Espergærde hentede et point i Herlev

af 25. oktober 2020Senior+1 Kommentar

Fredag aften stod det klart, at statsminister Mette Frederiksen sammen med sportens minister Joy Mogensen ville lukke al breddeidræt for voksne fra mandag 26 oktober. Der er ikke kommet en begrundelse for, at alle fra det fyldte 21. år og opefter og som samtidig er medlem af en idrætsforening skulle være en speciel trussel mht smittespredning af coronavirussen. Derfor ville Espergærdes kamp på Herlevs kunstgræs lørdag sandsynligvis blive den sidste i 2020.

Og det blev en meget omskiftelig kamp, hvor Espergærdes trænerbænk stod for drama , og spillerne fra de to hold sørgede for afvekslingen og de mange mål.

Allerede efter 9 minutter lagde Oliver Holm en flot aflevering over 30 meter fra højre ind over Herlevs straffesparkfelt, hvor Christian Poulsen steg til vejrs og headede EIF foran 1-0. Og er der noget, at seniorspillere burde vide, så er det, at intet hold er så sårbart som et, der lige har scoret. Espergærde var længe om at komme på plads, og det udnyttede hjemmeholdet til at udligne til 1-1 ved Mathias Clausen, der smuttede mellem nogle Espergærdefolk og udlignede fra tæt hold 45 sekunder efter EIF’s scoring.

Efter 35 minutter var Patrick Bernth alene igennem, men blev væltet voldsomt omkuld med en albue i ryggen, men dommer Morten Christoffersens fløjte forblev tavs. Kort efter kombinerede Bernth med Frederiks Bay og sidstnævnte var millimeter fra at bringe EIF foran.

Anden halvleg blev på ingen måder velspillet, men hvad der manglede i godt fodboldspil, var der rigeligt af i chancer og intensitet. Alt for ofte løb de to holds kombinationer ud i ingenting eller bolden blev unødigt tabt pga forkerte beslutninger, men efter en times spil var Herlevs Nicky Wollesen tæt på at prikke sit hold foran, men bolden sneg sig udenom fjerneste stolpe.

Efter 67 minutter lavede Christian Poulsen, Espergærdes bedste mand på dagen, en fremragende detalje, da han tog bolden med sig og sparkede knaldhårdt med venstrebenet. Herlevs målmand nåede slet ikke at reagere, før skuddet prellede af på overliggeren. Inden Poulsen og holdet havde ærgret sig færdig, stjal to indskiftede EIF’ere billedet. Jacob Roepstorff tog et par træk på højrefløjen og centrede fladt og hårdt mod fjerneste stolpe, hvor Mikkel Ludwig kom sprintende, kastede sig og nærmest kurede bolden i mål til 2-1 føring. Denne gang fik Espergærde organiseret sig hurtigt efter scoringen.

Kun fire minutter senere burde EIF have øget til 3-1. Et godt slået hjørne fra Mikkel Barfod headede Simon Bangsbo på tværribben. To gange overligger til EIF på kort tid. Og i stedet for at udbygge føringen fik EIF et mål imod sig. Mikkel Barfod tog en tåbelig dribletur i eget felt i stedet for at losse bolden langt væk. Nu havnede han i en dum situation og evnede kun at sparke bolden direkte på Mathias Clausen, der takkede, tog bolden med sig og udlignede til 2-2 med sin anden scoring.

Og efter 80 minutter så det meget sort ud for Espergærde. Et hjørne til Herlev blev lagt ind over af Stefan Flatov til Nicky Wollesen, der kunne heade sit hold foran 3-2.

Så måtte Espergærde, der så MEGET trætte ud de sidste 20 minutter, mønstre de sidste kræfter. Efter 2-2 målet havde EIF og Patrick Bernt en kæmpechance, hvor Bernt i fri position måtte se sit gode forsøg reddet af en målmandsrefleks. Efter 87 minutter nyt hjørne til EIF, og det benyttede Barfod til at revanchere sin uheldige rolle ifm Herlevs 2-2 mål. Han lagde et sublimt hjørne ind midt for mål, hvor Christian Poulsen nok en gang viste sine evner med hovedet, da han flot dirigerede bolden ind til 3-3, hvilket blev slutstillingen.

Et par minutter inde i overtiden tændte EIF’s bænk af. Herlev havde stoppet et indlæg i eget felt, og det så unægtelig ud til, at en Herlevspiller lagde bolden tilbage til målmanden, der greb den. Normalt ville det blive takseret til frispark til det angribende hold, men dommeren vinkede afvæbnende. Og så var både træner Dennis Madsen og assistenttræner Frederik Hilker oppe at stå. Det blev gult til Hilker og gult/rødt til Madsen. Og garanteret et anseeligt beløb fra de to herrer til bødekassen.

Nu er der så ufrivillig pause i serie 1. Hvornår de resterende to runder skal spilles, må tiden og Statsministerens dispositioner vise, men man kan håbe, at hun kan finde andre end sunde sportsfolk at kaste sin kærlighed på.