Espergærde hentede storsejr i Taastrup

af 4. juni 2023Senior+1 Kommentar

Vejret viste sig fra sin bedste side, da Espergærde på en meget tør stadionbane i Taastrup tidligt lørdag eftermiddag viste nogle af EIF’s kvaliteter, da Taastrup fik en reel overhaling.

På trods af afbud fra flere stamspillere, havde Espergærdes trænertrup sammensat et særdeles slagkraftigt mandskab mod Taastrup, der efter efterårssæsonen var i nedrykningsfare, men i foråret har hentet 20 points og nu er i sikker afstand af nedrykning. Ingen tvivl om, at Taastrup gerne ville vise deres publikum på godt 100 tilskuere inklusive EIF’s medrejsende supporters, at de kunne hamle op med et af de bedre hold i rækken. Men Taastrup fik aldrig chancen til at komme ind i kampen. Fra første fløjt var udeholdet fokuseret, og allerede i det 2. minut sparkede Peter Poulsen et fint hjørne, som Frederik Bay headede ind til 0-1. Taastrup var dog ikke mere rystet, end Philip Folman kunne udnytte et splittet Espergærde forsvar til at udligne til 1-1.

Hattrick mager Frederik Bay (Foto: Peter Brask)

Men Bay fortsatte hans one-man show, da Ludvig Pahl lagde en dyb stikning i det 23. minut, hvor Bay energisk fulgte bolden, kom før målmanden og scorede til 1-2. Et par minutter efter opsnappede Bay en løs bold i Taastrups forsvars og efter en gang kluddermor endte bolden hos topscorer Valdemar Holze, hvis forsøg blev reddet på målstregen efter Taastrups målmand Michael Jøhl var udspillet.

I det 31. minut gik den ikke længere for hjemmeholdet, der havde været under pres det meste af halvlegen. Igen var det Ludvig Pahl, der fik en assist ved at finde Frederik Bay, der kunne fuldende sit hattrick ved at sparke bolden ind bag en sagesløs Michael Jøhl i Taastrups mål.

Efter et lille kvarter i anden halvleg viste Andreas Kirkeby en prøve på hurtighed og eminent teknik, da han spurtede fra alt og alle over en halv banelængde og spillede ping-pong med Ludvig Pahl og afsluttede med at udplacere Jøhl og bringe Espergærde på 1-4. Et flot, flot mål af Kirkeby og et hattrick assist til Pahl.

Frederik Bay burde have scoret sit fjerde mål efter 69 minutter, men fra få meters afstand sparkede han i fri position bolden lige på Taastrups keeper, og minuttet efter blev Espergærde reduceret til 10 mand, da anfører Peter Poulsen så gult efter et benspænd. Tre minutter senere tog Valdemar Holze et af sine hurtige ryk, og da han rundede Taastrups bageste forsvarsspiller, blev han revet voldsomt i armen og mistede et splitsekund balancen, genvandt den, bevarede kontrol over bolden, som han sikkert sparkede i mål til 1-5. Der burde efterfølgende være uddelt et gult kort til Taastrupspilleren. En fejl af den ellers ganske glimrende dommer. Lige inden Espergærde kunne sætte Peter Poulsen på banen igen, fik Taastrup reduceret på et afrettet skud fra tæt hold ved indskiftede Frederik Hansen.

Debutant Joshua Hansen (Foto: Peter Brask)

Efter 87 minutter blev Tobias Nilsson forgæves forsøgt revet omkuld af Kerem Polat, men dommerens fløjte forblev tavs, så Nilsson hævnede sig ved effektivt at fjerne benene under Polat, der via sit armtræk var kommet foran Espergærdespilleren. Det kostede til gengæld et gult kort, der blev udlignet minuttet efter, da samme Polat gentog sit holde i armen trick på Valdemar Holze, og så spillede begge hold med 10 mand. Holze tog sin egen private revanche ved at fastslå slutresultatet 2-6, da EIF’s indskiftede debutant 19-årige Joshua ”Josh” Hansen fik en assist, da han spillede Holze fri, så denne let kunne passere Jøhl i Taastrupmålet. ”Josh” boede i sin barndom i Helsingborg og spillede for Helsingborg IF til han var 13 år. Derefter flyttede han til Helsingør og spillede på U14-U19 årgangene, fik et par ugers prøveperiode på Helsingørs divisionshold, inden han tilbragte et år på Long Island, USA med collegefodbold, inden hjemkomst til Danmark og indmeldelse i EIF, hvor han hurtigt har fået chancen på Sjællandsserieholdet.

Flot holdsejr til Espergærde og stor ros til alle på holdet. Lidt færre driblinger og lidt hurtigere afleveringer kunne måske gøre Espergærde endnu mere farlige og effektive, men hvem vil indvende noget mod en en stensikker 6-2 sejr på udebane mod et af forårets hold? 

På lørdag afsluttes første sæson i Sjællandsserien, når Espergærde på hjemmebane skal udkæmpe endnu et ”Slaget om Sydkysten” mod Snekkersten, der kommer på besøg klokken 1400 og sikkert gerne vil have revanche for efterårets 1-4 nederlag mod EIF på Sydkystanlægget. Der er lovet fint vejr, så tilskuerrekorden skulle gerne slås. I den omvendte kamp i Snekkersten var der godt 300 tilskuere. 

1 Kommentar

  1. Helge Mørdrup Jensen

    Super flot sejr gutter!
    Sikken et brag mod Snekkersten på lørdag !

    Svar

Skriv en kommentar