Espergærde lynstartede i Farum, men den lidet ophidsende kamp endte 1-1

af 27. april 2024Senior+1 Kommentar

På trods af en scoring efter nøjagtig 25 sekunder af Frederik Bay, lykkedes det ikke for Espergærde at bjærge sejren med hjem.

Trods en fint klippet og absolut brugbar græsbane belyst af en skarp sol og omgivet af en fin lille overdækket tribune, salg af kæmpestore grillpølser og diverse drikkevarer og udmærkede toiletfaciliter troppede kun nøjagtigt 47 tilskuere op, hvoraf bare 21 havde taget den korte vej fra Espergærde, kunne de to hold ikke indfri forventningerne til en seværdig match. Alt for meget klumpet opspil, unøjagtige afleveringer og andre boldtab, manglende kreativitet og forkerte beslutninger var kendetegnende for kampen, der passende endte uden vinder.

Farum vidste før kampen intet om, at Espergærdes to normale kandidater til målmandsposten begge havde meldt forfald, hvorfor det var målmandstræner Victor Sørensen, der måtte vogte udeholdets mål. Det gjorde han sikkert, og herfra skal han ikke lastes for Farums udlignede mål scoret to minutter før pausefløjtet.

Espergærde lynstartede som skrevet. Farum gav bolden op, og med de nye regler kan bolden jo spilles direkte bagud. Det benyttede hjemmeholdet sig af, og bolden havnede hos målmand Martin Kristensen, der ville sparke langt, men hans skud blev rettet af af Valdemar Holze og havnede hos Frederik Bay, der tog et hurtigt træk ind i feltet og sikkert hamrede bolden ind til 0-1 føring til EIF. Espergærde kunne have bragt sig yderligere foran i det første kvarter. Først ramte Holze overliggeren i det 6. minut og senere var det anfører Ludvig Pahl, der med et godt skud var tæt på at øge føringen, men Farums målmand refleksreddede flot det glimrende forsøg.

I det 43. minut fik Espergærde frispark på egen banehalvdel. Frederik Roepstorff fik ikke kontrol over bolden, som Mikkel Ørting pillede fra ham og spillede videre til Christoffer Eggert Brønd, der fik frit løb i straffesparkfeltet til venstre for Victor Sørensen, der måtte se Brønd banke bolden højt og hårdt ind i mål og dermed udligne Espergærdes tidlige føring.

To gange i anden halvleg havde Farum gode skudforsøg, der begge langt udefra prellede af på Espergærdes overligger. Specielt det sidste forsøg blev voldsomt diskuteret. Tobias Nilsson ville i forsvaret heade bolden væk, men modtog en stempling i hovedet og blev liggende. Dommeren ignorerede hændelsen, og Farum fik frit skud, men scorede heldigt for EIF ikke.

Ellers er der bestemt ikke meget andet at sige om kampen end, at Farum især i anden halvleg ofte havde alle 11 mand hjemme og forsvare. EIF var modsat ikke særlig opfindsomme. Farums tårnhøje målmand havde nemme arbejdsbetingelser, fordi boldene ofte blev sparket højt ind fra siderne og landede tæt på mål, hvor målmanden let kunne gribe boldene.

Det uafgjorte resultat havde hverken Farum eller Espergærde meget gavn af. Espergærde rykkede en plads ned i tabellen, men fik dog point på en knap så vellykket dag og er nu nummer 7. Farum, trods det enkelte point de fik, er stadig meget tæt på det kriminelle nedrykningsområde. Eneste gule kort blev uddelt til Espergærdes bænk i overtiden.

På lørdag klokken 1400 får EIF besøg af Snekkersten, og så må det forhåbentlig store publikum kunne forvente en anderledes engageret indsats af hjemmeholdet.