Espergærde øger forspringet i Serie 1

af 25. oktober 2021Senior+1 Kommentar

Espergærde vandt hjemme en pligtsejr over defensive Ballerup, der ikke ønskede at spille fodbold. Samtidig tabte de to nærmeste forfølgere, og med en kamp i hånden øgede EIF forspringet i rækken til 9 points.

Vejret er ikke med fodbolden for tiden. Sidste uges massive regnmængder havde oversvømmet den elendigt drænede opvisningsbane på Gymnasievej, så lørdagens opgør mod Ballerup måtte henlægges til kunstgræsbanen for enden af Bybjergvej. Denne bane var i det mindste tør og plan, men alt for mange års slid har betydet, at banen nu er mere kunst end græs og fremtræder slidt og glat. Men igen, forholdene er ens for begge hold. Det stod hurtigt klart, at Ballerup havde læst om Espergærdes øjeblikke kanonform, og derfor dekreterede deres træner Defensiv fodbold med stort D. I 90 procent af kampen stod samtlige 11 modstandere på egen banehalvdel, og det stillede store krav til EIF, der måtte spille bolden rundt i håb om at komme til fornuftige indlæg og tro på, at en scoring ville tvinge udeholdet frem på banen i forsøget på i det mindste at få et point med hjem. Men kampen igennem sås det, at Ballerup ville være tilfreds med blot at begrænse nederlaget. Umiddelbart set en mærkelig indstilling, og i hvert fald ikke en strategi, der fremmer underholdningsværdien. Og ganske ironisk var det faktisk Ballerup, der havde det første forsøg, da Thomas Carlsson blev spillet fri på en lang ”befrier”, men Nicolai Johansen kom godt ud af sit mål og afværgede flot.

Og så viste Espergærdes ukronede målkonge Valdemar Holze, at han også kan assistere og finde medspillere i gode positioner. Efter 20 minutter spil tog han et par raske driblinger i modstandernes felt og serverede en aflevering for Christian Poulsen, der med venstrebenet flot lagde bolden ind helt ude ved højre stolpe.

Ballerup fortsatte resten af kampen deres defensive spil, og linjedommeren havde ingen problemer med at se Ballerups offsider. Der var nemlig ingen, da man som bekendt ikke kan dømmes offside på egen banehalvdel. Pudsigt nok scorede Ballerup et meget flot mål. Espergærdes teknisk dygtige Tobias Nilsson lagde en lang aflevering frem mod Christian Poulsen, men Ballerups Carl Møller Kristensen prøvede at forhindre boldens fremfærd og højt til vejrs snittede han bolden over egen målmand og i mål til 2-0 føring til Espergærde. Målmand Thomas Lydolph måtte efter 40 minutter vise, at han godt kunne nå høje bolde. Valdemar Holze lobbede listigt bolden over ham, men helt oppe under overliggeren lykkedes det keeperen at fiste bolden over mål til hjørnespark.

Anden halvleg blev en halvkedelig affære. Ballerup ville ikke prøve at reducere, og Espergærde synes lidt for tilfredse med føringen og udfordrede måske ikke den Ballerupske defensiv tilstrækkeligt. Det mest ophidsende indtil da skete i det 69. minut, hvor Frederik Roepstorff modtog en advarsel for en stempling. Det betød i det mindste, at Ballerup vovede sig lidt op på banen og ved flere lejligheder sås en modstander på hjemmeholdets banehalvdel, og det blev til et par halvhjertede forsøg. Efter 80 minutters spil lagde Mikkel Barfod en lang fremlægning til Valdemar Holze, der igen fik en ”assist”, da han spillede Victor Montell fri i højre side, så denne blot skulle sætte indersiden på bolden, og så førte EIF med 3-0, hvilket blev kampens resultat.

På lørdag spiller Espergærde i Bagsværd klokken 1415. I den forgangne weekend tabte Bagsværd og rykkede ned på 4. pladsen. Espergærde skal nok forberede sig på, at de igen kommer til at møde en modstander, der ikke vil gøre meget for at skabe kampen, men i stedet søge at lukrere på eventuelle fejl fra EIF’s side.