Espergærde hev arbejdssejr hjem

af 19. september 2020Senior+0 Kommentarer

En flot spillet første halvleg blev afløst af en rodet anden halvleg, men Espergærde formåede at holde hovedet koldt, da det brændte mest på.

Første halvleg blev den hidtil bedst spillede halvleg, Espergærde har præsteret indtil nu i denne sæson. Fornuftigt kombinationsspil og effektivt forsvarsspil var grundpillerne i en seværdig kamp, der dog i anden halvleg blev mere spændende end godt spillet.

Kampen mod AB skulle oprindelig være spillet lørdag 19 september, men da kirkerne på grund af coronakrisen flytter rundt på datoer for blandt andet konfirmationer, så var AB gået med til at spille torsdag aften, da en konfirmation pludselig blev programsat lørdag og ”kom i vejen” for Espergærde.

Det blev en rigtig fin aften til fodbold. Helt klart vejr og vindstille, så det lykkedes at afvikle kampen i rimeligt lys, selv om opgøret først blev fløjtet af klokken 1937.

Akademisk Boldklub har altid været kendt for at spille teknisk fin fodbold, hvilket også var tilfældet for deres serie 1 hold, der som en af deres assistenttrænere havde den gamle landsholdsspiller René Henriksen. Også på denne smukke aften i Espergærde viste Akademikerne fin fodbold, og i stillingen lå AB et point efter Espergærde. En eventuel vinder af kampen ville stadig være med i kampen om de sjove pladser.

Espergærdes målmand Victor Sørensen kom lidt fumlende i gang, da han efter 6 minutter ikke rigtig fik kontrol over et AB opspil, men EIF slap med skrækken. I stedet blev det AB’s målmand Peter Holm Ullum, der gik fuldstændig galt af et Mikkel Barfod hjørnespark fra højre, der med venstre fod blev skruet ind foran mål. Ullum greb forbi bolden, der skruede i mål blandt venner og fjender, og så førte hjemeholdet 1-0 til stor glæde for de godt 125 tilskuere. Det kostede på fremmødet, at der skulle spilles en hverdagsaften midt i september.

Efter 19 minutter viste EIF et eksempel på det kombinationsspil, som fik AB på glatis. Ludvig Pahl, fødselsdagsbarn og en af EIF’s bedste på denne aften, lagde en fin bold til Victor Montell, der fikst spillede videre til Frederik Bay, der burde have gjort det lidt bedre i afslutningen.

Hen mod den halve time fik AB frispark i højre side lige uden for straffesparkfeltet. Et drøn af et spark hamrede på undersiden af overliggeren og sprang i spil, hvor den blev headet af en AB’er på oversiden af overliggeren. Der var hjemmeholdet mere end heldige.

Og så slog EIF til igen. AB var ikke helt færdige med at ærgre sig over deres store, spildte chancer, da Christian Poulsen modtog bolden i højre side, tog et par hurtige træk ind mod midten og lige uden for straffesparkfeltet fyrede han hårdt og snorlige bolden mod venstre side af målet, hvor bolden strøg i mål ved foden af stolpen. Keeper Ullum virkede ikke helt vaks ved havelågen, men flot set og godt sparket af Poulsen og 2-0 til EIF.

Anden halvleg blev ganske rodet. En chance i den ene ende blev afløst af en ny chance i modsatte ende. Efter en time måtte anfører Mikkel Barfod en tur til afkøling i ti minutter, da en kombination af et dumt frispark og lidt skærmydsler med dommeren kostede et gult kort. Det benyttede Emil Ullum til at reducere for AB i spil 11 mod 10 efter en halvklaring af Victor Sørensen, der burde have holdt bolden i første forsøg. Heldigvis var EIF ikke mere rystet, end at holdet blot et par minutter senere, stadig med 10 mand, leverede aftnens flotteste angreb, hvor bolden blev fremspillet til debutanten Albert Hyldahl med fortid i Rudersdal og Fredensborg. Han spillede eksemplarisk Jonas Lund fri i dybden, hvorfra Lund stensikkert scorede langs jorden i modsatte side, Virkelig et flot mål. Og med 3-1 så det lyst ud i det tiltagende tusmørke.

Få minutter før tid slap Jonas Lund igen afsted i feltet, blev tacklet så tilpas, at dommer Jeppe Mathiasen pegede på pletten. Mikkel Barfod eksekverede, men sendte bolden på overliggeren. Der skulle have være scoret, lukket og slukket. I stedet fik AB en mulighed, hvor deres træner mente sig snydt for et straffe. Det kostede ham et rødt kort for indsigelserne. I stedet bolden til EIF og igen kom Jonas Lund fri og blev væltet voldsomt i feltet. Men dommer Mathiasens fløjte lød ikke. EIF fik en chance mere, hvor en god aflevering fra Jonas Lund endte hos Mikkel Ludwig, der fra kort afstand sendte bolden lige over mål.

Set over hele kampen kunne der ikke indvendes noget mod EIF’s sejr. Langsomt men sikkert tegner der sig et billedet af en stabil struktur i spillet, der gør EIF i stand til at spille op med de bedste. Mange gode indsatser. Jonas Lund, Ludvig Pahl, Barfod (trods alt), Mikkel Ludwig, brødrene Poulsen for at nævne nogle, men flere kunne sagtens skrives på listen. Men også irriterende, at Tobias Nilsson igen blev skadet og måtte udgå i første halvleg.

Næste match er i Helsinge på næste lørdag klokken 1130. Helsinge, nedrykker fra Sjællandsserien, har kun vundet en kamp og vil uden tvivl vise, at det er en fejltagelse, så EIF skal ikke tage let på opgaven. Trænerduoen Madsen/Hilker kan være tilfredse indtil nu med at have placeret EIF blandt topholdene. Men der er langt igen, så meget kan ske.

EMNER: AB | Senior 1