Espergærde holdt stand mod Taastrup

af 8. oktober 2023Senior+0 Kommentarer

Espergærde bevarede koncentrationen mod et aggressivt og godt kæmpende Taastrup mandskab og fik points for fjerde kamp i træk.

I en Sjællandsserierække, hvor kun 9 points skiller nummer 1 fra nummer 9 er der ikke råd til at sætte points over styr, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at præge rækken og være med i spillet om de sjove pladser. Taastrup, som var modstanderen i lørdags på Gymnasievej, er et af de hold, der sammen med Espergærde gerne vil præge rækken, kunne med en sejr have passeret EIF, men heldigvis lykkedes det EIF med god fight at holde stand mod Taastrup. Selv om resultatet 2-1 til hjemmeholdet indikerer, at det var en forholdsvis lige kamp, så havde begge hold mange chancer til yderligere scoringer, og hvis alle store chancer var blevet udnyttet, blandt andre 5 skud på stolperne, så kunne kampen såmænd godt have endt 6-3 til Espergærde målt på misbrugte store muligheder. EIF er nødt til at blive skarpere foran modstandernes mål. Der brændes ganske enkelt for mange oplagte muligheder, og det vil koste i det lange løb, når man inden sæsonafslutningen om en måneds tid Fredensborg og Birkerød, der begge er godt kørende for tiden.

Espergærde startede sædvanen tro agressivt, og en glimrende spillende Jeppe Ødegaard huserede på højre kanten, og i det 8. minut lagde han en snorlige pasning til Valdemar Holze, der måtte se sit forsøg gå over gæsternes mål. Taastrup svarede stærkt igen og kun to minutter senere hamrede Mathias Jensen et skud på højre stolpe, og dermed var EIF advaret.

Victor Montell, der er ved at være tilbage i sit gammelkendte, udfordrende spil, havde i det 25. minut en stor chance for at bringe sit hold foran, men desværre missede han i fri position, da han bankede et forsøg tæt på gæsternes mål langt over.

Da der var spillet godt en halv time blev Taastrup reduceret til 10 mand. Kerem Polat så gult efter voldsomt spil på Victor Montell. Overtallet udnyttede Valdemar Holze til at score sikkert på en returbold tæt under mål, og så førte EIF 1-0.

Det burde have blevet 2-0 i det 37. minut, men Christian Poulsens flotte forsøg prellede af på overliggeren. Det samme skete for Taastrup efter 42 minutter, da Mathias Jensen igen fyrede på mål, men skuddet traf overliggeren. Da var heldet med Espergærde, hvilket det ikke var, da først Victor Ullits brændte en stor chance serveret af Holze og minuttet senere, da Frederik Roepstorff så gult for voldsomt spil i det 45. minut. I overtiden blev Taastrup så også ramt af et gult kort, da Nickolai Bk (således er hans efternavn angivet i de officielle DBU-papirer) fik tildelt 10 minutters ekstra pause for at nedlægge Valdemar Holze.

Otte minutter efter pausen slog Frederik Bay til og scorede til 2-0 til Espergærde, da han energisk forfulgte sit eget skud efter halvklaring af Taastrups målmand, der burde have været udvist i det 62. minut, hvor han med bolden i favnen styrtede ud i Valdemar Holze og helt umotiveret sprang ind i ham i straffesparkfeltet. I stedet valgte dommeren ved næste spilstop at kalde målmanden op i midtercirklen og give ham en reprimande. Elendigt dommerarbejde.

Forinden havde Jeppe Ødegaard afsluttet en fin dribletur med et godt skud, der snittede ydersiden af målstolpen. 3-0 ville have været kærkommen, og 3-0 var også tæt på, da Holze efter klumpspil sendte bolden på stolpen efter 73 minutter.

I stedet skabte Taastrups Philip Folman spænding om resultatet, da han med et langskud via overliggeren reducerede til 1-2 efter 88 minutter, og så var EIF for alvor under pres, indtil dommeren efter knap 94 minutters spil fløjtede af.

Solidt forsvarsarbejde af Dagens Fighter hos EIF Tobias Nilsson og 100-kamps jubilaren, anfører Ludvig Pahl. Også Jeppe Ødegaard, Valdemar Holze, Christian Poulsen og målmand Nicolai Johansen gjorde det fint, og generelt syntes Espergærdeholdet mere motiveret og bedre kæmpende end i de kampe, hvor man i overtiden har sat alt eller en del over styr og tabt unødige points. Desværre var det besluttet at spille kampen på den for tilskuerne uvenlige kunstgræsbane, hvorfor det hen ad vejen kun blev til sølle 120 tilskuere. Forhåbentlig var det sidste gang i sæsonen, at der blev spillet der, så de to sidste hjemmekampe kan afvikles under ordentlige tilskuerforhold på opvisningsbanen.