Espergærde rykker op efter 8-0 sejr i Ølstykke

af 15. maj 2022Espergærde IF0 Kommentarer

Skulle nogen være i tvivl om EIF havde fået ”gummiben” efter sidste uges nederlag i Stenløse, så gjorde holdet al tvivl til skamme ved på udebane at udradere bundholdet Ølstykke med hele 8-0.

Inden kampen blev Espergærdes skadesliste forlænget med en enkelt mand. Den driftsikre, offensive midtbanespiller Andreas Kirkeby måtte stå over med lyskenproblemer, men trænerduoen Dennis Madsen og Frederik Hilker havde tømret en rigelig stærk trup sammen til kampen mod Ølstykke. Endda tillod man sig at lade Patrick Bernth, Mikkel Barfod og Christian Poulsen starte ude. Dem kom man dog til at høre en del fra i anden halvleg.

De første 10-12 minutter lignede noget, man havde set før hos Espergærde. Lidt ufokuseret indsats, noget uro i forsvaret og nogle unødvendige boldtab. Det benyttede upåagtede Ølstykke til dels et stolpeskud samt en åben chance, hvor Espergærdes forsvar var helt væk, men udeholdet kunne ånde lettet op, da Ølstykke misbrugte det store tilbud og sendte bolden forbi et tomt mål.

Så vågnede EIF op af dvalen. I det 16. minut drønede Valdemar Holze et hjørne indover, hvor Victor Montell mellem venner og fjender snittede bolden i mål til 1-0 føring. Han løb jublende ud mod den store skare medrejsen EIF-fans, der med trommer og sang akkompagnerede spillerne på banen.

Efter 20 minutter tog Frederik Roepstorff sagen i egne fødder, Han løb på tværs af Ølstykkes forsvarsfelt og med venstrebenet hamrede han bolden ind til 2-0 til Espergærde.

Og efter 27 minutter viste de to målscorere, at de kunne noget sammen. Roepstorff driblede med bolden og fandt med en smart aflevering Montell, der i to omgange fik lagt bolden i kassen til EIF-føring 3-0.

5 minutter før pausefløjt viste angriber Frederik Bay, at han også var i målhumør, da han med et fremragende spark sendte bolden i mål via stolpen.

Men en sikker 4-0 til Espergærde var der næppe mange, der troede, at Ølstykke kunne levere et comeback. Alligevel mindede åbningen af anden halvleg lidt om starten på kampen. Espergærde skulle genopfinde sammenspillet, og det var tydeligt, at topscorer Valdemar Holze gerne ville på scoringstavlen. Efter 59 minutter tilkæmpede han sig bolden midt på banen, og så gik det i rask sprint ned mod Ølstykkemålet, men desværre blev den store chance misset, da Holzes skud gik forbi kassen. Minuttet efter kunne han havde repareret på det forhold, men fra tæt hold sparkede han højt over mål, så bolden røg helt op på det bagvedliggende klubhus. Men lykken står som bekendt den kække bi og endelig, efter et fint indlæg fra Jeppe Ødegaard, lykkedes det for Holze at komme på tavlen med en fin afslutning højt i målet. Og så ud til fortjent hyldest fra fansene.

Efter 81 minutter var det så føromtalte Jeppe Ødegaard, der kunne øge til 6-0 efter at have headet Mikkel Barfods fine indlæg i mål. Umiddelbart efter brændte samme Barfod alene med målmanden et forsøg, der burde være end i netmaskerne.

Efter 87 minutter fik EIF frispark lige uden for feltet. Det er Patrick Bernth ofte dygtig til at drage fordel af, og han svigtede da heller ikke, da han sikkert scorede til 7-0.

Med demonstration af eminent sparketeknik lukkede og slukkede Christian Poulsen kampen, da han med venstrebenet sendte et hjørne fra højre flot skruet ind over spillere og målmand og via modsatte stolpe direkte i mål til slutstilling 8-0.

Espergærde er med fire manglende runder sikker oprykker til Sjællandsserien, og mon ikke den står på fejring på hjemmebanen på lørdag på Gymnasievej, når Hellebæk kl. 1400 kommer på besøg?

Kæmpestort tillykke til spillerne, der gennem sæsonen har kæmpet for deres klub, til trænerteamet og holdlederen samt til alle, der har været med omkring holdet. Og selvfølgelig også tak til de efterhånden mange, der følger holdet hjemme og ude fra sidelinjen.

Efter Espergærdes sejr i Ølstykke fejres oprykningen med en lufttur til assistenttræner Frederik Hilker. Foto Peter Brask
Espergærdes anfører Ludvig Pahl fejrer oprykningen med en trommesolo.