Espergærde måtte slås for uafgjort

af 28. september 2020Senior+0 Kommentarer

I Helsinge spiller man hjemmekampe lørdag formiddag. Men meget andet er ændret der, siden EIF sidst var på besøg. Helsinge er nedrykker fra Sjællandsserien og vil gerne hurtigt retur.

Det er der nu ikke meget, der tyder på, at Helsinge vil få succes med. De frister en skæbne som et af bundholdene i serie 1 og intet tyder på, at de vil komme blandt bejlerne til oprykning næste forår.

Som sagt er meget ændret i Helsinge, siden EIF sidste var der. Der er meget få tilskuere. I lørdags var der vel 75, og Helsinges før så højtråbende fans var tilsyneladende også forsvundet. Til gengæld var det nu spillerne fra Helsinge, der brugte mund. De havde kommentarer til alt og var meget højrøstede på grænsen til det tilladelige. Men dommer Martin Toft Sørensen lod det meste passere. Også Helsinges meget fysiske spil, der ofte krævede solide benskinner hos modstanderen. Men dommeren fastholdt sin linie kampen igennem, og så kunne begge hold indstille sig på det og agere derefter.

Det blev aldrig en rigtig velspillet affære. Dertil var Helsinges fysiske pres og voldsomme tacklinger i vejen for godt fodboldspil. Men hvad kampen måske manglede i fodboldmæssige lækkerier, havde den helt sikkert i intensitet og spænding.

Der skulle spilles en halv time, før den første store chance kom. Indtil da havde Christian Poulsen haft et langskud uden bid for EIF, og Helsinge havde et forsøg under klumpspil foran Espergærdes mål, men hjemmeholdet afsluttede forsøget fra kort hold i ryggen på en medspiller. Men så fik udeholdet et hjørnespark. Som sædvanlig gik anfører Mikkel Barfod ud for at tage sig af det. Han skruede bolden højt mod fjerneste stolpe, hvor Oliver Holm hoppede højest og pandede bolden på trekantsammenføjningen.

Hvad således mislykkedes for EIF og Oliver Holm, lykkedes til gengæld få minutter senere, hvor Helsinge fik frit løb i højre side efter et Espergærde opdækningskiks. Nicklas Hvolby lagde et skruet indlæg mellem forsvaret og målmand Victor Sørensen. Her kom Anders Blom Hansen glidende og dirigerede bolden udenom keeperen, og så førte hjemmeholdet 1-0.

Indtil da havde det knebet for udeholdet at få tilspillet sig reelle chancer, men efter små 40 minutter fik hurtige Jonas Lund frit løb mod Helsinges mål, men 25 meter ude på banen blev han tacklet alt for voldsomt. Dommeren nøjedes med frispark til EIF, men det skulle vise sig at være nok. Mikkel Barfod med den eminente skudteknik eksekverede tilbuddet så fordelagtigt, at han stensikkert huggede bolden i sidenettet ved fjerneste stolpe. Vel at mærke indersiden af fjerneste stolpe, og så var det udlignet til 1-1, som også blev pausestillingen.

I anden halvleg kom Jeppe Ødegaard på banen. Det var en god ide. Han tilførte noget energi og gjorde med sine agressive ryk sit til, at Helsinge fik noget at se til. Allerede i det 48. minut måtte Helsinge lave et frispark på Ødegaard ved baglinien. Peter Poulsen sparkede hårdt og med gevind, men Nicklas Hvolby fik stående på målstregen headet væk ved nærmeste stolpe.

Et kvarter senere var EIF heldige. Dommeren lod ofte i voldsomme situationer spillet køre, og det fik Espergærde glæde af. Søren Knudsen var i løb med en Helsingespiller, der måske lavede et lille frispark. Spillet fortsatte og på kanten af straffesparkfeltet kastede Knudsen sig og væltede modstanderen i sit forsøg på at tackle. Det lignede unægtelig både straffe og et følgekort, men dommerens fløjte var tavs. Det var til gengæld hverken Helsinges spillere eller få fans, men stor ståhej for ingenting og spillet fortsatte.

Få minutter efter fik Felix Ilskjær en chance mere til Helsinge. I noget der udefra lignede en meget klar offside position, fik han frit løb mod mål, hvorfra Victor Sørensen havde begivet sig ud i feltet. Ilskjær forsøgte at lobbe fra lang afstand, men bolden røg uden om mål.

EIF brugte i anden halvleg også sine to andre indskiftere, Mathias Bay og Jakob Roepstorff. De var begge med til at sætte yderligere fut i EIF og leverede virkelig varen. Specielt deres hurtige sammenspil efter 86 minutter, hvor de kombinerede sig gennem Helsingeforsvaret var smukt. Det endte med en aflevering til Christian Poulsen, hvis studsskud røg over Helsinges målmand, men desværre ramte bolden overliggeren og sprang videre. Super angreb og tæt på afgørelse til Espergærdes fordel. I overtiden fik udeholdet en ny chance. Igen et hjørne fra Mikkel Barfod, men atter blev det hårde, skruede skud reddet på stregen, hvor Nicklas Hvolby nok en gang fik reddet Helsinge.

Efter knap 95 minutter havde dommer Martin Sørensen fået nok og fløjtede af. Fin fight af EIF mod et mandskab, der på dagen fightede som besatte. Generelt god indstilling hos alle, og den indstilling og lidt til vil være god at have på lørdag klokken 1400 på Gymnasievej, hvor topholdet Gladsaxe/Hero kommer forbi. Vinder Espergærde er holdet igen helt med fremme, så der er noget at spille for og om.