Espergærde og BSF delte i lige kamp

af 22. oktober 2023Senior+0 Kommentarer

Ovenpå elementernes rasen specielt i den sydøstlige del af Danmark tog Espergærde mod Ballerup Skovlunde Fodbold, i daglig tale BSF, på den publikumsfjendtlige kunstgræsbane på Bybjergvej, hvor vejrforholdene var rimelige. Stadig god vind, men trods alt tørt, hvilket det fåtallige publikum kunne glæde sig over i mangel på læ, pølser, øl, vand, varm kaffe og toiletfaciliteter.

Espergærde var ved at opbygge et rigtig fint og stort hjemmepublikum på opvisningsbanen på Gymnasievej, men flytningen af hjemmekampe til kunstgræsset for enden af Bybjergvej har mere end halveret tilskuertallet. I lørdags var der 115 tilskuere, heraf ca. 25 fra BSF. Det lave antal til trods blev der budt på rigtig underholdende fodbold i højt tempo og massevis af chancer.

I første halvleg kunne og burde EIF have bragt sig i spidsen efter små 10 minutters spil, da Victor Montell slog et godt hjørne hårdt og indadskruet mod mål, hvor anfører Peter Poulsen først headede direkte på en forsvarsspiller parkeret på mållinjen. Derefter kom der en returbold, som også blev reddet på stregen og 3. forsøg endte i favnen på BSF’s keeper. I det 20. minut var Frederik Roepstorff heldig med at slippe for et gult kort efter en meget voldsom tackling og endelig havde BSF et fortræffeligt langskud efter 25 minutter, men heldigvis for hjemmeholdet lige udenfor rammen. Første halvleg endte trods mange yderligere muligheder 0-0.

Kun få minutter inde i 2. halvleg viste Espergærdes målmand Nicolai Johansen sine fine evner, da han leverede en kæmpe redning i 2 omgange og forhindrede BSF i at tage føringen. Men udeholdet havde fået blod på tanden og kun 2 minutter efter Johansens flotte parader måtte han give op, da BSF fik lov at kombinere sig igennem EIF’s forsvar og fra venstre side centre ind foran mål, hvor Andreas Petersen bankede Emil Tidemands pasning i mål. 0-1 og op ad bakke for hjemmeholdet.

Kampen bølgede frem og tilbage, og der var masser af hele og halve chancer i begge ender. Espergærde kan i dette efterår ikke få sit angreb til at flyde, og den normalt så stærke angriber Valdemar Holze døjer med smerter i lænden og var startet på bænken, men kom ind i anden halvleg. Han fik til gengæld meget lidt at arbejde med. På højre fløj huserede Victor Montell det bedste, han havde lært, men når han nåede til afslutninger eller indlæg flaskede det sig ikke for ham, og han måtte se sine forsøg blive blokeret af forsvar eller keeper og sine indlæg gå uudnyttede hen. Blandt andet efter 57 minutter, hvor 3 EIFere ikke fik ram på bolden foran målet. Det fik til gengæld Frederik Bay med en lille halv time igen. BSF havde presset spillet op på hjemmeholdets banehalvdel, men Frederik Roepstorf fik fat i bolden og med en fremragende aflevering sendte han Frederik Bay på en lang løbetur. Ballerups målmand Malik Sharfo havde vovet sig langt ud af sit mål og fra 25-30 meter halvflugtede Bay hårdt og højt bolden i en flot bue over den fremstormende keeper, og så var udligningen til 1-1 en realitet.

Begge hold havde en masse lige ved og næsten muligheder, og kampen kunne godt have fundet en vinder i de sidste 10-12 minutter. Efter 80 minutter måtte Espergærdes sikre forsvarer Mikkel Barfod redde et BSF-forsøg på stregen. Tre minutter senere lykkedes det endelig for Valdemar Holze på et af sine lynhurtige ryk at splitte udeholdets forsvar og bringe sig i en gunstig position, men hans afslutning endte ved siden af mål. I overtiden burde Espergærde have sikret sig sejren, men i forening kludrede Frederik Bay og Victor Montell så meget tæt under mål, at den kæmpestore chance gik tabt, og så måtte begge hold tage til takke med et point, hvilket betød at BSF avancerede en plads til nr. 9, mens EIF modsat rykkede en plads ned som nr. 7.

På søndag skal Espergærde til Roskilde og spille på det ukristelige tidspunkt kl. 1100. RB har kun skrabet 4 point sammen, så Espergærde må drage dertil som favoritter. Der resterer kun 3 kampe, heraf førerholdet Fredensborg hjemme og Birkerød ude. Der skal hives en del points hjem, hvis ikke EIF skal gå i vinterpausen og forberede sig på en forårssæson, hvor intet kan nås. Målet må som minimum være at man mindst gør det lige så godt som sidste år, hvor det blev til en 5. plads.

Hos Espergærde spillede Nicolai Johansen, Alfred Valentiner og publikums Man of the Match Joshua Hansen en glimrende kamp, men mange gjorde det godt i den chancerige kamp.