Espergærde leverede en god indsats i Glostrup

af 20. maj 2023Senior+1 Kommentar

Sjællandsseriens tophold Glostrup var heldige med at vinde 2-1 fredag aften, hvor EIF var på besøg og ved flere lejligheder havde førerholdet i alvorlige vanskeligheder.

Espergærde havde ikke udebanestatistikken med sig til Glostrup fredag aften, hvor en udmærket stadionbane lagde græs til kampen mellem rækkens nummer 1 og 4. EIF havde efter vinterpausen tabt de fire første udebanekampe, men Espergærde startede ganske uimponeret og havde ved flere lejligheder topholdet presset. Faktisk så meget, at hjemmeholdets Rasmus Øster allerede i det 7. minut blev præsenteret for et gult kort, da han på midten af banen bremsede en hurtig EIF-omstilling med et alt for voldsomt frispark. Den udmærkede dommer lod dog ellers spillerne gå godt til vaflerne kampen igennem, uden at spillet dog udartede.

I det 17. minut blev topscorer Valdemar Holze spillet fri, men desværre blev hans lob over den fremstormende keeper Jannick Modler lidt for højt og gik over mål. Fra det 25. minut og første halvleg ud satte Glostrup sig på spillet. Det startede med, at Jonas Damkjær headede et hjørne på overliggeren, og et par minutter senere var heldet igen med EIF, da Glostrup i en klumpspilunion sparkede bolden fra nært hold på tværs af udeholdets mål. I det 34. minut var Espergærdes held opbrugt, da et indlæg fra Rasmus Øster på højrekanten blev ekspederet i mål af Emilio Rodriguez til 1-0 føring til Glostrup og to minutter inde i dommerens overtid i 1. halvleg øgede samme Emilio Rodriguez til 2-0 efter en flot kombination afsluttet med en aflevering tæt under mål fra Jonas Damkjær.

Man sad og frygtede, at det tunge Glostruppres ville fortsætte i anden halvleg, men EIF kom frisk fra start og efter et minuts spil havde Valdemar Holze en stor chance, som han dog desværre for Espergærde ikke fik udnyttet. Faktisk skulle man helt hen til det 72. minut, før Glostrup fik en stor chance. En god dribling af hjemmeholdets Nikolaos Larsen resulterede i en skrå aflevering fra mållinien tilbage til en fri Emilio Rodrigues, der sparkede højt over mål og misbrugte chancen for at score hattrick. I stedet var det Espergærde, der slog kontra et par minutter senere. En rodet situation i Glostrups målfelt resulterede i, at altid farlige Valdemar Holze fik raget bolden til sig fra Glostrupforsvaret, og han fik prikket den til indskiftede Frederik Bay, der fra tæt hold fik ekspederet bolden i mål til reducering 1-2. Og så var der fornyet spænding i kampen, hvor det kun i korte perioder lykkedes for Glostrup at vise, at de var tophold. Kort før Espergærdes reduceringsmål havde Glostrup fået fremvist det gule kort til Danny Henriksen, der ganske umotiveret sparkede en bold ind på banen, lige efter han var indskiftet.

Espergærde pressede voldsomt til sidst og ville gerne have haft et straffespark efter 90 minutter. Andreas Kirkeby fyrede en raket af, som ganske vist ramte armen på en Glostrupspiller, men han havde bolden tæt ved kroppen og ingen chance for at undgå skuddet, så godt set af dommeren at lade spillet fortsætte uden straf.

2-1 til Glostrup stod sig, og det tegner til noget af et topbrag 3. juni på Glostrup Stadion, når Hørsholm kommer på besøg.

Imens kan EIF bestræbe sig på at bevare sin 4. plads, når man på lørdag kl. 1400 får besøg af Birkerød. Sidstnævnte kan med en sejr fravriste Espergærde 4. pladsen, så hjemmeholdet må ud at forsvare den rød/hvidstribede trøje og vise, at man er et af de hold, der vil være med i toppen næste sæson.

Ros til Espergærdes hold for en fin indsats mod topholdet, som kun i korte perioder fik lov at vise, at de var tophold. Nu må målet for EIF være fuldt udbytte i sæsonens tre resterende kampe.