Espergærde har det svært mod Fredensborg

af 5. november 2023Senior+0 Kommentarer

Lørdag eftermiddag spillede EIF sidste hjemmekamp i 2023, hvor topholdet Fredensborg (FBI) var på besøg. Gæsterne vandt alt for stort med 5-1, og selv om der intet kunne indvendes mod, at Fredensborg tog sejren, afspejlede cifrene ikke det reelle kampforløb.

Inden kampen var der ellers gaveoverrækkelse til EIF’s tre jubilarer. Jeppe Ødegaard og Mikkel Barfod blev hyldet for 250 kampe og Christian Poulsen for 200 kampe.

Fredensborg er inde i en god stime og fører Sjællandsseriens kreds 1, men Espergærde fulgte godt med gennem hele kampen. I det 24. minut fik FBI kombineret sig igennem på højre fløj. Bolden endte hos Tobias Vistisen Andersen, der fandt Feras Elassadi foran mål, og sidstnævnte havde alt for let ved at skovle bolden i kassen og bringe udeholdet på 0-1.

Espergærde fik omkring den halve times spil et frispark på kanten af gæsternes straffesparkfelt, men Christian Poulsen formåede ikke at ramme målet, og den store chance endte i et målspark. Samme Poulsen lagde i det 37. minut et eminent hjørne ind foran mål, men bolden fik lov at passere uhindret tæt foran mål uden en eneste spiller gjorde noget ved det, og oplægget endte i det rene ingenting. I det 40. minut vil FBI gerne have haft et straffespark, da EIF’s keeper Nicolai Johansen fejlbedømmer bolden og i stedet rammer Luca de Biase, men dommerens fløjte forbliver tavs, og Espergærde slipper med skrækken. Kort før pausefløjtet havde hjemmeholdet en chance for at udligne, da Rasmus Lyng i gæsternes mål kommer helt skævt ud, men ingen i Espergærde får fat i bolden og derfor 0-1 ved pausen.

I 2. halvleg satte FBI den tidligere Hillerød divisionsspiller Lasse Spaniel på banen. Trods en god åbning på halvlegen af EIF, var det Spaniel, der i det 48. minut kunne bringe FBI på 0-2, da Nicolai Johansen mistimede et indgreb, og det slipper man normalt ikke godt fra mod en erfaren herre som Lasse Spaniel, som da også eksekverede den gratis chance til at udbygge FBI’s føring.

Espergærde var dog stadig fint med i opgøret, og idet 50. minut scorede 200-kamps jubilaren Christian Poulsen på et eminent dykkende langskud, hvor bolden blev ramt hårdt og præcist og bankede i mål via underkanten af overliggeren utagelig for Rasmus Lyng.

Espergærde kom naturligt endnu mere med i kampen, men kunne ikke fabrikere det, der skulle til for at udligne. I stedet blev en dårlig aflevering i hjemmeholdets forsvar opsnappet af Lasse Spaniel, der efter en solotur med bolden kunne sende den i nettet til 1-3. Så forstod man, at EIF ville få svært ved at komme igen. Der skulle kun gå yderligere 2-3 minutter, før FBI forsøgte sig igen. Nicolai Johansen parerede glimrende, men returen endte hos Søren Bundgaard Olsen, der bragte FBI på 1-4 i det 70. minut, inden Lasse Spaniel lavede hattrick efter 78. minutter og lukkede og slukkede til 1-5. En alt for stor sejr til et godt organiseret førerhold, der befæstede sin førerposition og umiddelbart ser det ud som om, at Fredensborg løber med oprykningen, selv om Bagsværd hænger godt på. Espergærde derimod skal blive meget skarpere både i forsvar og angreb. I modsætning til 0-5 nederlaget i sidste sæson i Fredensborg var Espergærde godt med i hele kampen, men der kikses for meget både foran eget mål, men også på de mange halve og hele chancer holdet har foran modstanderens mål.

På trods af det alt for store nederlag stod mange af hjemmeholdets spillere stærkt i billedet. Christian Poulsen løb med publikums anerkendelse som ”Dagens Fighter”. Nu mangler kun en kamp inden jule/vinteropholdet. Her skal Espergærde en tur til velspillende Birkerød på lørdag. Kamptidspunkt allerede kl. 1200, og det ville være dejligt endelig at kunne høste tre points, hvis man ikke skal ligge alt for tæt på de kedelige bundplaceringer, inden forårssæsonen starter medio marts 2024.