Espergærde på randen af nervøst sammenbrud

af 16. november 2021Senior+0 Kommentarer

De, der har set Espergærde i efterårssæsonen, kunne slet ikke genkende det vaklende mandskab, der slæbte et uafgjort resultat hjem på Gymnasievej.

I de seneste opgør har Espergærde ikke rigtig kunne lægge ordentlig fra land. Spillet har været febrilsk og usammenhængende, men ganske hurtigt har den vante sikkerhed indfundet sig, og holdet har fundet melodien og kørt tre sikre points hjem.

Sådan kom det aldrig til at gå mod Værløse i en kamp, som Espergærde havde accepteret at udsætte pga corona i Værløsetruppen. Ganske vist fik EIF en chance for at komme foran efter et lille kvarter. Tre hjørner i rap endte i et gigantisk klumpspil, hvor hjemmeholdet endte med at bombardere Værløsemålet fra alle vinkler. Men Værløse red stormen af. Efter en god halv time var det Værløse, der var lige ved og næsten. De, der have set Danmark-Færøerne fredag aften, så Joakim Mæhle blidt løfte bolden over en sagesløs færøsk målmand, der stod alt for langt ude af sit mål. En tro kopi af den situation var ved at bringe udeholdet foran, da gæsternes Kristian Sørensen så, at Nicolai Johansen var alt for langt ude af sit mål og sparkede bolden over Espergærdekeeperen, men op på overliggeren, hvorfra den sprang i spil igen. Værløse var ikke uefne, og EIF burde være advaret. Men når man er vant til, at tingene plejer at gå ens vej, så kan det være, at man bliver for sikker i troen på, at det hele skal nok gå, men det var Værløse ligeglade med. Så efter 35 minutter strøg Mathias Preuthun afsted på højre fløj og lagde en flad bold ind i feltet, hvor Waseem Akhtar glimrende nettede ved at sende bolden halvhøjt i mål ved nærmeste stolpe.

EIF havde ikke meget at byde på i første halvleg, og den ellers så suveræne målscorer Valdemar Holze var helt ukendelig. Hans normale løb med bolden, hans evne til at udfordre modstanderne og ikke mindst hans træfsikkerhed var helt fraværende i første halvleg indtil det 40. minut, hvor han tog et raid mod modstandernes mål, men lige uden for feltet blev han mejet ned, men dommeren valgte at ignorere hændelsen, og det gavnede bestemt ikke Holzes og hjemmeholdets selvtillid.

Anden halvlegs start indikerede, at EIF havde fået talt om tingene i pausen. Holdet kom bedre frem over banen og fik udfordret Værløse, men farlige blev hjemmeholdet ikke. Espergærde havde til kampen mod Værløse valgt at give debut til unge Kristian Meldgaard med en fortid på diverse ungdomshold i EIF. Han måtte dog sande, at et er ungdomsfodbold, noget andet er senior fodbold med højere tempo og mere fysik. Om det var det ene eller det andet, der frustrerede Meldgaard er svært at sige, men efter 65 minutter lavede han et fuldstændig tåbeligt frispark, da han med et umotiveret angreb på en Værløsespiller tæt på Værløses straffesparkfelt savede benene væk under en modstander og modtog et korrekt gult kort. 

Med små ti minutter igen gik Victor Montell fint til baglinien og sparkede halvhøjt bagud til Christian Poulsen, der fra nært hold flugtede bolden over mål. Få minutter efter tog Alexander Holst et par gode træk i Værløses felt, men blev sparket ned og dermed straffespark til EIF. Valdemar Holze, der bestemt ikke til dette øjeblik havde haft en god dag skulle eksekvere straffesparket, men ganske symptomatisk gled han på den ellers udmærkede bane og skovlede bolden over mål.

Espergærde fortsatte med at presse, men alting gik hjemmeholdet imod. Mærkeligt så det også ud, at man hele tiden valgte Frederik Roepstorff til at sparke hjørnespark, som EIF fik mange af. Roepstorff er en af EIF’s bedste, når det drejer sig om hovedstød. Hans springkraft er fremragende, og nu skulle han i stedet stå og skovle bolde ind foran mål, hvad der ikke kom noget fornuftigt ud af.

Og så pludselig ud af ingenting, efter ca. 4 minutters overtid, opstod igen et mindre klumpspil i Værløsefeltet. Dommeren fløjtede, pegede på pletten og løb ud til sin linjedommer. Udefra var det tydeligt, at linjedommerens kropssprog i dialogen med dommere afslørede, at han havde set en Værløsespiller ramme bolden med hånden. Denne gang satte Espergærde den normalt sikre straffeskytte Jakob Thorup til at sparke, og han svigtede ikke, da han sikkert hamrede bolden ind ved venstre stolpe og reddede et point til et vaklende Espergærdehold.

Gode indsatser af især Jakob Thorup, publikums favorit Emil Rasmussen og Frederik Roepstorff på en dag, hvor Espergærde bare ikke fik spillet til at flyde. Nu er der 8 points ned til nr. 2 Ledøje, og mon ikke målscoren er et ekstra point værd. Den er på hele plus 42.

Nu er der pause til lørdag den 19. marts 2022, hvor forårssæsonen går i gang med EIF på hjemmebane mod Hillerød.

Espergærde IF takker de mere end 200 tilskuere, der mødte frem i lørdags, samtidig med en tak til sponsorerne samt til Helsingør Dagblad for at lægge spalteplads til omtalen af EIF’s kampe.

0 kommentarer

Skriv en kommentar