Espergærde scorede fire mål og vandt 3-2

af 26. maj 2022Senior+0 Kommentarer

Det blev lidt af et minidrama i Ballerup Idrætspark, da Espergærde på et flot græstæppe under en truende himmel sejrede over en meget aggressiv modstander.

Onsdag aftens modstander Ballerup BK var klar i mælet omkring deres kamp mod Espergærde IF. Den skulle bruges til at sikre det ene point, der med sikkerhed ville garantere, at BBK også næste sæson kan være sikker på at spille i serie 1. EIF kunne tage mere frit på opgaven, da holdet for længst er sikret oprykning til Sjællandsserien. Omvendt vil Espergærde gerne nå at score 100 mål i denne sæson. Inden de sidste to kampe står målregnskabet på 94 scoringer, så der mangler seks mål. Derudover har holdet også en forpligtelse til at sikre, at kampene stadig afvikles fair, så ingen modstander får noget forærende. Og alligevel skulle Espergærde vise sig at være i gavehjørnet i onsdags, hvor sorte skyer heldigvis holdt tæt, og kampen kunne afvikles i tørvejr.

Det første kvarters viste, at BBK var tændte på grænsen til overtændte. Der blev gået til stålet på en måde, så man som tilskuer følte angst for spillernes bentøj, når aggressive Ballerup-tacklinger lå på grænsen til det kriminelle, og dommeren kun strakte sig til den sædvanlige påtale og ”den slags vil jeg ikke se mere”. Et tidligt gult kort havde nok dæmpet gemytterne.

Bedst som man havde vænnet sig til, at EIF nok ville være lidt af Ballerups frembrusende adfærd, så tog Andreas Kirkeby en fin tur med bolden og lagde den til Patrick Bernth, der med overblik og et fint spark bragte EIF på 1-0. Men allerede tre minutter efter kom der balance i regnskabet. Om Espergærdes Emil Steen Rasmussen eller Ballerups Seyfettin Bulut havde sidste fod på bolden var et stort samtaleemne efter kampen, men det blev Bulut, der noteredes for målet og dermed 1-1. Inden pausen nåede EIF at få annulleret en scoring for offside, Bernth havde ramt overliggeren og Ballerups målscorer Bulut fik en advarsel for at flå Ludvig Pahl omkuld.

Et minut inde i anden halvleg havde EIF en kæmpechance, men Jakob Thorup fik ikke ordentligt træf på en ripost fra Ballerups keeper. I stedet var det topscorer Valdemar Holze, der i det 52. minut bragte EIF på 2-1. BKK fumlede med bolden i de bageste rækker, og med Holze i gazellefart slipper man ikke ustraffet fra det. Han fiskede i høj fart bolden, tog et par træk og bragte sikkert sit hold på 2-1.

Men igen skulle der kun gå et par minutter, før der på ny blev scoret. Så fik BKK chancen i højre side og sendte et hårdt indlæg ind foran mål. Patrick Bernth kastede sig for at afværge, men snittede bolden uheldigt, så den i stedet ændrede retning og gik i nettet til 2-2 uden chance for Nicolai Johansen i målet.

På trods af flere store chancer til EIF, ville det sig tilsyneladende ikke rigtig med hensyn til flere mål. Bedst som mange sad og ærgrede sig på den nydelige overdækkede tribune, hvis tag dækkede alle siddepladser (fik I den i Helsingør?), så var Holze igen på spil. Med godt ti minutter igen udfordrede han BKK’s forsvar, erobrede bolden og fandt glimrende Patrick Bernth, der meget køligt og med godt overblik fuldstændig fikserede målmanden fra 8-10 meters afstand og nærmest trillede bolden i mål og dermed sikrede EIF sejren på 3-2.

Ganske vist tændte målet fuldstændig BKK af og dommeren, der gennem kampen havde virket lidt skræmt af visse af BKK’s spillere, havde nu også fået nok. Ballerup måtte slutte kampen med ni spillere på banen efter tre gule kort i de sidste ti minutter. Også EIF fik i slutfasen et enkelt gult kort.

Nu har EIF en lille pause frem til næste lørdag 4. juni klokken 1400, hvor Bagsværd kommer på besøg. EIF har ”revanche” til gode, da Ballerup er et af tre hold, der har opnået remis mod EIF. Og så har EIF stadig den gulerod, der hedder at score 100 mål. Der mangler som sagt fire mål, og det kunne være sjovt, hvis de kom mod Bagsværd.

EMNER: Senior 1