Espergærde og Snekkersten afsluttede sæsonen med remis

af 12. juni 2023Espergærde IF0 Kommentarer

I det dejlige sommervejr fandt mere end 450 tilskuere vej til Gymnasievej i Espergærde, hvor de blev vidner til en dramatisk og underholdende kamp, da naboerne Espergærde og Snekkersten lukkede sæsonen.

Der var lagt op til fest og farver, da de to lokalrivaler mødtes på en ret hård, men veltrimmet stadionbane på Gymnasievej. At kampen så hen ad vejen udviklede sig dramatisk og løb dommertrioen lidt af hænde, gjorde bestemt ikke tingene mindre interessante. 2 røde og 7 gule kort, 4 mål og mange store chancer gjorde, at publikum konstant måtte have fokus på kampen, hvis de ville have alt med.

Snekkersten lagde ud i et gevaldigt tempo og fik den første store chance i kampens første minutter, men den blev heldigt for EIF ikke udnyttet, og efter 17 minutter måtte SIF’s Dennis Borup udgå med en skade. Det rystede dog ikke Snekkersten mere, end at de i det 20. minut satte et mønsterangreb op og over vestrekanten blev Omar Maskinesh sendt afsted og fra baglinjen lagde han en snorlige aflevering til Ramesh Delsouz, der flot bragte Snekkersten foran med 0-1. Espergærde havde derefter tre meget store chancer for udligning, men i to af tilfældene reddede Mads Henriksen, SIF’s keeper spektakulært. To af chancerne tilfaldt Valdemar Holze. Den tredje var et angreb, hvor Jeppe Ødegaard lagde bolden over forsvaret, så Viktor Montell med et ”flyvende” hovedstød satte bolden på ydersiden af målstolpen.

Anden halvleg udviklede sig til det rene Ragnarok. Efter 52 minutter så Tobias Nilsson fra EIF gult, da han ”tog” benene på en modstander. Det foregik lige uden for EIF’s udskiftningsboks. Situationen havde cheftræner Dennis Madsen sit syn på. Det divergerede åbenbart fra dommerens, så sidstnævnte styrtede ud til Madsen, der så også fik gult kort.

Ovennævnte situation med to gule kort til EIF medførte frispark til SIF og efterfølgende klumpspil i Espergærdes forsvarsfelt, hvor det lykkedes Omar Maskinesh mellem venner og fjender at prikke bolden i mål til 0-2 føring til udeholdet. Her så tingene noget sorte ud for Espergærde.

Spillet bølgede herefter frem og tilbage. Målmændene i begge ender havde travlt, og EIF blev frustrerede over den manglende reducering, men det så ikke ud til at ville lykkes for hjemmeholdet at komme på tavlen denne ellers dejlige dag.

Og så, når nøden er størst, er hjælpen nærmest. I lighed med Snekkerstens 0-2 scoring fik EIF i det 80. minut fremprovokeret klumpspil i SIF’s felt. Det lykkedes her Frederik Bay, forrige kamps hattrick-mager i Taastrup, at få prikket bolden bagud til Valdemar Holze, der ikke betænkte sig, men bragede bolden ind i mål bag Mads Henriksen. Et brøl fra tilskuerne, der måtte kunne høres over hele Espergærde indikerede, at det her havde man ventet på. Ved indgangen til overtiden lavede en Snekkerstenspiller en voldsom tackling på Espergærde Mikkel Barfod. Det med førte direkte rødt kort til udeholdet, og samtidig ophidsede det Snekkerstens sportschef Birger Nielsen i en grad, så han fik snakket og gestikuleret sig til et rødt kort. Og på trods af, at linjedommeren, der stod tæt op til situationen på banen, der medførte tumulten, forsikrede dommeren om, at Espergærdespilleren ikke gjorde noget ifm hændelsen, så valgte dommeren alligevel at give Mikkel Barfod rødt kort.

Og enden på historien blev, at holdene delte med 2-2, da der kort inden ovenstående hændelse igen var fare på færde i Snekkerstenfeltet, hvor det var Victor Montell, der passede til Holze, der kopierede sit 1-2 mål og udlignede ved at hamre bolden ind i Snekkerstenmålet.

Ganske passende resultat i en kamp, der havde chancer til flere mål. I øvrigt medførte de to Espergærdemål, at Valdemar Holze endte som topscorer i Sjællandsseriens kreds 1 med 25 mål. En flot bedrift og ved spillerafslutningen om aftenen efter kampen blev Holze da også kåret til sæsonens fighter i EIF.

Nu venter vi alle spændt på programmet for næste sæson, der starter i august. Tak for stort fremmøde til kampen i lørdags, tak til sponsorer og tak til Helsingør Dagblad for spalteplads.