Espergærde kørte en sikker sejr i hus

af 1. maj 2022Espergærde IF1 Kommentar

Heller ikke Ledøje-Smørum kunne stik kæp i hjulet for EIF, der på trods af en jævnt kedelig anden halvleg vandt en sikker sejr på 5-2.

Når man åbner med 2 scoringer inden de første 6 minutter, så fortæller man publikum, at der er noget særligt i vente. Desværre er Espergærdes hjemmepublikum, hvoraf der var ca. 200 i lørdags, noget forvænt i denne sæson. Og de havde nok, specielt med baggrund i en noget langtrukken affære i anden halvleg, ønsket sig lidt flere mål og lidt flere delikatesser fra hjemmeholdet.

1-0 målet til EIF kom efter 1 minut og 58 sekunder. Frederik Bay modtog en velplaceret lang fremlægning mellem to modstandere fra en godt spillende Jakob Thorup, og Bay kunne næsten løbe bolden helt ind i mål, hvor en meget passiv Ledøjekeeper ikke gjorde meget væsen af sig. Og efter yderligere 4 minutter var det Frederik Bays tur til at yde assistance, da han glimrende fandt Victor Montell, der bragte Espergærde på 2-0.

Så gik der lidt stilstand i det hele, og det benyttede Ledøje til at reducere til 1-2, da Noah Salling fandt Anders Wagner tæt under mål, hvor han ikke havde problemer med at sparke bolden i kassen.

Men sølle 40 sekunder senere, så Bertil Lautrop glimrende Andreas Kirkeby, der tog et af sine lynhurtige raids og udplacerede forsvar og målmand og bragte EIF på 3-1.

Omkring den halve time blev en bold sparket dybt ned i Espergærdes forsvar af Bertram Pedersen, og det benyttede Anders Wagner til at reducere til 2-3.

I det 36. minut assisterede Fredrik Bay igen og spillede Christian Poulsen fri til scoringen til 4-2 til EIF, hvilket også blev pausestillingen.

Så var forventningerne tårnhøje til en koncentreret hjemmeholdsindsats i anden halvleg. Og efter 48 minutter kom Mads Lund Antonsen fri i feltet, men han fik ikke fart og yderlighed nok på sit skud, som keeperen kunne kaste sig og klare.

Og dermed var kampen nærmest forbi. Frem til det 86. minut skete der stort set intet. De forvænte tilskuere kedede sig, men små 40 minutter efter Antonsens chance, fik Frederik Roepstorff i kamp med en Ledøjeforsvarer vist, at han er ved at være helt tilbage efter sin skade. Han fik fritspillet Alfred Valentiner Jacobsen, der bragte liv på tilskuerpladserne, da han nettede til slutresultatet 5-2.

I de døende minutter reddede Ledøjes Alexander Beck sig et gult kort.

Glimrende indsatser af Andreas Kirkeby, Ludvig Pahl, Fredrik Bay, Jakob Thorup og Mads Lund Anthonsen. Der efterlyses stadig lidt mere koncentration i forsvaret, så modstanderen ikke får så lette mål som de, der blev scoret af Ledøje.

EIF har nu to udekampe de næste to weekends. Først Stenløse og dernæst Ølstykke.

Espergærde mangler 6 kampe og sejre i de to forestående udekampe vil sikre oprykning til Sjællandsserien, hvor EIF ikke har været siden sæsonen 2014/2015. Men en anden klub i Helsingør Kommune har jo desværre vist, at alt pludselig kan sættes over styr, så forhåbentlig tager EIF alle kampe alvorligt og yder en maksimal indsats i hver kamp, så der ikke sås tvivl om oprykningen.