Espergærde kunne ikke få hul på bylden

af 1. maj 2021Senior+1 Kommentar

I starten tydede intet på, at EIF ville ende med at tabe klart til Hillerød, men mange faktorer indvirkede på kampforløbet, og så rejste Hillerød hjem med tre points i bagagen.

Bane 1 er lig med ”stadion” på Gymnasievej i Espergærde. Stadion er i forvejen et stort ord at bruge om en indhegnet græsbane uden deciderede tilskuerpladser og andet, der giver ”stadionpræg”. At banen så i lørdags tillige var elendig, da den var ujævn, knoldet og betonhård gjorde ikke meget for at få spillet til at flyde. Men EIF kom til kampen med to flotte sejre og var vel fortrøstningsfulde med hensyn til at levere en god kamp i oprykningsspillets første kamp.

Modstanderen Hillerød var et hold, hjemmeholdet gerne ville straffe. I denne sæson er der ingen tvivl om, at opgøret i efteråret i Hillerød var den ringeste kamp, EIF har spillet i denne turnering. For at sige det pænt, så var EIF aldrig med i kampen og blev sendt hjem med et sviende nederlag, så nu var det tid til hævn.

Kampstarten viste da også, at hjemmeholdet ønskede at vise, at man kunne matche Hillerød. Men udover en gang spredt fægtning mellem felterne, var der ikke meget, der kunne bringe sindene i kog. Den første halvdel af halvlegen var nærmest begivenhedsløs, og der skulle et dumt boldtab hos Espergærdes til at sætte Hillerød i gang. Jacob Roepstorff vidste ikke, om han skulle lave en tæmning eller et spark. Resultatet blev i stedet en hurtig Hillerød omstilling, der endte i et hjørnespark, der skruet blev sendt ind mod Espergærdemålet. Bolden blev sparket væk lige foran målet, men det kunne have gået helt galt.

I stedet fik EIF en megachance kort efter. Jeppe Ødegaard rykkede sig elegant fri på mållinien og centrede baglæns til Ludvig Pahl, der havde alle muligheder for at kanonere bolden på mål, men den knoldede bane spillede ham et puds, og bolden endte i stedet langt over og ved siden af målet.

På det følgende angreb profiterede Hillerød af, at Espergærde i to omgange ikke kunne ekspedere bolden væk fra eget straffesparkfelt. Først Mikkel Barfod og siden Jonas Lund ramte bolden skævt. Hillerød erobrede derefter bolden, lagde den ind foran mål, hvor Hillerøds Nicolai Nielsen fra kort afstand bredsidede bolden op i nettaget til føring 1-0 til udeholdet.

Espergærde havde chancer i første halvleg til scoringer. To hovedstød af Christian Poulsen ville ikke derhen, hvor han gerne ville have dem, og Roepstorff med en helt åben chance til skud fra kanten af feltet blev til et skidt forsøg, hvor bolden forsvandt ud mod fjerneste hjørneflag. Matias Bay stod helt fri og kiggede lidt ærgerligt efter bolden og mente nok, han burde have haft den.

Anden halvleg startede fint for hjemmeholdet. Efter 53 minutters spil lagde indskiftede Alexander Vest en flot, dyb aflevering ud til Jeppe Ødegaard i højre side. Han gik til mållinien og lagde bolden skråt og hårdt ind foran Hillerøds mål, hvor hyperfarlige Christian Poulsen flot snittede bolden ind til 1-1. Stor jubel i Espergærdelejren. Og da holdene stod klar til at give bolden op, påkaldte liniedommeren sig dommerens opmærksomhed, og denne VAR-agtige situation medførte, at dommeren annullerede scoringen og i stedet dømte offside på en Matias Bay, som ifølge liniedommeren stod offside i situationen og havde indvirkning på scoringen. Dommen tog klart noget fra Espergærdes energi, og kort efter begik Mikkel Barfod et kluntet benspænd og røg ud i 10 minutter.

Uden at Barfod skal bebrejdes yderligere må det konstateres, at kampen fandt sin afgørelse i disse ti minutter. Først fik Hillerød et hjørne fra højre, der blev slået langt til Mads Bruun Jensen, der helt udækket kunne heade bolden i en høj bue i mål til 0-2. Og så blev EIF’s målmand Victor Sørensen skadet efter en fuldstændig akrobatisk redning. Jeppe Ødegaard måtte afløse ham.

Fire minutter før tid fik Hillerød så tildelt et straffespark. Om det var rigtigt eller forkert indgik ikke i dommerens overvejelse. Han bestemte, at der blev begået en handling, der kunne udløse et straffespark, og på det scorede Benjamin Bennett-Larsen. Det blev så også en af hans sidste handlinger. Først fik han et gult kort for upassende opførsel, som han udenfor banen fortsatte ved at sparke i arrigskab til sidebanden. Det gav endnu et nyt gult kort og dermed veksling til rødt kort og udvisning.

Espergærde skal næste uge til Gladsaxe for at møde rækkens suveræne tophold. Lige nu tæller skadeslisten 7 stamspillere. Det vil pynte, hvis nogle af disse kunne deltage på lørdag.

Trods alt fine indsatser af Peter Poulsen og Asger Møller Olsen. Espergærde kan nu spille frit, så mon ikke niveauet hæves igen til det, der blev vist i de to forrige kampe. Potentialet er der.