Espergærde IF vinder Serie 1

af 21. oktober 2015Senior+0 Kommentarer

På en tung hjemmebane vandt Espergærde en sikker sejr på 4-2 over Gladsaxe-Hero.

Espergærde lagde for i vanlig offensiv stil, og allerede efter 3 minutter kunne Patrick Bernt have bragt EIF foran efter godt forarbejde af Christian Poulsen. Desværre fik Bernth dårlige arbejdsbetingelser, da han næsten ved baglinien måtte stoppe bolden i venstre side, vende rundt og forsøge at skrue bolden i mål. Forsøget var glimrende, men desværre prellede bolden af på modsatte stolpe.

Efter 8 minutter så det igen godt ud for hjemmeholdet. Christian Poulsen blev spillet fri, men liniedommeren hævede korrekt flaget for offside. Dommeren fløjtede spillet af, men Poulsen fortsatte sit løb og sendte bolden i mål. Det må man ikke, og så fik Poulsen det gule kort at se og kunne tage plads de næste 10 minutter på sidelinien.

Det generede ikke Espergærde synderligt, og i det 16. minut skabte Jeppe Ødegaard furore i Gladsaxes forsvar. Bolden endte efter lidt klumpspil hos Philip Bruun-Andersen, der fik raget bolden over mållinien til 1-0 føring til hjemmeholdet.

I det 26. minut var Gladsaxe igen under pres, og på en tilbagelægning valgte Gladsaxes keeper Andreas Damberg Hansen at samle bolden op. Det må man heller ikke, så derfor indirekte frispark til Espergærde lige uden for målfeltet. På dette blev bolden trillet til Patrick Bernth, hvis hårde skud prellede af på overliggeren.

Lige inden pausen fik Galdsaxe-Hero udlignet. Holdet etablerede et hurtigt modangreb, og da Espergærde angreb med næsten alle mand på grund af overvægt i spil, så manglede der nogen i det bageste forsvar. Gladsaxe fik spillet bolden til baglionien, og derfra blev bolden lagt i en blød bue ind til fjerneste stolpe, hvor Jetmir Zeciri headede bolden sikkert i mål til pausestillingen 1-1.

Espergærde startede 2. halvleg i den tro, at deres gode kondition ville hjælpe dem sikkert gennem 2. halvleg. Og ligesom i 1. halvleg stod hjemmeholdet for de fleste chancer. I det 54. minut spillede Philip Bruun-Andersen efter en fin solotur bolden til Christian Poulsen, der uheldigvis måtte se sin afslutning træffe modsatte stolpe. Næsten et deja vu fra 1. halvlegs start.

Men inden da fik Espergærde lidt af et slag over snuden. Efter stor dominans af hjemmeholdet viste Gladsaxe, at de kunne det der med omstillinger. De brød igen et Espergærde angreb, og så gik det meget hurtigt fremad. Igen en snorlige aflevering ind foran mål, hvor Gladsaxe-Heros bedste mand, anfører Martin Nygaard headede bolden i et tomt mål og bragte sit hold på 1-2.

Syv minutter efter hjemmeholdet var kommet bagud, viste Espergærde, at de også mestrer omstillinger. På den tunge bane tog Patrick Bernth nogle fine træk og lagde bolden til Jeppe Ødegaard, der havde set Frøhlich i fri position i modstandernes felt, og Frøhlich scorede stensikkert til 2-2. Stor jubel på og udenfor banen, hvor små 200 tilskuere trods det tvivlsomme vejr var troppet op for at se sæsonens sidste hjemmekamp.

Efter 80 minutter var Frøhlich igen på færde. Et skarpt træk i feltet bragte ham i skudposition, og han ramte bolden fint med indersiden og skruede den i en bue mod fjerneste stolpe, hvor Gladsaxemålmanden viste højt niveau og reddede det flotte forsøg. Fortjent bifald til begge aktører. Minuttet efter var det Espergærdes midtbanedynamo Hans Peter Jensen, der fra 20 meters afstand bragede bolden mod mål, men igen kom keeper Andreas Damberg Hansen i vejen.

I det 86. minut udfordrede Christian Poulsen igen Gladsaxeforsvaret med sine snævre driblinger i feltet. Da det ikke lykkedes ham selv at få puttet bolden i mål, så endte bolden efter nogle kontraer hos Niclas Frøhlich, der i to forsøg fik bolden lige netop ind over stregen trods store anstrengelser fra Gladsaxes målmand. 3-2 til hjemmeholdet.

DSC_0011Efter knap et minuts overtid fik Jeppe Ødegaard lov til at score kampens og Espergærdes sidste mål. I højre side fik indskiftede Mads Back Carlsen skaffet sig et frirum, og han opfattede, at Ødegaard var alene foran mål og spillede ham. Ødegaard havde endda tid til at tæmme bolden og lægge den godt tilrette, for så at sparke den utageligt ind.

Med sejren er Espergærde vinder af rækken inden sidste kamp klokken 13 i Herlev på lørdag. Og status som ubesejret er bevaret. Og mon ikke, men gerne vil prøve at gå gennem hele efterårssæsonen uden nederlag?

Begge hold fortjener ros for en underholdende kamp på et svært underlag. Selvfølgelig et ekstra klap på Espergærdespillernes skuldre for at mande sig op til at komme igen efter at være kommet bagud i en trods alt forholdsvis betydningsløs kamp.

Dejligt at se Niclas Frøhlich tilbage i vigør og målhumør. Fint at Jannik Kern havde smidt nerverne i Espergærde målet og derfor virkede langt sikrere end i Farum. Men også ros til resten af holdet for at vise vilje, da det gjaldt. Forsvaret var en fin støtte i angrebsopbygningen, selv om det kostede lidt defensivt, når man blev fanget i omstillingerne af Gladsaxe. God arbejdsindsats af Bernt, Bruun og Jensen på midtbanen og igen flot arbejde foran af Ødegaard og Poulsen.

Tillykke til Espergærde med sejren og dermed 1. pladsen i Serie 1.