Espergærde hentede tre point i Hellebæk

af 8. april 2024Senior+1 Kommentar

I forårets tredje kamp lykkedes det EIF at få fuld plade på udebane ved Nordkysthallen, hvor Frem Hellebæk måtte se sig besejret efter det længe havde lignet et uafgjort resultat.

Efter otte minutter blev Hellebæk decimeret til 10 mand, da Philip Mansig lavede et unødvendigt frispark. Med 10 mand kom Hellebæk lidt under pres, og Espergærdes Fredrik Roepstorff forsøgte sig udefra, men hans skud blev delvis blokeret, og det var ikke svært for Hellebæks keeper Lukas Appel at parere bolden.

Så fulgte en omgang ikke særlig besnærende fodbold, hvor de to hold havde problemer med at skabe de helt store chancer. Efter 32 minutter slap Emil Brodersen fri, men Gustav Ullits blokerede Brodersens svage afslutning.

I det 38. minut gik det bedre for hjemmeholdet. Et godt opspil endte med en høj bold ind i udeholdets målfelt, hvor Emil Brodersen kunne heade bagover til Jonathan Scharff Petersen, der flot kunne halvflugte bolden i mål til 1-0 til hjemmeholdet.

Kort før pausen havde Espergærde to gode muligheder for at score, men først først skød Frederik Bay ved siden af fra tæt hold efter godt opspil af Jakob Thorup og Victor Montell og minuttet efter brændte Valdemar Holze en stor chance efter en dybdebold fra Jeppe Ødegaard.

Otte minutter inde i anden halvleg tog Holze et af sine besnærende ryk fra venstre mod højre, passerede undervejs tre mand i Hellebæks straffesparkfelt for så at blive ”savet” af Jeppe Scharff Petersen, der fik gult kort og 10 minutters udvisning og tillige fik Espergærde straffespark, som Holze selv udnyttede stensikkert.

Med en lille halv time igen fik Hellebæks holdleder gult kort for ”brok”, og efter 67 minutters spil fik Jakob Thorup et gult kort for et noget unødvendigt frispark midt på banen.

Med små 10 minutter igen kom afgørelsen. Valdemar Holze spillede fint bolden med hælen til Valdemar Ullits, der i værternes straffesparksfelt dirigerede bolden sikkert i mål til 1-2.

Dernæst var der to gode chancer til Holze kort før tid, der desværre for EIF ikke formåede at putte bolden i kassen. Efterfølgende lavede Emil Brodersen i klar offside position et frustrationsfrispark ved at hoppe direkte ind i Espergærdes målmand i overtiden og fik gult kort. Mere skete der ikke, og Espergærde høstede forårets første sejr og kunne juble sammen med de omkring 50 supporters, der var taget til Hellebæk, da kampens opmand fløjtede af efter 98 minutter. De øvrige 50 hjemmebanefans luftede lidt utilfredshed med dommeren, men det er jo aldrig godt at tabe.

Igen kunne Jeppe Ødegaard være tilfreds med sin indsats. Forhåbentlig genvinder Holze snart selvtilliden, og så kan han helt sikkert igen komme mere på måltavlen.

Med resultatet i Hellebæk rykkede Espergærde atter foran Snekkersten. Næste runde giver mulighed for yderligere avancement, hvis Espergærde på lørdag 13. april kan vinde over Avedøre, der på 6. pladsen er to point foran EIF. Kampen afvikles hjemme kl. 14:00 og forhåbentlig på græs.