Espergærde sat skakmat i Hillerød

af 8. september 2020Senior+0 Kommentarer

EIF kunne løbe lige så meget og lige så hurtigt som værterne fra Hillerød GI, men strategisk var værterne et par niveauer over gæsterne, og det kostede et klart nederlag på 0-3.

Hillerød GI var inden fredag aftens opgør på en elendig oplyst kunstgræsbane på Selskovvej ubesejret, og den status havde de ingen problemer med at opretholde mod et svækket Espergærdehold, der ikke havde et eneste farligt forsøg på mål gennem samtlige 90 minutter.

Espergærde havde accepteret at fremrykke kampen efter henvendelse fra HGI. Så i stedet for at spille lørdag på græs som oprindelig planlagt, blev det til en halvmørk affære fredag på en kunstgræsbane, der kun var sporadisk oplyst. Samtidig betød fremrykningen, at fire spillere, der normalt ville være i betragtning til serie 1 mandskabet, måtte melde afbud, da de havde forventet at have fredag aften fri og ikke kunne ændre planer med kort varsel.

Kampen blev dømt af Frederik Feldborg, der også dømte Espergærde i sidste uges nederlag til Lynge. Og sandelig om han ikke også skal dømme EIF’s næste kamp i Vedbæk mod Rudersdal. Tre kampe i træk med samme dommer er vist rekord og for at cementere bekendtskabet dukker Feldborg også op i sort, når EIF møder Gladsaxe/AB hjemme 3. oktober. Det er højst usædvanligt.

Men dommeren skal bestemt ikke have skyld for, at Espergærde traf et hav af forkerte beslutninger set over hele kampen. Ganske vist ville EIF gerne have haft et straffespark i anden halvleg ved stillingen 0-3, da Jonas Lund blev væltet i det kriminelle felt. Et mål ville da have pyntet på resultatet, men retfærdigvis havde EIF ikke tilspillet sig reelle chancer hverken før den omtalte situation og gjorde det heller ikke efter. Og selv om en kamp først er færdig, når den tykke dame har sunget for sidste gang, så lå det ikke i kortene på denne mørke, fugtige aften, at EIF pludselig skulle vende kampen til egen fordel.

Den første halve snes minutter indikerede nu ikke, at EIF ikke skulle kunne være med, da bla Peter Poulsen havde et par fine dribleture, men der manglede medspillere foran mål til at sætte kronen på værket, så opspillet løb ud i det granulat, som kunstgræsbanen var overfyldt med.

Langsomt overtog HGI dirigentstokken og efter et kvarter satte Joeffrey Assoumani Espergærdeforsvaret skak ved at spille bolden ind mellem to mand til Oliver Nordentoft, der med ryggen til mål gjorde EIF mat ved at vende hurtigt rundt og ekspedere bolden ind til 1-0. Omtalte Assoumani viste sig at blive en prøvelse for EIF, der aldrig fik fat i ham og minuttet efter føringsmålet var han meget tæt på at øge til 2-0. Kun godt keeperspil i to omgange af Victor Sørensen forhindrede scoring. Efter 19 minutter fik HGI frispark midt for Espergærdes mål. På trods af intens opdækning scorede Oliver Nordentoft usvigeligt sikkert sit og HGI’s andet mål, og så var gæsterne for alvor på hælene.

Godt en halv time inde i halvlegen blev Mads Bach Carlsen skadet og måtte udgå. Samme skæbne overgik i øvrigt Patrick Bernth efter en times spil. To stamspillere på skadeslisten er ikke, hvad EIF netop nu har brug for.

Espergærde kom lidt bedre med efter 2-0 målet, men det blev kun til et skud direkte på HGI’s målmand.

Anden halvleg fortsatte med HGI i førertrøjen. Espergærde hængte på i løbene, men der manglede den råkraft, som HGI besad. EIF manglede at vise, hvem der bestemte i tacklinger og infights. Det gør ikke noget, hvis modstanderne får lidt repekt og ved, at de risikerer at slå sig i nærkampene, når bare man ikke spiller hensynsløst. I stedet var det oftest EIF, der blev verfet for let væk.

Ti minutter inde i anden halvleg blev Espergærdes skæbne beseglet. Morten Olsen (nej, ikke den Morten Olsen) fik en fuldstændig gratis chance. På et hjørne efter en situation, hvor Victor Sørensen havde leveret en pragtredning, fik HGI lov at trille bolden skråt tilbage, hvor Olsen afventede på kanten af straffesparkfeltet. Ingen fra EIF generede ham, og så satte han indersiden på til 3-0. Elendig opdækning.

Kampen gav i øvrigt et længe ventet comeback til Alexander Brun, der sæsondebuterede. Forhåbentlig er han hurtigt i topform. Han er i hvert en af dem, man kan slå sig på. Også de to spillere lånt fra andetholdet, Mathias Bay og Asger Olsen kom ind og fik prøvet kræfter med HGI, men de kunne trods god energi ikke ændre kampbilledet.

En god sæsonstart med 2 flotte sejre er nu jævnet ud med to nederlag. Nu skal der vises tænder. 0-3 var billigt sluppet mod Hillerød. Der skal arbejdes voldsomt på alle fronter. Fredag aften stod det tydeligt for enhver, at der manglede farlighed i angrebet og mere styrke i tacklingerne.

Bedre held næste gang som, bemærk dag og tid, er på fredag klokken 1800 i Vedbæk mod Rudersdal, der i skrivende stund er ubesejret, og som EIF fra sidste sæson husker som et dygtigt hold, som man skal helt op på tæerne for at matche.