Espergærde i total nedsmeltning mod Farum

af 9. april 2023Senior+0 Kommentarer

Espergærdespillerne  burde efter nederlaget på 1-2 i Farum have gået rundt og givet hånd og sagt undskyld til de Espergærdesupportere, der var mødt frem på Farum Park.

Det er vanskeligt at genkalde sig en så ringe indsats, som den EIF leverede lørdag eftermiddag i Farum Park. I 15 graders varme og fuld sol forvekslede udeholdet en fodboldkamp med en badebillet og leverede en helt igennem usammenhængende indsats, hvor kun meget få på holdet kunne være deres indsats bekendt. Fejlafleveringer, mistimede indgreb, manglende returløb osv var kun nogle af de mange elementære fejl, EIF leverede. Der kunne skrives rigtig meget dårligt om den indstilling, Espergærde lagde for dagen, men det vil være trættende læsning for de fleste, så derfor vil resten af denne artikel prøve at fokusere på kampen og ikke på Espergærdes fornærmende ringe kamp.

Det startede ellers så godt og så flot. Den ”nye” målsluger Frederik Roepstorff, der scorede alle tre mål for sit hold sidste lørdag mod BSF scorede allerede i det 4. minut på det, der må blive årets mål i Sjællandsserien. ”Robber” vandt en infight på egen banehalvdel tæt på midt – og sidelinje, tog et par træk baglæns og sparkede så bolden med et tordenskud højt over Farums keeper og ind i tomt mål fra ca. 60 meters afstand. Bolden hoppede en gang i målfeltet og derfra op i nettaget. Om det var den genistreg, der lammede Espergærde, skal være usagt.

Farum overtog mere og mere af spillet og ikke helt overraskende lykkedes det Farums Alexander Hjulmand fra Farum at drible sig udenom Victor Sørensen og trille bolden i tomt mål til 1 – 1.

I det 34. minut driblede Alexander Hjulmand sig fri i venstre side, men uheldigt for ham ramte hans afslutning nærmeste målstolpe. Fem minutter efter havde Farum bolden i nettet, men linjedommeren vinkede for offside. Kort efter havde Farum atter bolden i Espergærdemålet, men dommeren fløjtede på ny for offside.

Espergærdes målmand Victor Sørensen forhindrede med en lynredning i første halvlegs overtid, at Farum bragte sig foran, så dermed 1-1 ved pausen.

Espergærde satte i pausen Valdemar Holze og Nicklas Skou på banen, men lige lidt hjalp det.

Ganske vist fik Jeppe Ødegaard en kæmpe chance til at bringe EIF foran, men hans afslutning fra venstre i helt fri position gik i sidenettet.

Der skulle spilles mere end en time, før Espergærde fik sit første hjørne.

Et kvarter før tid blev indskiftede Valdemar Holze spillet i dybden to gange med et minuts mellemrum. Begge gange blev benene sparket væk under ham lige uden for straffesparkfeltet. Og så spillede EIF med to mand flere på banen i næsten 10 minutter. Det burde man kunne udnytte. Det samme tænkte Farum åbenbart, for de benyttede de små 10 minutter til ikke at løbe i vejen for hinanden og leverede i stedet et flot opspil i venstre side, hvor bolden endte foran mål, og Øzhan Vurucu scorede usvigeligt sikkert til Farumsejr 2-1 5 minutter før tid.

Der var sølle 48 tilskuere på Farum Park. Derfor havde det ikke været uoverskueligt for spillerne at gå bodsgang og undskylde deres helt igennem uacceptable indsats.

Næste lørdags hjemmekamp klokken 1400 mod et af bundholdene Liria bør vise, at Farum var en undtagelse, og at EIF kan levere, når det forventes.