesterligt reddet til hjørnespark. Indtil da; Hørsholms bedste mulighed for udligning.

I det 18. min. troede de 250 tilskuere at det blev 2-0. Bolden blev spillet op på Valdemar Holze som modtog bolden på den rigtige side af forsvarsspilleren, vristede sig fri, rundede målmanden og scorede. Men linjevogteren valgte at vinke for offside.

Det skulle blive anderledes i det 26. min., hvor Espergærde fik hjørnespark og på det følgende indlæg i feltet, dukkede Frederik Roepstorff op ved første stolpe og headede bolden i mål til 2-0. En dukkert til Hørsholm som indtil da havde haft bolden meget i egne rækker, men hvor Hørsholms indlæg mod mål, oftest havnede i favnen Nicolai Johansen.

De næste 10 min. foregik kampen om midtbanen uden dog de store muligheder til nogen af holdene, men i det 41. min. begik Hørsholms Isaac Garbia et frispark på midten af banen, som blev takseret til et gult kort.

En begivenhedsrig første halvleg var slut og hvor Nicolai Johansen i Espergærde målet holdt hjemmeholdet inde i kampen på det rigtige tidspunkt med en stor redning.

Anden halvleg startede med et Espergærde pres, men i det 52. min fik Hørsholm en hurtig kombination i højre side som endte hos Sorab Niazi som afsluttede fladt mod højre stolpe, men Nicolai Johansen kom godt ud og fik blokeret den gode mulighed for en Hørsholm reducering. En reducering her kunne have skabt spænding i kampen.

I det 55. min var det Espergærdes tur med et opspil nedefra i højre side, bolden havnede hos Valdemar Holze som sendte kuglen på tværs af feltet til en fri Jeppe Ødegaard, som afsluttede fladt – men venstre opstander var i vejen.

Hørsholm øjnede stadig muligheden for at vende kampen og i det 56. min, efter et langt pres, ramte Louie Helmi overliggeren og Espergærde slap med skrækken.

Derefter gik det hurtigt med de næste to Espergærde mål. Først blev Victor Montell sendt afsted og indlægget på tværs af feltet sendte Jacob Thorup med indersiden ind til 3-0 efter 59. min.

I det 61 min. tog Andreas Kirkeby et raid op midt på banen og frispillede Valdemar Holze med en lige pasning mellem to Hørsholm spillere, og som Holze efterfølgende ekspederer sikkert i nettet til venstre for målmanden til 4-0.

Derefter stod de 250 fremmødte tilskuere med en klar fornemmelse af at kampen var afgjort og den sidste halve time bød ikke på de store chancer og begivenheder som kunne rykke ved de omstændigheder, ud over at Hørsholms Lukas Ekfeldt blev udvist med gult i det 80. min.

Det var tydeligt at se at trænerteamet siden Lundtofte kampen havde haft meget fokus på effektivitet foran mål samt noget ro og kølighed når modstanderen har bolden. Der var mange gode præstationer og især Nicolai Johansen i målet skal have stor ros for sin sikre indgriben gennem hele kampen og som overbevisende blev både spillernes og publikums; Man of the Match. Men generelt var det en solid holdindsats som i sidste ende cementerede en solid sejr.

Næste kamp er igen en kamp mod en af sidste sæsons opryknings kandidater, når turen går til Ballerup på torsdag kl. 18.30 i Ballerup Idrætspark.

EMNER:

1 Kommentar

  1. Helge Mørdrup Jensen

    Fantastisk flot indsats af vore talentfulde spillere mod et formodet tophold. Og at holde buret rent vidner om godt forsvarsspil – med en sikker målmand som sidste skanse ! Ser frem til kampen i Ballerup !!

    Svar

Skriv en kommentar