Espergærde hentede flot skalp i Fredensborg

af 9. juni 2024Senior+1 Kommentar

EIF kæmpede sig til en 3-2 sejr på udebane over Fredensborg, der til næste sæson er at finde i Danmarksserien.

Før kampen uddelte Espergærde en gave til Fredensborg, da anfører Ludvig Pahl på Espergærde Idræts Forenings vegne overrakte en kasse vederkvægelse i gulddåser og lykønskede med oprykningen.

Anfører Ludvig Pahl overrækker en guldbox til Fredensborgs anfører Nicolai Geertsen. Foto: Frederik Hilker

Flere gaver var der ikke i den kamp, for allerede i det tredje minut kastede Frederik Bay sig frem til en returbold og nettede sikkert, efter Fredensborgs på dagen meget usikre målmand Valdemar Oldenburg boksede et indlæg fra Tobias Nilsson ud i feltet, hvor Bay kom flyvende.

Efter 10 minutter viste Gustav Ullits stor klasse, da Fredensborg opfangede en fejlpasning fra Mikkel Barfod. Den endte hos Lasse Spaniel, som måtte se sit forsøg reddet på bedste vis af Espergærdes meget sikre målmand.

Efter 18 minutter bankede Fredensborg et forsøg på stolpen i en periode, hvor hjemmeholdet havde et lille overtag i spillet. Og så var det lidt klodset af Jakob Thorup, at han efter 20 minutter tog benene på Philip Adler i det kriminelle felt. Luca de Biase udnyttede straffesparket sikkert og dermed udlignede til 1-1.

Efter 26 minutter fik Frederik Bay en identisk chance som den, han bragte EIF foran på, men desværre ikke med samme sikkerhed i afslutningen.

I overtiden af første halvleg fik Bertil Lautrop fyret et langskud af. Desværre tog bolden overliggeren og derfor uafgjort 1-1 ved pausen.

I anden halvleg bølgede kampen frem og tilbage. Espergærde hele tiden med et lille overtag, og efter 65 minutter modtog Frederik Bay endnu en målmandsretur, men hans afslutning røg over mål. I det 68. minut lavede Gustav Ullits sin eneste fejl i kampen, da hans udspark gik direkte til Fredensborgs anfører Nicolai Geertsen, der brændte den store mulighed ved at sparke bolden et godt stykke over mål.

Efter 73 minutter kom det heroisk kæmpende Espergærdehold på 1-2. Valdemar Holze fandt Frederik Bay i straffesparkfeltet, og han tog et par træk og udplacerede meget sikkert Oldenburg i Fredensborgmålet.

Da der manglede 7 minutter af kampen, lagde hjemmeholdets Mathias Nyegaard Olesen en perfekt høj bold ind fra venstre til hovedstødsstærke Luca de Biase, der flot headed bolden stenhårdt op i målhjørnet fra 10-12 meters afstand. Nå ja, tænkte mange fra Espergærde, 2-2 mod oprykkerne er da også pænt. Men det tænkte Espergærdeholdet ikke. De fortsatte med at presse Fredensborg. To minutter før slutfløjtet så Victor Ullitz, at Valdemar Holze var stukket af fra sin direkte modstander, og Holze svigtede ikke, men sikrede med en perfekt afslutning sejren til sit hold. I overtiden havde EIF chance til endnu et mål, men Frederik Bay missede tilbuddet.

Da Birkerød samtidig tabte, ender Espergærde med stor sandsynlighed på femtepladsen og tangerer sidste sæsons resultat. Det må siges at være flot, og sejren i Fredensborg var EIF’s 10. kamp i træk uden nederlag. En præstation, som Cheftræner Dennis Madsen var meget stolt af samtidig med, at han mente, at kampen i Fredensborg var den bedste, han havde set sit hold spille.

Vi håber, at rigtig mange møder op på Gymnasievej i Espergærde på lørdag klokken 14, hvor der sæsonafsluttes mod Birkerød og alle gamle EIF’ere er inviteret til Gensynsdag.