Espergærde måtte tage tomhændet hjem fra Rundforbi Stadion

af 17. marts 2024Espergærde IF0 Kommentarer

Espergærde havde chancerne til at få point med hjem fra mødet mod Rudersdal, men hjemmeholdet scorede i overtiden og vandt 2-1.

Situationen er desværre ikke ukendt for EIF’s bedste herrefodboldhold i Sjællandsserien. At skulle genopstarte en turnering med skadesfravær pga skader. I øjeblikket drejer det sig især om Andreas Kirkeby, Frederik Roepstorff og Christian Poulsen (bror til Peter Poulsen, der lige har overstået et skadesfravær). Når det er sagt skal der ikke lyde et kritisk ord om den trup, der stillede til kamp i storm og 9 graders varme (føltes som minus 9) på kunstgræsset på Rundforbi Stadion. Alle kæmpede og herligt gensyn af Bertil Lautrop, der har været ude med en korsbåndsskade siden sidste forår.

Vejret bød på dejligt solskin, men en blæst med kraftige vindstød på langs af banen gjorde kampen til en sværtspillet affære. Men fordelt på de to halvlege blev vejrpåvirkningen jo ens for begge hold.

I det 10. minut kunne anfører Casper Strømmen have bragt hjemmeholdet på 1-0 med et flot hovedstød helt ude ved venstre stolpe, men den var Espergærdes glimrende målmand Gustav Ullitz ikke med på, og med et formidabelt tigerspring nåede han helt ud til bolden og fik verfet den udenom stolpen. Virkelig en spektakulær situation, der var en højere række værdig.

Samme Gustav Ullitz (bror til Victor Ullitz) blev i øvrigt efter 41 minutter præsenteret for et gult kort og 10 minutter på sidelinjen efter en hurtig indgriben, hvor han desværre kurede på plasticgræsset ud over straffesparksfeltets afgrænsning og dermed hands i område, hvor han ikke måtte holde bolden. Jeppe Ødegaard overtog handskerne og holdt målet rent i strafperioden.

Kort før dommerslutfløjt for første halvleg fik Frederik Bay (Bror til senere indskiftede Nokolaj Bay) en ”dyb” bold i venstre siden. Den forvaltede Frederik så dygtigt, at han fandt altid målfarlige og bevægelige Valdemar Holze foran værternes mål. Holze satte sin direkte modstander med et træk mod højre og afsluttede så yderligt, at Rudersdals målmand Tobias Nüchel var chanceløs, da bolden strøg ind i modsatte side af målet til pauseføring 0-1 til EIF.

Nu havde Espergærde vinden imod sig i anden halvleg, men alligevel formåede udeholdet at komme til nogle gevaldige chancer. Bla Holze og Peter Poulsen vil ærgre sig over forspildte muligheder, men måske er det tilbagevendte Bertil Hohlmann, der vil ærgre sig mest. Han burde have bragt EIF på 0-2 efter 54 minutter, hvor han fik en eminent tværpasning fra højre side, hvor en godt fightende Victor Montell servede en kæmpechance på et sølvfad, men Hohlmann missede muligheden.

I stedet hopper vi frem til det 70. minut, hvor Rudersdal ifølge EIF filmede sig til et frispark tilhøjre for Espergærdes straffesparkfelt. Dommeren holdt på sit, og via overliggeren udlignede Mathis Kjær til 1-1. Efter 87 minutter kunne Frederik Bay måske have afgjort kampen, men her var det Rudersdals keeper, der viste kvalitet og fik fingerspidserne på afslutningen, og så skete det næsten unævnelige. Rudersdal fik et hjørne, og vind og en masse forvirrede mennesker i feltet medførte, at bolden endte for fødderne af Emil Langhoff, der få meter fra Espergærdemålet med en jordstryger kunne sikre Rudersdal sejren et par minutter inde i tillægstiden.

Godt for Rudersdal, der havde kynismen i det afgørende øjeblik, og ærgerligt for Espergærde, der havde de fleste chancer, men kun kunne udnytte en enkelt af dem. Men en underholdende kamp med godt tempo, hvor hjemmeholdet trak det længste strå, mens udeholdet kan ærgre sig over, at den gode indsats ikke gav pote. Det er nok fodbold i en nøddeskal.

Espergærde møder på lørdag hjemme et af rækkens tophold Bagsværd på Gymnasievej (sandsynligvis på plasticunderlag) kl. 1400. Det bliver svært, men alt er muligt og en ny solid indsats af EIF med bedre udnyttelse af chancerne vil uden tvivl give en seværdig match.