Espergærde i unødvendig remis

af 10. april 2022Espergærde IF0 Kommentarer

Igen gik Espergærde fra banen med kun et point trods kæmpe overtag i spil og chancer på kunstgræsset i Værløse. Der mangler simpelt hen fokus og beslutsomhed og såkaldte 100% chancer formøbles på det skammeligste.

At det hører med til historien, at EIF stadig er voldsomt skaderamt og yderligere mistede en stamspiller allerede i det andet minut i Værløse, hvor Patrick Bernt måtte udgå med en lyskenskade og tillige måtte stille op uden topscorer Valdemar Holze, der blev skadet i hjemmekampen mod Farum, gjorde naturligvis ikke situationen nemmere. Men set over hele kampen i Værløse, havde Espergærde mange åbne chancer, men formåede kun at score en enkelt gang. Værløse havde i løbet af kampen kun én tilspillet chance, som de sikkert scorede på. Og Værløse tabte totalt pusten de sidste 20 minutter, hvilket udeholdet ikke formåede at udnytte. Det er set fra sidelinjen ikke godkendt, men trods alt må man glæde sig over det ene point.

Kampens første mål tilfaldt Værløse efter 37 minutters spil, mens de stadig havde luft og var begunstiget af den kraftige medvind. Efter et gedigent forsvarskiks havnede bolden hos Frederik Valsted, der glimrende fandt Frederik Preuthun, som tog to lange træk og udplacerede Nicolai Johansen med et velplaceret spark fra halvdistancen.

Espergærde fortsatte dog sin dominans og arbejdsomme Mikkel Uldahl Nielsen fik en stikning fra Victor Montell i første halvlegs overtid. Uldahl svigtede ikke og lobbede fikst bolden i mål over en liggende Værløsekeeper.

I anden halvleg var EIF her og der og allevegne. Efter et kvarter var det lige ved og næsten, men for Værløse! Atter var det Frederik Preuthun, der var på spil. Helt alene stod han 25 meter fra mål uden nogen at spille til og vendte i stedet rundt og bankede til bolden, der snittede overliggeren. Hvor var markeringen?

Espergærde fortsatte med at producere chancer. Hurtige Jeppe Ødegaard kom med et par fikse driblinger til baglinjen og lagde glimrende bolden skråt tilbage til Andreas Kirkeby, der stående i målfeltet satte indersiden på det perfekte indlæg og dirigerede bolden lige uden om mål. Samme Kirkeby snørede minutter senere glimrende to modspillere i Værløses straffesparkfelt og kom alene med målmanden i højre side. Målmanden blev afdriblet, men Andreas Kirkeby tøvede med sin afslutning, og dermed var den kæmpestore chance forpasset.  Små ti minutter før tid ”scorede” Kirkeby chance-hattrick med et glimrende skud fra 20 meter, men flot redning af Værløses målmand højt oppe under overliggeren. Espergærde havde yderligere chancer, men fælles for afslutningerne var, at der manglede fokus og koncentration.

Espergærde mistede med det uafgjorte resultat sit 12 points forspring. Det er nu reduceret til 10 points. På tirsdag kl. 1830 spiller EIF hjemme mod AB. Forhåbentlig vil holdet vise, at man trods savn af stamspillere stadig er rigelig stærke til at hente en sejr og holde forfølgerne stangen. Det bedes bemærket, at der trods gunstig vejrudsigt spilles på kunstgræs.  Forhåbentlig en fordel for EIF’s spillere, men bestemt ikke ønskværdigt set fra et tilskuervenligt synspunkt.

0 kommentarer

Skriv en kommentar